Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Šikmé střechy panelových domů

Nízké šikmé střechy panelových domů

13. 6. 2010

PROBLÉM

- Možná jste se s problémem opakovaně opravovaného střešního pláště ploché střechy setkali i vy. Ale naštěstí ke každému problému obvykle existuje řešení. A definitivní - sedlová střecha. Pro vytvoření krovu existuje mnoho typových konstrukcí - dřevěných nebo ocelových. Jak se rozhodnout, která je správná? Různé systémy s sebou přinášejí pozitiva, ale i negativa (náročná manipulace a montáž těžké ocelové konstrukce, zatížení stávající budovy, možnost zatečení při montáži atd.).

ŘEŠENÍ

-Je to ocelový systém navržený „na míru" a použitelný pro jakýkoliv nosný systém a tvar budovy. Systém je tvořen z nosné konstrukce tvořené tenkostěnnými ocelovými profily. Kvalitní švédská krytina s potřebnými doplňky a okapovým systémem tento celek uzavře. Komplexní systém v provedení sedlové, valbové nebo pultové střechy je tak od jednoho dodavatele. Vyhnete se tak riziku nekompatibility jednotlivých prvků, komplikovanému a časově náročnému jednání s dodavateli před stavbou, v jejím průběhu či při uplatňování záruky.

Zastřešení ploché střechy systémem Lindab Roof, Uherský Brod

Zastřešení ploché střechy systémem Lindab Roof, Uherský Brod
 

NOSNÝ SYSTÉM

- Vyznačuje se nízkou vlastní hmotností a současně vysokou pevností. Tuto přednost zajišťuje použití za studena válcovaných pozinkovaných Z a C profilů. Stojky, tvořené C profily se kotví pomocí U-patek v modulu nosných stěn na střešní panel po celé délce budovy. Postupně se tvoří hřebenová řada ze Z profilů, na kterou navazují ztužující C profily a další stojky a patky. Tento rastr se nakonec prováže dalšími Z profily jako vaznicemi. Tento vaznicový systém přenese zatížení od vlastní hmotnosti, sněhu a větru přímo do nosných stěn a původní střešní panely tak nebudou přetížené.

Kontrukce pro novou šikmou střechu na mateřské škole v Brně

Kontrukce pro novou šikmou střechu na mateřské škole v Brně

 

STŘEŠNÍ KRYTINA

- Používá se ve formě samonosného trapézového plechu LTP45 s polyesterovou povrchovou úpravou v mnoha barevných odstínech. Do vaznic se kotví pomocí samořezných šroubů s EPDM podložkami, čímž vzniká pevný a vodotěsný spoj. Správným vyvedením stoupaček, odvětráním kanalizace a bytových jader nad střešní plášť a použitím odvětraného hřebene doplněného odvětrávacími hlavicemi, odpadnou obavy z nadměrné kondenzace vodní páry. Střecha je tímto větraná přes hřeben a nasávacími otvory u okapu. Minimální sklon střešní roviny 10° - 15° je dostatečný na bezpečný odtok vody i při větším větru. Součástí dodávky systému je i potřebné příslušenství či bezpečnostní prvky střechy.

Zastřešení panelového domu systémem Lindab Roof

Zastřešení panelového domu systémem Lindab Roof

OKAPOVÝ SYSTÉM

- Bývá dodávaný v několika vzájemně kombinovatelných barvách a se širokým sortimentem komponentů. Montuje se na vyrovnávací konstrukci na atice a úspěšně odvede dešťovou vodu i do existujících střešních vpustí. Z dlouhodobého hlediska je však spolehlivějším řešení odvod vody mimo půdorys budovy prostřednictvím vnějších svodů.

PŘIDANÁ HODNOTA

- Součástí dodávky je poskytován kompletní návrh systému a zajištění statického výpočtu a montážní dokumentace pro projektanta i montážní firmu. Samozřejmostí je i odborný dohled na průběh samotné montáže. Dodávka sytému prostřednictvím autorizované montážní firmy zajistí rychlou a bezproblémovou montáž (30 m2 /den)s minimálním rušením pohodlí nájemníků. Vlastní hmotnost systému (cca 15 kg/m2) má zanedbatelný vliv na statiku objektu. Bezúdržbový a nehořlavý systém umožňuje i dodatečné zateplení. Dodací termín materiálu jsou cca 3 týdny po přesném zaměření a sondě do střešního pláště.

...ZÁVĚREM

- Rozhodnutí postavit si novou šikmou střechu určitě přináší spoustu starostí a nákladů, ale odměnou bude nový pocit bezpečí a tepla nejen pro obyvatele vrchních podlaží. A navíc budova dostane nový vzhled, který zpestří jednotvárnost panelákových sídlišť a podtrhne jejich nové barevné fasády.



Více informací získáte, www.lindab.cz , www.lindabstrechy.cz



Další články z kategorie: Šikmé střechy panelových domů ZDE



autor: Lindab s.r.o.



Štítky: Šikmá střecha
Rubriky článků