Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Fakro - Super energeticky úsporné střešní okno FTT U8 na veletrhu v Paříži

7. 12. 2015

FAKRO na veletrhu BATIMAT v Paříži

Nejdůležitější stavební veletrh v Evropě - Batimat 2015


Tato akce se koná každé dva roky a během každého ročníku přitáhne více než 3 000 vystavovatelů a kolem 400 000 návštěvníků z celého světa.

FAKRO na veletrhu BATIMAT v Paříži, zdroj: FakroNa takto významné akci nemohla společnost FAKRO chybět. Na stánku s plochou kolem 200 m2 firma představila své nejvýznačnější výrobky, mj. balkonové střešní okno FGH-V Galeria, super energeticky úsporné střešní FAKRO na veletrhu BATIMAT v Paříži, zdroj: Fakrookno FTT U8 se součinitelem Uw=0,58 m2/K nebo také markýzy pro střešní i svislá fasádní okna ve verzi Solar. Tyto markýzy jsou napájeny ze solárního panelu, na kterém je umístěno čidlo intenzity světla, jež zajišťuje automatické rozvinutí nebo svinutí markýzy v závislosti na intenzitě slunečního svitu.

Na stánku byla k vidění také střešní okna a vnější rolety, které lze s využitím mobilních zařízení ovládat pomocí Bluetooth nebo pomocí internetu z libovolného místa na světě.
Ústředním motivem stánku FAKRO se stala okna do plochých střech. Prezentována byla celá skupina těchto výrobků a mezi nimi okno napájené solární energií DEF Solar, výlezy typu DRC nebo inovativní novinka okno pro odvod kouře do plochých střech DSF. Největší zájem FAKRO na veletrhu BATIMAT v Paříži, zdroj: Fakroúčastníci projevili o okno DXW - okno do plochých střech, po kterém lze díky speciální konstrukci a protiskluzové úpravě volně chodit, takže umožňuje bezproblémový pohyb po terasách a střechách. Plocha okna je v jedné rovině s plochou střechy, takže tvoří nejenom bezpečný prostor k pohybu, ale zároveň nenarušuje jeho estetiku. Oko DXW bylo oceněno v soutěži Innovation Awards, která proběhla během veletrhu Batimat 2015, a nominováno do poslední etapy soutěže.

Abychom ukázali, jak bezpečná jsou okna DXW, na stánku po oknech jezdil na kole akrobat, který ukázal také několik triků, mj. také akrobatické skoky z výšky větší než 150 cm.

Střešní okna z našeho Katalogu střešních oken - ZDE




Rubriky článků