Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Řemesla na střeše

10 možností, jak najít kvalitního pokrývače

2. 10. 2022

Pokrývač je osoba nebo firma, která vám střechu položí a bez které novou střechu nezrealizujete. Pokud si střechu ovšem nechcete položit sami a tím se i sami stát pokrývačem. :-)

Najít kvalitní pokrývačskou firmu určitě není otázkou pár minut a je potřeba se připravit na to, že nějaký čas hledáním strávíte. Pokrývače lze vyhledat dle doporučení a zkušeností s pokrývači z vašeho okolí. Zeptejte se v rodině a v okruhu vašich známých, kdo jim realizoval střechu, nebo stavěl dům. Zeptejte na dobrou i špatnou zkušenost. Získáte díky tomu zajímavé informace nejen o kvalitních realizačních firmách, ale i o těch, které byste měli raději rovnou vyloučit.

 

Doporučení výrobců střešních krytin

Skvělou možností, jak najít správnou firmu, je zavolat obchodnímu zástupci výrobce ve vašem regionu. Obchodník vám velice rád doporučí realizační firmu, kterou zná a o které ví, že je spolehlivá a kvalitní.

 

Dle zrealizovaných střech v okolí

Další možností je projít se po okolí a podívat se na domy s novou střechou nebo střechy novostaveb. Klidně na dům zazvoňte, řekněte majiteli, že se vám libí jeho střecha, a jestli vám může poradit realizační firmu. Určitě vám vyjde vstříc. Taky se může stát, že uvidíte krásnou střechu, ale majitel vám sdělí, že za ní stálo velké úsilí jeho i realizační firmy a vy si pak případně můžete tuto firmu vyškrtnout z vašeho pomyslného seznamu vhodných firem.

Projděte se po okolí a podívejte se po nových střechách
Projděte se po okolí a podívejte se po nových střechách 


Poptávkové servery – jednoduše a rychle

Skvělým způsobem, jak najít realizační firmu, jsou poptávkové servery. Patří mezi ně například AAA poptávka, E-poptávka a další. Na těchto serverech jednoduše, rychle a zdarma zadáte poptávku a během jednoho až dvou dnů vám začnou chodit nabídky. Nejde o jednotky, ale desítky nabídek, které vám mohou přijít. Vše samozřejmě závisí na termínu, kdy práce poptáváte.

Tyto servery mají ale jednu nevýhodu. Opravdu dobré realizační firmy na poptávkové servery nepotřebují chodit. Můžete na nich nicméně potkat i kvalitní firmy, kterým třeba vypadla zakázka a teď nemají náplň, nebo dobré firmy, které začínají a jdou pod cenu. Díky tomu se na těchto serverech dá sehnat velice zajímavá cenová nabídka.

 

Odborné weby mohou být skvělé řešení

Odborné weby, například nejřemeslníci.cz apod., jsou weby, kde se sdružují realizační firmy na všechny druhy stavebních prací. Výhodou je možnost přečíst si reference od předchozích zákazníků, ohlasy a celkové hodnocení, jak byli zákazníci s danou firmu spokojeni. Realizační firmy, které se prezentují na těchto portálech, se budou o něco víc snažit, aby maximalizovali vaši spokojenost, protože o této zpětné vazbě vědí.

Samozřejmě hledejte i na firemních stránkách realizačních firem. Firmy zde uvádějí, jakým způsobem realizují zakázky, co realizují i jaké mají reference. Nevýhodou firemních stránek je, že postrádají negativní ohlasy, protože těmi se firma samozřejmě nepochlubí.

I diskuzní fóra jsou dobrým způsobem k nalezení zajímavých informací, nebo tipů přímo z realizací, případně negativních, nebo pozitivních ohlasů.

 

Katalog firem obsahuje nepřeberné množství firem

Jedná se o webové katalogy, např: firmy.cz nebo náš katalog krytiny-strechy.cz, kde máme více jak 3 500 realizačních firem. Výhodou těchto katalogů je, že si můžete rychle vyhledat realizační firmu podle vaší lokality, okamžitě zjistíte kontakty a taky zde naleznete odkaz na jejich webové stránky, kde o realizační firmě najdete další informace.

Katalog firem vám pomůže rychle najít řemeslníky 
Katalog firem vám pomůže rychle najít řemeslníky


Jeďte se podívat do stavebnin

Navštivte stavebniny, kde jste například poptávali materiál, a nechte si dát od obchodníka stavebnin tip, kde sídlí kvalitní realizační firma, která s těmito stavebninami spolupracuje. Oni vám rádi doporučí realizační firmu, protože realizační firma vezme materiál přes ně a přinese jim další možnost odběru. Může se však stát, že během sezóny budou dobré realizační firmy rozebrány, takže se obchodníci budou dívat dál na méně ověřené firmy a může nastat problém.

 

Místní realizační pokrývačské firmy

Porozhlédněte se v městě, kde žijete, po pokrývačích, kteří pracují jako živnostníci. Určitě najdete mnoho soukromníků, kteří dělají jako party (3–4 pokrývači). Nebo hledejte přímo s.r.o. U těchto místních firem můžete získat velice zajímavé nabídky.

Místní realizační firmy vám mohou dát zajímavé nabídky
Místní realizační firmy vám mohou dát zajímavé nabídky
 

Pravidlo číslo 1: časový předstih půl roku dopředu

Časový předstih půl roku je u pokrytí střech důležitý. Jde o nepsané pravidlo. Dobré pokryvačské firmy toto pravidlo dodržují, protože kvalitní pokrývač má zakázkový diář minimálně půl roku dopředu plný. Zakázky k němu totiž v podstatě chodí samy, nemusí se nikde obzvlášť prezentovat, nebo dávat velikou reklamu. Jeho práce a doporučení investorů dalším lidem v jeho okruhu mu dělá obrovskou reklamu.

 

Pravidlo číslo 2: minimálně tři firmy

I pokud dostanete reference, že je vybraná realizační firma skvělá a výborně odvede svou práci, poptejte raději aspoň tři firmy, ať máte porovnání minimálně v ceně. Není nutné poptávat 10 firem, nebo na poptávkovém serveru čekat na 15. nabídku, že vás spasí. Dvě firmy jsou málo, počet 3–5 je optimální.

 
 



Potřebujete konzultovat vaši střechu s odborníkem? Kontaktujte nás.




Rubriky článků