Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Zastřešení bazénů

Logo ALUPO
Alupo s.r.o.

Pražská 2458/3, 678 01 Blansko
Telefon: +420 515 157 005
E-mail: kubica@alupo.cz

Vysoké versus nízké zastřešení bazénu - čemu dát přednost?

7. 12. 2022

Bazén byl pro vás jasná volba, ale se zastřešením váháte? Pořídit ho vůbec? A pokud ano, má být vysoké nebo nízké? Zastřešení bazénu rozhodně doporučujeme. V následujícím článku vám ukážeme, jaké jsou výhody a nevýhody obou druhů zastřešení a poradíme vám, jak se správně rozhodnout.

Výhody zastřešení bazénu

Zastřešení bazénu je vhodnou volbou hned z několika důvodů. Voda v bazénu zůstane čistší (nehrozí napadání nečistot z okolí, ušetříte za bazénovou chemii), teplejší a vaše děti i domácí mazlíčci budou v bezpečí. Nehrozí totiž, že by spadli do bazénu, když se zrovna nebudete dívat.

Jak u vysokého typu zastřešení, tak u nízkého, byste si měli dát pozor na tloušťku výplně a rozhodně nepořizovat střechu z tenkého polykarbonátu. Tloušťka by měla být alespoň jeden centimetr, a to jak kvůli životnosti, tak kvůli tomu, aby voda uvnitř zůstávala teplá.


Vysoké zastřešení

Pokud patříte mezi velké milovníky koupání a plavání a chcete si bazén užívat za každého počasí či po sezóně, rozhodně vám doporučujeme vysoké zastřešení. Toto zastřešení vám nejen umožní nejen plavat v bazénu třeba v říjnu, ale zajistí vám i volný pohyb okolo bazénu. 

Vysoké zastřešení bazénu je vlastně jakási zimní zahrada. Je v něm příjemně i mimo sezónu, nefouká tam.

S vysokým zastřešením si zaplavete i v chladnějších měsících
S vysokým zastřešením si zaplavete i v chladnějších měsících

Nízké zastřešení

Hlavní výhoda nízkého zastřešení spočívá v tom, že nepůsobí tak rušivě. Pro minimalistickou zahradu je to ideální řešení. Tento typ zastřešení vás s největší pravděpodobností také vyjde levněji. 

Nízké zastřešení působí méně rušivě
Nízké zastřešení působí méně rušivě

Nízké zastřešení vám sice umožní plavání v bazénu za jakéhokoliv počasí, ale ne už pohyb okolo bazénu. Pozor dejte také na to, že plavat pod nízkým zastřešením nemusí být každému příjemné. Zvláště lidem, kteří mají například klaustrofobii. Nízké zastřešení by tedy v žádném případě nemělo být extra nízké, aby nenarušovalo zážitek z plavání už ano. 

Zdroj článku: Alupo


Rubriky článků