Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Roto - Pokrok, který doslova uslyšíte

9. 3. 2015

Nejnovější generace střešních oken RotoQ!

A klik! Tento zvuk bude brzy často slyšet na mnoha stavbách v Evropě. Přesněji: v průběhu montáží nejnovější generace střešních oken. Jmenuje se „Roto Q“ a v půli ledna oslavila svou veřejnou premiéru na veltrhu „BAU 2015“, a v Čechách je o týden později na výstavě „Střechy Praha 2015“.

Pro Christopha Hugenberga je novinka „evolučním výsledkem“ intensivní analýzy tržní a konkurenční situace stejně jako potřeb zákazníka. Podle slov člena představenstva Dach- und Solartechnologie der Roto Frank AG je více než 50% střešních oken na evropském trhu umístěno v základním úseku. Tomu prý také odpovídá nabídka, která se dá dobře přiblížit na příkladu automobilového průmyslu. Na tak objemném trhu má tedy být primárně podstatné jednoznačné odlišení.

Druhým důležitým faktorem při vývoji nového produktu byla, dle pana Hugenberga, kritéria, která z pohledu profipartnerů společnosti Roto rozhodují o koupi střešních oken. K tomu provedlo Roto cílený průzkum trhu ve více evropských zemích. Nejčastějšími argumenty přitom byly jmenovány snadná montáž, subjektivní kvalita produktu a energetická účinnost. Pan Hugenberg dodal jeden speciální aspekt: „Inovace by neměly narážet na důvěrně známé zvyky profesionálů.“

Kdo chce zajistit „hmatatelné výhody pro zákazníka“, musí splňovat všechny tyto předpoklady. S „Roto Q“ se prý přesvědčivě vydařilo, téměř dosáhnout cíle vytvořit „I-Pad mezi střešními okny“. Důkazem má být také pohled na detaily sortimentu, který se hodí pro stávající typy střech, fóliové střechy a nadkrokevní izolaci.

Exklusivní přednosti:

Jako „rozhodující rozdíl“ oproti běžným řešením na současném trhu vyzvedli Hugenberg a vedoucí vývoje Dirk Stempfhuber snadnou a bezpečnou montáž se systémem „klik“. Tento systém pomůže doslova nepřeslechnutelně správnému provedení většiny pracovních kroků. Podrobně to platí pro montáž a demontáž vnitřního příslušenství bez potřeby nářadí, vzduchotěsné napojení montážního rámu a montáž oplechování, taktéž bez použití nářadí či šroubů. Také při obsluze okna se charakteristický zvuk postará o „jasné poměry“.

Jako další a z části výjímečné plusové body při montáži vypichuje Roto robustnost díky garantovaným rozměrům štěrbin, tedy pomoci při snadném nalezení pozice pro zavěšení, nastavitelnost křídla stejně jako předmontovaný zateplovací blok již z výroby. Stavařům a renovátorům novinka rovněž nabídne konkrétní přidanou hodnotu. Tak např. díky ergonomii madla umožňuje pohodlné uchopení, nabízí celkový příjemný vzhled s redukovanými profily stejně jako odtok vody zevnitř.

Při „ukázkových stavbách“ se prý nové „Roto Q“ již muselo postavit hlasům profesionálních řemeslníků v celé Evropě. S úspěchem, protože známkový průměr v hodnocení kvality, snadnosti použití a vzhledu se pohyboval mezi „1 a 2“.

V prodeji od 1. března 2015

Střešní okna ROTO v Katalogu střešních oken naleznete pod těmito odkazy:

 



Rubriky článků