Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

KM Beta představila originálně podstřešní okapový systém na výstavě IBF

4. 5. 2010

ilustrační foto
Více než 80 tisíc návštěvníků mohlo během Stavebních veletrhů v Brně na stánku KM Beta obdivovat netradiční fontánu. KM Beta si totiž pro návštěvníky připravila praktickou ukázku fungování podstřešního okapového systému, jedné z posledních novinek. Na stánku KM Beta v pavilonu A ale byl zájem i o další výrobky, jak o zdicí systém KMB SENDWIX, tak o střešní krytinu KM Beta. Střešní tašky KMB BETA a KMB HODONKA v různých odstínech a povrchových úpravách je možné až do konce května získat se slevou 30%! KM Beta totiž prodloužila platnost akčních slev na základní tašky obou typů krytiny KM Beta s povrchovou úpravou. Návštěvníky Stavebních veletrhů zaujaly také novinky - střešní okrasné prvky nebo měděný větrací pás Beta Rol a především pak nový cihelný systém HODOTHERM. KM Beta byla navíc vidět také v rámci doprovodného programu. Každoročně se totiž spoluúčastní akcí týkajících se protipovodňových opatření i ukázek dovedností žáků učňovských škol.





Výrobek roku 2009 - Cena za nápaditost a Cena stavebních škol pro odvodňovací tašku

Prestižní Cenu za nápaditost a Cenu stavebních škol získala nová odvodňovací taška KM Beta v soutěži Výrobek roku 2009. Výsledky soutěže pořádané letos již počtvrté byly slavnostně vyhlášeny v pátek 16. 4. 2010 v Národním stavebním centru. Kromě tří hlavních cen, Ceny za nápaditost a Ceny stavebních škol byla udělena také Cena za design, Cena za provedení, Cena veřejnosti a další ocenění. Soutěž pořádá redakce časopisu Stavebnictví a interiér vydavatelství Vega s.r.o. a Národní stavební centrum Brno. V rámci soutěže hodnotilo 19 porotců z 18 partnerských škol celkem 42 nominovaných výrobků. U každého výrobku mohli hodnotit 5 kritérií (nápaditost, provedení, vzhled, širší význam, přínos k úsporám energie). Informace o soutěži naleznete na www.vyrobekroku.cz.



Dvakrát oceněná odvodňovací taška
Odvodňovací taška oceněná v soutěži Výrobek roku 2009 je nedílnou součástí nového podstřešního okapového systému KM Beta. Podstřešní systém představuje nové řešení odvodu vody z šikmých střech pomocí dvou otvorů, umístěných v rovných plochách odvodňovací tašky, v místech hlavního odvodu srážkové vody. Otvory jsou kryty speciální mřížkou umožňující navedení a zbrzdění stékající vody. Velikost otvorů v mřížce a vnitřní filtr brání vnikání větších nečistot do odvodňovacího systému. Využijí se stávající střešní vpusti. Odpadají terénní a zahradní výkopové práce a administrativa při vyřizování formalit ve stavebním řízení. Řešení okapového systému pomocí podstřešních žlabů a vnitřních svodů je jednoduché a v kombinaci mědi nebo plastem téměř bezúdržbové. Odpadá čištění žlabů ve značných výškách. Skrytý okapový systém není v zimním období vystaven riziku poškození při sesuvu sněhu jako je tomu u klasického podokapního systému.

Střecha krásná na pohled
Součástí střešního systému KM Beta jsou také okrasné prvky, které doladí a ozdobí střechu s krytinou KM Beta. Pár hrdliček a elegantní věžička jsou v nabídce v pěti barevných provedeních - cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Dodávají se samostatně se speciálně upraveným hřebenáčem a kotvícími prvky. Tak je možné zvolit i rozdílnou barvu střechy a okrasného prvku. Kombinovat je lze i s novými ozdobnými hřebenovými ucpávkami s motivy „hrozen" nebo "slunce". Tyto atraktivní prvky jsou dostupné v barvě nové střechy - v cihlové, višňové, hnědé a černé, případně v šedé, na přání i v dalších, méně obvyklých odstínech. Oba typy ozdobných prvků se hodí jak na krytinu KMB BETA, tak na KMB HODONKA.

Střecha KM Beta téměř o třetinu levněji
S mimořádnou slevou -30% lze až do konce května pořídit střechu KM Beta. Slevu na kvalitní českou střešní krytinu KM Beta může uplatnit každý, kdo během platnosti akce objedná libovolné množství krytiny KM Beta. Akce se vztahuje na základní tašky KMB BETA nebo KMB HODONKA s povrchovou úpravou. Náklady na novou střechu se tak oproti jiným systémům znovu výrazně snížily. Střecha KM Beta vychází výhodněji i díky cenově méně náročným doplňkům. KM Beta navíc postupně nahrazuje plastové doplňky betonovými. Ty oproti plastovým vynikají ještě nižší cenou, ale také několikanásobně delší životností, která činí až 100 let. I proto může společnost KM Beta a.s. nabídnout svým zákazníkům, jako jediný výrobce na trhu, záruku 30 let nejen na základní tašky, ale také na betonové střešní doplňky. Informace o střešním systému KM Beta na www.kmbeta.cz





Další články z kategorie: Střešní žlaby, svody ZDE





autor: KM BETA



Štítky: Okapový systém, Dešťové svody
Rubriky článků