Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Do náročných podmínek je vhodná krytina s vysokou únosností

2. 5. 2011

Díky svým vlastnostem odolá střecha KM BETA bez problémů jak krupobití či silné bouřce a ostatnímu nečasu, tak i silnému mechanickému tlaku, např. při velkém množství sněhu během zimy nebo při pohybu osob na střeše. Krytinu KM BETA lze použít i do velmi náročných klimatických podmínek především díky její vysoké únosnosti, která zdaleka přesahuje normou požadovaných 2 000 N.


Logo KM BETA
Parametr oficiálně nazývaný „únosnost" vyjadřuje mechanickou odolnost střešních tašek v tlaku. Minimální hodnota (Fmin) pro drážkové profilované tašky (tj. střešní tašky s vlnou a vodní drážkou) s výškou profilu větší než 20 mm a krycí šířkou tašky ≥ 300 mm je 2000 N. Tento údaj uvádí technická norma ČSN EN 490. Střešní tašky KM BETA samozřejmě normu bez problémů splňují. V praxi to znamená, že krytina bezpečně přenese ležící sníh i zatížení větrem. Únosnost se měří v laboratoři tak, že krytina se uloží na podpory s roztečí 2/3 závěsné délky a z lícní strany krytiny uprostřed podpor se působí silou, která má definovanou rychlost zatěžování. V okamžiku, kdy dojde k destrukci, se naměřená síla zaznamená. Norma předepisuje (pro typ tašek odpovídající krytině KM Beta) únosnost 2000 N po 28 dnech. KM Beta dosahuje po 28 dnech hodnot 2500 N a více. Pevnosti betonové krytiny KM BETA navíc časem ještě rostou.

























Vzhledem k mimořádným vlastnostem krytiny na ni poskytuje výrobce, společnost KM Beta, záruku 30 let. Její životnost však dle zkušeností dosahuje až sto let, stejně jako je tomu u betonových doplňků stejného výrobce.

Doplňky jsou důležitou součástí střechy stejně jako základní tašky

I když je jejich název tak trošku staví na „druhou kolej", jsou střešní doplňky důležitou součástí každé střechy, stejně jako základní krytina. Pokud s ohledem na kratší životnost plastových střešních doplňků začne do střechy pršet, asi vám bude jedno, že základní krytina vydrží až sto let. KM Beta proto nabízí doplňky betonové (odvětrací a anténní taška), jejichž životnost odpovídá životnosti základní krytiny (až 100 let) a platí na ně také třicetiletá záruka. Navíc jsou se základními taškami barevně zcela jednotné.














Betonová odvětrací taška je originální celobetonový prvek pro odvětrání kanalizačních stoupaček, kuchyní, koupelen a WC, případně nezateplených částí střech. Betonová taška anténní v sobě spojuje dvě části - základní celobetonovou tašku a krycí kloubovou část z hliníku s barevnou povrchovou úpravou. Taška slouží k řešení prostupu trubky skrz střešní plášť (anténa, satelit, bezdrátový internet apod.).

Svou úlohu, ač především estetickou, mají také okrasné střešní prvky. Zvýrazní a zkrášlí střechu s krytinou KM Beta. Dle vkusu si lze vybrat buď hřebenové okrasné prvky (v nabídce kohout, elegantní věžička a pár zamilovaných hrdliček) nebo ozdobné koncové hřebenáče (motivy vítr a lev), případně i tvarované hřebenové ucpávky (motivy hrozen a slunce).

KM Beta výhodně

Stavební materiály KM Beta nabízí výhodně e-shop. Společnost KM Beta a.s. zde trvale nabízí slevy 20 - 30 %! Objednávky na e-shopu KM Beta nejsou z regionálního hlediska nijak omezeny a v ceně se nepromítá ani vzdálenost místa realizace od výrobního závodu KM Beta.



























autor: KM Beta



Rubriky článků