Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

SERIÁL JAK NAJÍT VADY PLOCHÉ STŘECHY - 3. Lokalizace netěsností střech

8. 7. 2019

Ať už máte dům postavený před dvaceti lety nebo vloni, neměli byste zapomínat na kontrolu ploché střechy. Tato část domu je nejvíce vystavena povětrnostním vlivům. Prudké sluneční záření, nárazové deště, bouřky, vichřice nebo přívaly sněhu znamenají pro vaši střechu velkou zátěž. Odborná kontrola střechy je velmi důležitá.



Co dělat, když střechou zatéká? Často se zákazníci dopouštějí chyby a hned volají pokrývače, aby střechu opravil. V zásadě jde o správné rozhodnutí, pokud máte novou střechu a je ještě v záruce. V jiné situaci se vám vyplatí vyhledat odborníka na lokalizaci netěsností.


Řešení na bázi win-win, se kterým jsou spokojené obě strany, není těžké najít a ušetříte si čas i náklady. Jak zjistit, kudy zatéká? Pracné hledání závad pokrývačem bez technického vybavení může trvat i několik dní. Při provádění vizuální kontroly nelze najít drobné trhliny, které způsobily zatékání. Jedinou důvěryhodnou cestou je provedení kontroly prověřenou profesionální firmou.


Shluk defektu v hydroizolaci
Shluk defektu v hydroizolaci


Netěsnosti se nejčastěji objevují:


  • V okolí světlíků
  • V místech kotvení
  • V místech, kde se střecha rozpíná
  • Ve svárech PVC fólií
Profesionálním řešením, ať už se jedná o rodinný dům nebo průmyslovou halu, je využití fyzikálních metod a moderních přístrojů. V relativně krátkém čase a s přesností na milimetry jsou zjištěny závady i přes zatěžovací vrstvu. Následně je stanoveno doporučení, jak netěsnosti opravit.



Když střecha slouží i k jiným účelům


V případě, že jsou na střeše nainstalovány fotovoltaické panely, vzduchotechnika, střecha je zatravněná nebo je jinak využívaná, je potřeba se před samotnou kontrolou netěsností dohodnout na postupu. Aby proběhlo měření, nemusí být vždy nutné zařízení přesouvat, lze je například jen nadzvednout

Elektroimpulzní zkouška je ideální metodou pro velké plochy se zatěžovací vrstvou
Elektroimpulzní zkouška je ideální metodou pro velké plochy se zatěžovací vrstvou


Jaké jsou výhody lokalizace netěsností odborníkem?


  • know-how
  • postupy ověřené praxí v mnoha evropských zemích
  • využití několika metod najednou
  • dokumentace a doporučení k opravě defektů
  • certifikát kvality
  • úspory díky přesným zjištěním netěsností

Získejte výhody při hledání míst zatékání


Díky zkušenostem z oboru a vedení našeho portálu Krytiny-střechy.cz více než 10 let vám najdeme odborníka na střechy. Jako jediný specializovaný portál v ČR máme dokonalý přehled v oblasti střech

Doporučíme vám prověřeného odborníka na lokalizaci netěsností střech. Stačí, když vyplníte základní údaje do formuláře a my vám poradíme. Nezávazně a zdarma. Je na vás, zda službu využijete a v jakém rozsahu.




Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Hydroizolace, Ochrana střechy, Izolace střechy, Plochá střecha, Střecha chyby, Revize střech, Údržba střechy
Rubriky článků