Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Rheinzink - Titanzinkové fasády s neobyčejnou estetikou

5. 12. 2013

Titanzinek patří k materiálům, které vlivem povětrnostních podmínek na svém povrchu vytvářejí patinu. Tato vrstva propůjčuje materiálu decentní přírodní zbarvení, které ani v průběhu let neztrácí své kouzlo. Německá firma RHEINZINK GmbH vyrábí značkový titanzinek RHEINZINK z elektrolyticky čistého zinku o ryzosti 99,995% podle EN 988 za zpřísnění výrobních norem podle katalogu kvalitativních kritérií Quality ZINC.

logo Rheinzink

RHEINZINK ČR s.r.o.
Fügnerova 1511,
290 01 Poděbrady
T: +420 602 177 533
info@rheinzink.cz

Výhody kovové fasády z Titanzinku

Titanzinek RHEINZINK je nejenom svým estetickým vzhledem, ale i typickým přírodním povrchem jako stvořený k výrobě fasádních systémů. RHEINZINK- fasádní systémy umožňují realizovat individuální řešení a každá fasáda se stává architektonickou vizitkou. Vedle širokých možností použití v architektonické tvorbě splňují fasádní systémy RHEINZINK i všechny požadavky kladené na stavbu kovových fasád. U všech fasádních systémů RHEINZINK se jedná o systémy provětrávané. Díky provětrávaní fasády snižujeme průnik tepla do budov v letních měsících, čímž dochází k výrazné úspoře energie spojené s jejich ochlazováním. Fasáda z materiálu RHEINZINK je zároveň maximálně funkční i estetická.
A Haus Wallinger

Vhodné řešení pro každý objekt

Z polotovarů jako jsou tabule a svitky, vyráběné na kontinuální licí a válcovací lince s nejmodernější technologií výroby, se následně vyrábí široký sortiment fasádních profilů. Při realizaci se pak uplatňují zejména přírodní materiály z řady PATINA s novými názvy RHEINZINK- prePATINA blaugrau (modrošedý) a RHEINZINK -prePATINA schiefergrau (břidlicově šedý), ten i s novými inovovanými vlastnostmi.

Rheinzink, ilustrační fotoRheinzink- velkoformátové šablony

Velkoformátové šablony se používají především na fasádních plochách velkých rozměrů, kde se vyjímají nejpůsobivěji. Použitím různých velikostí šablon a různých uspořádání linií drážek se architektovi nabízejí různorodé možnosti tvorby fasády.

Rheinzink - malé šablony

Čtvercové a kosočtvercové šablony tvoří skupinu RHEINZINK- malé šablony. Šablony RHEINZINK se vyznačují na rozdíl od jiných maloformátových krytin zpětnou drážkou po obvodě, která zvyšuje těsnost proti pronikání vody. Vzhledem k jejich menší velikosti je možné nalézt konstrukční řešení i pro komplikované stavební objekty. Bez problémů je možné řešit i všechna zaoblení. S malými šablonami lze mimo jiné obkládat i střešní vikýře, komíny nebo okraje střech.

Rheinzink - drážkované systémy

Drážkované systémy RHEINZINK spojují jednotlivé fasádní pásy v podélném směru. Systém úhlové stojaté drážky se běžně používá u fasád. Je charakteristický silným zdůrazněním drážky o šířce cca 12 mm. Při profilování a uzavírání drážek se běžně uplatňuje použití strojní technologie, což přispívá k racionálnímu průběhu prací. Rozdílné délky a šířky prvků také umožňují realizaci náročných tvarů.

Rheinzink - lištový systém

Lištový systém má mezi dnes běžně používanými klempířskými technikami nejdelší tradici. Mezi fasádní pásy se namontuje dřevěná lišta nebo kovový upínací pás RHEINZINK- Klick, pomocí nichž jsou pásy upevněny k podkladu. Následně jsou zakryty tvarovanou krycí lištou. Systém zaklapávacích lišt RHEINZINK- Klick splňuje požadavky na rychlou a hospodárnou montáž.

Rheinzink - drážkový panel

Zvláštní přednost drážkových panelů spočívá v možnosti libovolného výběru osové vzdálenosti od 200 do 333 mm a variabilní šířky spár od 0 do 30 mm. Vzhledem k možnostem výběru směru pokládky (horizontálně, vertikálně, diagonálně) nabízejí drážkové panely volný prostor pro tvořivost architekta.

Rheinzink - horizontální panel

Horizontální panely jsou podobné drážkovým panelům a svým vzhledem připomínají konstrukci dřevěných obkladů. Prvky, které mají pevně definovanou spáru se šířkou 20mm a jsou oboustranně opatřené okrajovým profilem, kotví se nepřímo pomocí speciálního upevňovacího profilu RHEINZINK. Díky této technologii je možno zohlednit dilatační změny způsobené rozdílem teplot.

Rheinzink - SP-Line

SP-Line je nový inovativní a komplexní systém. Skládá se ze základního panelu a předprofilovaných připojovacích profilů. Kladen může byt horizontálně i vertikálně. Prvky se do sebe jednoduše zasouvají.

Rheinzink - přesazený panel

Díky své struktuře bez spár představují přesazené panely velmi zvláštní typ opláštění fasád. Působením světla a stínu vzniká díky geometrii profilů působivé stínování se silnými konturami. Přesná prefabrikace profilů podle podrobných výkresů a stanovení rozměrů panelů umožňuje na stavbě jednoduchou a úspornou montáž.

Rheinzink - vlnitý profil

Plynulý tvar klasické sinusové křivky dodává vlnitým profilům zvlášť působivý vzhled. Různé způsoby pokládky - horizontálně, vertikálně anebo diagonálně umožňují jemné strukturování fasády a také její členění na oddělené výrazné části. Měkké efekty světla a stínu umožňují obzvlášť u velkých ploch optické oživení vzhledu.

Rheinzink - trapézový profil

Jak u horizontálního, vertikálního, tak i u diagonálního uspořádaní působí žebrovitý lichoběžníkový profil díky hranatým tvarům chladněji. Efekt plný kontrastů, vznikající při dopadu světla, je ostřejší než u vlnitého profilu, který působí jemněji. Možností volby mezi pohledem na stranu A nebo B vytváří tento fasádní obklad fasádu „dvou tváří“.

Všechny jmenované fasádní systémy vyjma vlnitých a trapézových profilů vyrábíme i individuálně na objednávku s povrchovým provedením RHEINZINK-PROTECT a RHEINZINK-COLOR.

Závěrem

Materiál RHEINZINK  přesvědčuje svou nadčasovou estetikou a harmonicky zapadne do každého architektonického prostředí. Navíc splňuje i požadavky na trvalou udržitelnost staveb. RHEINZINK je absolutně bezúdržbový masivní kov, který svou životností několika generací nastavuje vysokou laťku ostatním materiálům a disponuje příkladnou ekologickou bilancí. Jde o materiál budoucnosti, který chrání přírodu i investice stavebníka.

Autor: Aleš Slivka, RHEINZINK ČR s.r.o.

Máte zájem o zaslání podrobné brožury Fasádní systémy poštou? Napište si o ni zde . Nezapomeňte uvést Vaši adresu!


Školení klempířů 2014

V roce 2014 pořádá RHEINZINK již 20. odborné školení klempířů A a B.

Seminář A základní

10.2. – 14.2. 2014
SOU Vocelova, Hradec Králové

Seminář A probíhá v osvědčené formě na téma „Praktické použití materiálu RHEINZINK na střešní krytiny a oplechování“. Největší důraz je kladen na praktické procvičení nejčastěji se vyskytujících detailů formou oplechování stolních modelů. Praktické cvičení je doplněno o nutné teoretické základy tak, aby řemeslník získal co nejucelenější informace a dovednosti.

Seminář B nástavbový

24.2. - 28.2. 2014
Herzogenburg, Rakousko

Seminář B zaměřený na „Praktické použití jednotlivých klempířských detailů při realizaci na konkrétní střeše“. Jedná se o nástavbový stupeň pro absolventy Semináře A. Prakticky jsou procvičovány další důležité detaily střechy s cílem prohloubení a rozšíření poznatků a řemeslné dovednosti. Každý účastník pracuje samostatně na zmenšeném modelu reálné střechy, kde jsou koncentrovány všechny důležité klempířské detaily.

Řemeslníci po absolvování seminářů obdrží potvrzení o účasti na školení firmy RHEINZINK.

Všeobecné informace o školení klempířů včetně přihlášky si vyžádejte zde, nebo na čísle telefonu 325 611057. Další podrobné informace o školení najdete zde.

RHEINZINK- kvalitní klempířství
Vyhledávání členů klubu RHEINZINK - kvalitní klempířství najdete zde

 


Rubriky článků