Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Fakro - Okno do plochých střech typu C a typu F

28. 2. 2015

Okno do plochých střech

Moderní materiály a neustále se měnící technologie používané ve stavebnictví umožňují stavět budovy s plochou střechou. V tomto typu architektury se často stává, že v některých místnostech neexistuje možnost použití standardních svislých fasádních oken.

Okno do plochých střech FAKRO prosvětlí interiér přirozeným světlem, přináší možnost větrání a spojuje v sobě vysokou funkčnost a velmi dobré termoizolační parametry.Nyní může být každá místnost pod plochou střechou plna světla. V každé místnosti by měl být zroj přirozeného světla. Ideálním řešením je v těchto případech montáž speciálně vyprojektovaných oken do plochých střech.

Okna do plochých střech jsou dostupné ve verzi s kopulí: typ C a ve verzi bez kopule: typ F. Konstrukce okna typu C je vybavena zasklením a polykarbonátovou kopulí. Okno typu F je vybaveno inovativním zasklením, které vyniká velmi dobrými termoizolačními parametry a moderním vzhledem, navíc může toto okno být vyrobeno v libovolném rozměru.

Okno typu F - dostupné se zasklením DU8 s významným součinitelem prostupu tepla U=0,76 W/m2K dle normy EN 12567-2, díky kterému jej lze použít v pasivních a nízkoenergetických stavbách.Kromě standardních rozměrů je možno okno D_F vyrobit v jakémkoliv rozměru. Normy pro termoizolaci budov byly značně zpřísněny a stará prosvětlení v plochých střechách nesplňují obecné podmínky termoizolace.Takto je možno vyměnit stávající světlíky, často s nestandardními rozměry, které nesplňují současné termoizolační požadavky.

Okno typu C - Díky vhodné konstrukci tato okna zaručujjí vysoké termoizolační parametry. Okno DEC-C U8 s pasivním zasklením U5 vyniká součinitelem prostupu tepla U pro celé okno U=0,55 W/m²K dle normy EN1873 (pro rozměr 120x120 cm). Je to skvělý parametr vztahující se na celé okno: rám spolu s křídlem a kopulí.

 

Střešní okna FAKRO v Katalogu střešních oken naleznete pod těmito odkazy:



Rubriky článků