Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Střešní krytina nejen pro dům, ale i pro ploty a zahradní zdi

17. 9. 2012

Jedním z klíčových rozhodnutí při plánování a stavbě domu je nepochybně výběr střešní krytiny. Volba střechy totiž ovlivní jak estetický vzhled domu, tak jeho fungování. Univerzální volbou pro širokou škálu typů objektů, tvarů střechy, okolních klimatických podmínek i pro specifické estetické požadavky je krytina KM BETA od společnosti KM Beta, a. s., největšího českého výrobce betonové krytiny, vápenopískových a pálených zdicích prvků a nově i maltových a omítkových směsí. Střechu KM BETA teď pořídíte za mimořádné ceny - díky podzimním slevám, které právě začínají. Přijďte se přesvědčit na FOR ARCH na stánek KM BETA!


KM BETA Střešní krytina nejen pro dům

Vlastnosti střešní krytiny KM BETA i konkrétní tvary typů KMB BETA i KMB HODONKA předurčují tento materiál pro širokou škálu realizací od moderní architektury přes klasické rodinné domky, bytové domy a veřejné stavby až ke stylovým srubům, chalupám a případně i historickým objektům. Krytina KM BETA je vhodná jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce střech. Pokud je nosná konstrukce bez závad, mohou být tašky KM BETA bez problémů pokládány i na stávající laťování. Pokládka střešní krytiny KM BETA patří, v porovnání s jinými typy krytin, k těm nejjednodušším. Při respektování základních pravidel z technické příručky (viz. www.kmbeta.cz) může krytinu kvalitně položit v podstatě i laik.

Spolehlivá i při nízkém sklonu a nepříznivých klimatických podmínkách
Jedním ze základních kritérií, zejména při obnově krytiny na starším krovu, je její váha. Větší zatížení by mohlo způsobit statické problémy krovu, ale i celé stavby. Pokud byla na původním krovu původně pálená taška, jistě nebude problém ani s krytinou KM BETA. Pevnost a další vlastnosti směsi, ze které se tašky KM BETA vyrábějí, totiž umožňují vyrábět střešní tašky větších rozměrů a s menší hmotností. Při deseti taškách na 1 m2 jde o zatížení krovu jen 42,5 kg na 1 m2, což je skutečně váha srovnatelná jak s jinými betonovými krytinami, tak s krytinou pálenou.

Při volbě střešní krytiny je třeba uvážit konkrétní specifika střechy, například její sklon. Některé krytiny se totiž pro příliš malý skon nehodí a hrozí zatékání. Krytina KM BETA je vhodná pro sklon střechy již od 12 až do 90°. I při nízkém sklonu spolehlivě ochrání Váš domov před nepřízní počasí.

KM BETA Střešní krytina nejen pro dům

Na horách jako doma
To platí také pro různé klimatické poměry, například prudké vanutí, nadměrné množství srážek nebo oblast s náročnějšími sněhovými podmínkami, které jsou dalším faktorem při výběru střešní krytiny. I když se mnohé krytiny do horských podmínek nehodí, střecha KM BETA je tu jako doma. Bez problémů totiž odolá i vysokému zatížení sněhem nebo větrem.

Důvodem je jednak mimořádná pevnost a jednak vysoká únosnost, která zdaleka přesahuje normou požadovaných 2 000 N. Norma předepisuje (pro typ tašek odpovídající krytině KM BETA) únosnost 2000 N po 28 dnech. KM Beta dosahuje po 28 dnech hodnot 2500 N a více. Pevnosti časem ještě rostou. Tyto vlastnosti a navíc vysoká mrazuvzdornost a nízká nasákavost prodlužují životnost krytiny KM BETA až na 100 let.

Staletá výdrž i pro doplňky
Sto let také vydrží betonové doplňky KM BETA, které postupně nahradily obvyklé plastové. Jejich životnost je totiž několikanásobně delší a odpovídá životnosti základní krytiny (až 100 let). Navíc na ně platí třicetiletá záruka, stejně jako na základní tašky, a jsou s nimi také barevně zcela jednotné.

Betonová odvětrací taška je originální celobetonový prvek pro odvětrání kanalizačních stoupaček, kuchyní, koupelen a WC, případně nezateplených částí střech. Betonová taška anténní v sobě spojuje dvě části - základní celobetonovou tašku a krycí kloubovou část z hliníku s barevnou povrchovou úpravou. Taška slouží k řešení prostupu trubky skrz střešní plášť (anténa, satelit, bezdrátový internet apod.). Poslední novinkou v řadě betonových doplňků je nová taška kabelových prostupů určená pro profesionální, spolehlivé a bezpečné vedení kabelů skrz střešní plášť. Jde o monolitický celobetonový prvek, který tvoří základní taška KMB BETA opatřená širokým prstencem se třemi plastovými, stupňovitými průchodkami ve spodní části. Nová taška kabelových prostupů může být umístěna v libovolném místě střešní plochy, v blízkosti připojovaného zařizovacího předmětu. Podle počtu a průměru připojovaných kabelů se odpovídajícím způsobem odříznou plastové průchodky, které jsou součástí střešní tašky.

KM BETA Střešní krytina nejen pro dům

Aby byla co nejkrásnější
Svou úlohu, ač především estetickou, mají také okrasné střešní prvky. Zvýrazní a zkrášlí střechu s krytinou KM Beta. Dle vkusu si lze vybrat buď hřebenové okrasné prvky (v nabídce kohout, elegantní věžička a pár zamilovaných hrdliček) nebo ozdobné koncové hřebenáče (motivy vítr a lev), případně i tvarované hřebenové ucpávky (motivy hrozen a slunce).

Kohout, věžička i pár hrdliček jsou v nabídce v celkem pěti atraktivních barevných provedeních - cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Ozdobné hřebenové ucpávky a koncové hřebenáče nabízí společnost KM Beta v cihlové, višňové, hnědé a černé, případně v šedé barvě, na přání i v dalších, méně obvyklých odstínech. Všechny tyto prvky tak dokonale ladí s krytinou KM BETA vyráběnou v celkem sedmi atraktivních barvách (cihlová, višňová, hnědá, černá u krytiny KMB HODONKA, u krytiny KMB BETA navíc šedá, zelená a případně i modrá). Podle vkusu si lze vybírat buď lesklý vzhled (Briliant) nebo matný (Elegant) vzhled střechy. Specialitou je dvoubarevná varianta Efekt, kombinující višňovou a černou, ekonomickou volbou je Standard, probarvený beton bez povrchové úpravy.

 

Střecha i pro ploty a zahradní zídky
Profilované plotové stříšky a hlavice ve tvaru střešní krytiny KMB BETA doplní zahradní architekturu, především ploty nebo různé zahradní zdi a zídky. Plotové stříšky a hlavice se vyrábí s povrchovou úpravou ve čtyřech barvách (cihlová, višňová, hnědá a černá). To umožní sjednotit volbu krytí dekorativního zdiva s krytinou střechy na domě. Pro realizaci plotů a zdí v zahradách jsou určeny speciální vápenopískové zdicí prvky, které najdete rovněž v nabídce KM BETA (více na www.sendwix.cz).

Nejen střešní krytina
Střešní krytinu můžete výhodně objednat spolu s dalšími materiály - například zdicím systémem, stropy nebo omítkami. I tyto materiály totiž společnost KM Beta nabízí. Klasikou je pálený cihelný zdicí systém PROFIBLOK, pro výstavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů je určen osvědčený systém vícevrstvých konstrukcí KMB SENDWIX se základem v podobě vápenopískového zdiva. Ucelená nabídka keramických stropních konstrukcí se skrývá pod značkou PROFIDECK. Stropy lze v rámci systému PROFIDECK řešit buď s využitím stropních vložek HURDIS nebo stropních nosníků HODO a stropních vložek MIAKO. Všechny tyto prvky vyrábí Cihelna Hodonín, závod s více než 150letou tradicí.

Novinkou v nabídce KM Beta jsou maltové a omítkové směsi. Výrobky značky PROFIMIX vyrábí nový, nedávno dokončený výrobní závod na Hodonínsku. Portfolio zahrnuje zdicí malty a lepidla, dále cementové potěry, stěrkovací hmoty, jádrové a štukové omítky. Materiály PROFIMIX splňují přísné evropské normy a navíc vynikají dobrými zpracovatelskými vlastnostmi.

 

KM BETA Střešní krytina nejen pro dům



autor: KM-BETA

 

 



Rubriky článků