Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Okapové systémy - žlaby a svody

Žlabový roh – bezešvá revoluce

5. 5. 2016

CHYTRÁ ŘEŠENÍ

Odpovědí firmy Zambelli na zostřenou konkurenci v oblasti střešních odvodňovacích systémů je spuštění kvalitativní ofenzívy v roce 2016. Proto specialisté na odvodnění střech z Bavorska opět optimalizují až do připravenosti pro sériovou výrobu tvar, funkci a komfortní montáž kompletních odvodňovacích systémů a jednotlivých komponentů.

ŽLABOVÝ ROH - BEZEŠVÁ REVOLUCE

Příkladem je i nový Mistrovský žlabový roh. Myslet za roh nemá někdy nic společného s tím, že děláme věci komplikovanějšími, než jsou. Naopak. Zambelli dokazuje, že ve střešním odvodňovacím systému lze rohy snadno profesionálně zvládnout.

Při jejich výrobě je použitá promyšlená, inovativní, výrobní technika, která spolu ideálně spojuje příjemný design a nejlepší funkci. Vynikajících vlastností dosahuje výrobce díky jeho osvědčené výrobní technice - takzvanému hlubokém tažení, při kterém je roh lisován z jednoho kusu, což zaručuje jeho exaktní přesnost a přesnost délky jednotlivých ramen. Zlatým hřebem je, že Mistrovský žlabový roh nemá – na rozdíl od běžných komponentů odvodnění střech – žádný svar.

Detail Zambelli žlabového rohu, zdroj: ZambelliDetail Zambelli žlabového rohu, zdroj: Zambelli
Obr.: Detail Zambelli žlabového rohu, zdroj: Zambelli

Nápadná jsou i zdůrazněná zaoblení, která „zjemňují“ roh a vodní drážku dělají vzhlednější. Tím vzniká na jedné straně elegantní průběžné zaoblení s exaktním úhlem, který vede v ideální úrovni dešťové srážky přes roh. Na druhé straně průběžná vodní drážka zaručuje optimální odvodňovací výkon při trvalé dobré funkci. To, že je roh bez jediného svaru, je výhoda, která trvale chrání před oxidací a tvorbou trhlin a tlumí slabá místa již v zárodku.

Nové jsou i optimalizované žlabové naválky vnějšího žlabového rohu ve velikostech 333, 280 a 250. Ty byly opatřeny praktickými pomůckami pro optimální spojení se žlabem. Nasazení rohu jde nyní ještě snadněji od ruky než v minulosti.
Optimalizovaná naválka s praktickou pomůckou pro snadnější nasazení rohu, zdroj: Zambelli
Obr.: Optimalizovaná naválka s praktickou pomůckou pro snadnější nasazení rohu, zdroj: Zambelli
Zambelli roh spojuje příjemný design detailu s nejlepšími funkcemi, zdroj: ZambelliZambelli roh spojuje příjemný design detailu s nejlepšími funkcemi, zdroj: Zambelli
Obr.: Zambelli roh spojuje příjemný design detailu s nejlepšími funkcemi, zdroj: Zambelli

MYŠLENO PRAKTICKY

Zambelli princip „Ich mach´s einfach“ v překladu „Udělám to jednoduše“ má vždy nejvyšší prioritu! Preciznost a robustní vybavení zaručují vysokou kvalitu, optimální přesnost a jistotu dlouhé funkčnosti. V ohnisku všech vyvíjených produktů jsou při tom tradičně společně s řemeslem účelně koncipované a praktické komponenty střešních odvodňovacích systémů. Jako sériové stavební elementy usnadňují a zpříjemňují řemeslníkům každodenní práci. To je další velmi vysokou prioritou!

Montáž kompletního systému je zjednodušena na několik snadných hmatů a je zcela jednoduchá: Mnoho komponentů se jednoduše jen zasune nebo vmáčkne. Stoprocentní přesnost rozměrů, snadné a přesné montáže garantuje optimalizovaný výrobní proces společnosti Zambelli. Zambelli Mistrovský žlabový roh vnější je k dostání v mědi, titan zinku, UGINOX PATINA K41, hliníku, ale také v lakovaném provedení Zinek-Magnesium „Robust“.

V rámci lakovaného Zambelli – systému „Robust“ se zinkově – hořčíkově zušlechtěným ocelovým jádrem jsou k dostání barvy Testa di Moro (podobná RAL 8014), RAL 8017 (čokoládově hnědá), RAL 9005 (černá), RAL 7016 (antracit šedá), RAL 8004 (měděno hnědá) a RAL 3009 (ocelově červená).


NEPŘETRŽITÝ VIRTUÁLNÍ TECHNICKÝ SUPPORT

A Zambelli je ještě o krok dál. Praktické montážní tipy od výrobce jsou pro řemeslníky ke zhlédnutí i na internetu jako demonstrační videa na www.zambelli.de/dachentwässerung nebo na YouTube. V souvislosti s tímto je doporučen Montážní návod Zambelli Mistrovského rohu a Zambelli žlabové spojky, která je již v setu dodávána včetně spojky naválky.

Autor a zdroj textu: kolektiv Zambelli, Zambelli-technik, spol. s r.o.
 
logo Zambelli
ZAMBELLI-TECHNIK, spol. s.r.o.
Tovární 177, Domoradice
381 01 Domoradice - Český Krumlov
tel.: 386 305 010
fax.:386 305 042

e-mail: info@zambelli.cz



 



Štítky: Klempířské prvky, Revize okapy
Rubriky článků