Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Okapové systémy - žlaby a svody

PREFA žlabové háky do nejnáročnějších podmínek

27. 11. 2017


Žlaby a svody (obecně nazývané okapy) bývají především v zimě vlivem působení sněhu a ledu vystavovány velkým zatížením. Volně napadaný sníh se střídáním teplot postupně mění ve vodu, která se na promrzlém přesahu střechy vrství v ledovou masu. Ta zatěžuje okapní hranu a následně žlaby a háky. Proto se vyplatí na tomto příslušenství nešetřit a věnovat mu náležitou pozornost.

Zatížené sněhové žlaby
Obr. Žlaby a svody bývají v zimě díky ledu a sněhu velmi zatěžovány
Prefa logo

PREFA Aluminiumprodukte GmbH
K Zelenči 2883/14
193 00 Praha 9 - Horní Počernice
tel.: +420 234 496 501
Fax: +420 234 496 500
e-mail: office.cz@prefa.com

web: http://cz.prefa.com/cz/


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. jako přední a tradiční dodavatel extrémně odolných a lehkých hliníkových střešních krytin nabízí speciální zpevněné žlabové háky s boční montáží a horské přetočené háky s horní montáží na krokve. Tyto vysoko pevnostní háky jsou vyrobeny z bezúdržbového materiálu, vybírat přitom můžete z 11 standardních barev a to nejen jako žlaby a svody, k dispozici je i kompletní odvodňovací systém Prefa včetně nejrůznějších doplňků. Všechny prvky jsou ze speciální slitiny hliníku legovaného hořčíkem, manganem a dalších příměsí a jsou dimenzovány pro extrémní sněhovou zátěž.


Obr. Žlaby a svody zatížené sněhem i ledem.

Spolehlivě obstojí v nadmořských výškách nad 1000 m.n.m. a s jistotou odolají více než metrové sněhové nadílce. Vybere si tedy každý, kdo má střechu a nechce na jaře pravidelně řešit problémy s okapy i mnohých renomovaných dodavatelů.

Společnost PREFA Aluminiumprodukte GmbH si za posledních 70 let udělala jméno v celé Evropě díky vývoji, produkci a odbytu vysoce kvalitních střešních a fasádních systémů z hliníku. Značka PREFA je v současnosti úspěšně zastoupena na trhu v 22 evropských zemích, sídlo firmy je ve městě Marktl/Lilienfeld v Dolním Rakousku. Skupina PREFA zaměstnává 450 pracovníků. Více než 4.000 druhů položek je vyráběno výhradně v Rakousku a Německu. Společnost PREFA je součást skupiny podniků průmyslového celku Dr. Cornelius Grupp, který po celém světě zaměstnává více než 8000 zaměstnanců ve více než 46 výrobních závodech. Na českém trhu je firma PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. od roku 1994, sídlo má v Praze v Horních Počernicích a v současnosti ji tvoří 20 členný tým.

Více na www.prefa.com


Štítky: Okapy zima
Rubriky článků