Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Satjam v programu Česká kvalita

12. 9. 2011

Firmě Satjam, jako prvnímu z řad výrobců střešních krytin v České republice, bylo umožněno používat prestižní označení Česká kvalita - osvědčeno pro stavbu. Pro získání tohoto certifikátu bylo nutné podstoupit certifikaci od TZÚS Technický a zkušební ústav stavební PRAHA, s.p. a SZV Svaz zkušeben pro výstavbu. Námaha se vyplatila a SATJAM tak může hrdě používat tuto značku kvality.

















Začátkem června 2011 firma Satjam prošla nezávislou certifikací výrobních postupů (ohýbání a lisování kovových plechů a pásů) konkrétně střešních kovových tašek SATJAM GRANDE, SATJAM ROOF a SATJAM BOND používaných pro pokrytí střech se sklonem nad 13° a trapézových plechů SAT 18, SAT 35, SAT 40 a SAT 50, které se hojně využívají nejen jako střešní krytina, ale i pro obkládání obvodových a vnitřních stěn, jako ztracené bednění, ploty, garáže apod. SATJAM se tak stal nezávislou firmou, která bude plnit přání lidí, kteří umí ocenit kvalitu.

V případě Vašeho zájmu detaily certifikace Satjam naleznete zde:
http://www.satjam.cz/web/structure/certifikaty-79.html


Co je Program Česká kvalita

Jedná se o systém, který zajišťuje na trhu solidní a ověřené firmy, společnosti, sdružení a jim podobné, jejichž společným cílem je vytvářet hodnotnou práci, kterou si budou lidé jisti, a budou se moci spolehnout na její kvalitu.
Zviditelní se tak společnosti, které by třeba zanikly ve stínu větších korporací. Výrobci či poskytovatelé jakýchkoli služeb se mohou do tohoto programu přihlásit a dát tak najevo svůj zájem o produkci kvality. Na základě jejich žádosti je pak konkrétní služba či výrobek posuzován třetí stranou z mnoha stran. Nejdůležitějším faktorem posuzující strany je ovšem její nezávislost, s ohledem na případný střet zájmů, který by jinak mohl nastat.
Neméně důležitou podmínkou pro získání tohoto ocenění je schopnost společnosti udržet si stanovený standard po dlouhou dobu.

Vláda tento program schválila v červnu roku 2002. Od té doby se do jeho seznamu zapsalo už několik desítek firem, které chtějí vyrábět či poskytovat služby v souladu s podmínkami České kvality.

Pokud je firma označena za vyhovující, je jí udělen certifikát kvality na konkrétní produkt či službu. Od tohoto okamžiku smí používat nálepku s logem České kvality a také značku pro danou kategorii. Díky těmto na první pohled viditelným ukazatelům spotřebitel zjistí důvěryhodnost vybírané firmy, aniž by se musel předem informovat.

Detaily o programu Česká kvalita - osvědčeno pro stavbu naleznete zde:
http://ceskakvalita.cz/spotrebitele/znacky/osvedceno-pro-stavbu/7

 

Výrobní sortiment firmy Satjam

Firma SATJAM má ve svém sortimentu různé druhy prvků, které se aplikují na střechu a vytváří tak funkční a estetickou část domu. Zde je stručný přehled výrobků.


Střešní krytiny:
 
SATJAM Grande - patří k oblíbeným střešním krytinám především díky svému vzhledu, který připomíná známou „románskou" tašku.
























Odkaz na střešní krytinu Satjam Grande 


SATJAM Roof - s klasickým tvarem tašky u které díky dvěma pojistným odvodňovacím drážkám nedojde ani při menších sklonech k zatékání mezi tašky.

























Odkaz na střešní krytinu Satjam Roof 


SATJAM Bond Exlusive
- jedná se o maloformátovou pětidílnou střešní tašku upravenou minerálním posypem, má exkluzivní design a není problém ji aplikovat na složitější tvary střech.

























Odkaz na Střešní tašku Satjam Bond Exlusive



SATJAM Bond Metalic - používá se pro sklony střešní roviny nad 13° a díky malému formátu má nejširší využití při pokrývání.


























Odkaz na Střešní tašku Satjam Bond Metalic



SATJAM Rapid
- na první pohled tento druh připomíná falcovanou střešní krytinu (s dvojatou stojatou drážkou).























Odkaz na Střešní krytinu Satjam Rapid


SATJAM Trapez - oboustranně pozinkovaný ocelový plech s různými povrchovými úpravami od polyesteru až po aluzinek.


























Odkaz na Trapézové plechy Satjam



V sortimentu firmy nechybí ani okapové systémy a jejich příslušenství.







































Odkaz na Okapový systém Satjam Niagara


Okapový systém SATJAM Niagara - je výjimečný především větší hloubkou žlabu, takže odvede více vody najednou a zvládne i ty nejprudší deště; další výhodou je povrchová úprava 50 mm polyuretanového laku, který zajišťuje dlouhou životnost a stálobarevnost
Střešní doplňky SATJAM Accessories - kvůli dnes už náročným požadavkům na střešní krytinu jsou tyto doplňky stále více vyžadovány, patří k nim např. sněhové zábrany, prostupy střechou, odvětrávání podstřešního prostoru a jiné
SATJAMFOL Wl - jedná se o difuzní folii, která chrání podstřešní prostory před atmosférickými vlivy a vlhkostí pronikající pod krytinu
Spojovací materiál - patří do něho vodotěsné nýty, ocelové šrouby, nerezové hřebíky...

Další skupinou vyráběnou společností SATJAM jsou fasádní systémy a opláštění budov.
SATJAM Trapez - neslouží pouze jako střešní krytina, můžou se s ním například obkládat i stěny
SATJAM Cassette - pod tímto názvem se skrývají stěnové kazety, které slouží k opláštění zejména výrobních hal, skladů nebo administrativních budov
Stěnové panely PS - jsou to lehké ocelové obklady se skrytým kotvením a bývají využívány zejména pro vnitřní a vnější obklady stěn a podhledů.
Kazetony - po aplikaci těchto ocelových prvků budova vypadá jako seskládaná z plošných obdélníků větších rozměrů
Konstrukční profily Z, C a Sigma - lehké skelety ocelových hal mohou být tvořeny z velké části z profilů, které na první pohled připomínají tvary písmen Z a C nebo písmene řecké abecedy sigma







autor: SATJAM

 



Rubriky článků