Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

KM Beta - betonová krytina je stále oblíbenější

29. 8. 2011

V posledních pěti letech získává betonová krytina stále více příznivců. Nové střechy jsou cca z 60 % betonové, asi 30 % střech je pálených, zbývajících asi 10 % tvoří ostatní krytiny (plech, šindele apod.). Za vysokým podílem betonových střešních tašek stojí především vynikající vlastnosti tohoto typu krytiny, jako je dlouhá životnost, pevnost, nízká nasákavost, mrazuvzdornost, ale také výběr barev a povrchových úprav a v neposlední řadě příznivá cena. KM Beta a.s. je tradičním a zároveň největším českým výrobcem betonové střešní krytiny.

Nízká nasákavost, vysoká mrazuvzdornost materiálu

Díky svým vynikajícím vlastnostem vydrží betonová krytina KM BETA, dle zkušeností, až sto let. Jednou z těchto vlastností je nasákavost, nebo-li procentní přírůstek hmotnosti po nasycení vodou vzhledem k hmotnosti suchého materiálu. Nasákavost krytiny KM BETA je velmi nízká, maximálně 9 %, což v praxi znamená podstatně vyšší odolnost střešních tašek. Například v mrazech by se totiž nasáklá voda změnila v led, zvýšila tak svůj objem, čímž by došlo v vnitřnímu pnutí a tím pádem i k poškození střešní krytiny. Krytina KM Beta vyniká kromě nízké nasákavosti i výbornou mrazuvzdorností. Tato vlastnost, udávaná v cyklech, představuje schopnost betonu odolávat (po nasycení vodou) účinkům střídavého zmrazování a rozmrazování. Podle technické normy by měla betonová krytina vydržet nejméně 25 cyklů. Betonové tašky KM Beta prochází tímto počtem zmrazovacích cyklů bez jakéhokoliv snížení pevnosti či neprosákavosti.









 

 

 

 

 






Vysoká únosnost umožňuje použití i v horských podmínkách

S ohledem na pevnost a vysokou únosnost odolá střecha KM BETA bez problémů jak krupobití či silné bouřce a ostatnímu nečasu, tak i silnému mechanickému tlaku, např. při velkém množství sněhu během zimy nebo při pohybu na střeše. Pro svoji vysokou únosnost je krytina KM BETA vhodná i do velmi náročných klimatických podmínek. Termín „únosnost" vyjadřuje mechanickou odolnost střešních tašek v tlaku. Minimální hodnota (Fmin) daná normou pro drážkové profilované tašky s výškou profilu větší než 20 mm a krycí šířkou tašky ≥ 300 mm je 2000 N po 28 dnech. Střešní tašky KM BETA normu bez problémů splňují (min. 2500 N), což v praxi znamená, že bezpečně přenesou ležící sníh i zatížení větrem.

Jeden nebo dva kusy - se systémem KM BETA není problém

Krytina KM BETA se vyrábí ve dvou typech, sedmi atraktivních barevných odstínech a čtyřech variantách povrchové úpravy. Systém doplňuje ucelená řada více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší nejen odvětrávání střechy, anténní prostupy, ale i technické detaily i těch nejnáročnějších konstrukcí. Podle vkusu a charakteru střechy si lze ze široké nabídky.

Společnost KM Beta a. s. je ryze česká společnost, je tedy mnohem pružnější v reakcích na přání zákazníka. Díky rozsáhlým skladovým prostorám dokáže držet zásoby krytiny v dostatečném množství a objednávky tak vyřizuje v řádu dnů. Další výhodou je možnost objednat si samostatně i jen jeden nebo dva kusy střešních doplňků, což by u jiných výrobců (a dovozu prvků ze zahraničí) nebylo možné. KM BETA navíc garantuje naprostou přesnost odstínu, a tak při doobjednání krytiny i po několika letech nemusí mít investor obavy z toho, že odstín nebude s původními taškami souhlasit.

Špičkový servis KM BETA dále zahrnuje jak výpočet potřeby střešní krytiny a dalších stavebních materiálů zcela zdarma, tak technické poradenství. Nejnovější službou pro zákazníky i obchodní partnery je pak nový, moderní výpočtový program na střechu s názvem KM BETA KALKULÁTOR. Ten lze již nyní získat na CD od regionálních manažerů KM BETA.

Pozor, právě začíná akce „Podzimní úroda slev", v rámci které KM BETA snižuje ceny všech svých stavebních materiálů. Ušetřit lze až 41 %!



autor: KM Beta

 

 



Rubriky článků