Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Střecha s jižanským temperamentem

15. 3. 2009

Mediterran přináší do našich zeměpisných šířek kromě osvědčených tvarů spolehlivé betonové střešní krytiny i romantický nádech sluncem zalitých střech z oblasti Středozemního moře.

Střechy společnosti Mediterran umožňují splnit sny všech, kteří touží po originálním vzhledu střešního pláště a zároveň kladou důraz na jeho dokonalou funkčnost. Jsou dokonalým završením představy o bydlení, které okouzlí půvabem přímořských letovisek Středozemního moře.

Výjimečný design

Mnohotvárnost střech od společnosti Mediterran artikuluje svoji jedinečnost prostřednictvím bohaté výrazové palety krytiny při zachování maximální funkčnosti střechy. Nabídka pěti druhů tašek odráží různé nároky uživatelů, kteří vyznávají vlastní životní styl.

taška Danubia

 

Osvědčené tvary i barevné provedení tašek Danubia a Standard osloví ty, kteří upřednostňují kvalitu a tradiční vzhled střešních plášťů. Nabídku tradičních tvarů doplňuje taška Rundo. Všechny tři barevné odstíny této dvojité bobrovky s podélnou odvodňovací drážkou (cihlově červená, višňově červená a antická červená) se vyjímají především na střechách historických budov. Další dva modely tašek dokazují, že společnost Mediterran patří mezi přední inovátory na našem trhu. Prostřednictvím tašek Coppo a Zenit posouvají design střešních plášťů do nových přitažlivějších dimenzí. Podmanivé vlny střechy Mediterran Coppo s efektní vlnou v povrchové úpravě terracotta, antická červená, venezia či ferrara nejen evokují hřejivou letní atmosféru, ale zároveň přinášejí i svěží jižní brízu do záplavy tradičních střech. Atraktivní hladká taška Zenit osloví hlavně příznivce funkcionalistického designu. Její hladký povrch reflektuje moderní trendy ve stavebnictví a představuje nový rozměr pro konstrukce šikmých střech. Vyzývavé barevné provedení carbon podtrhne moderní a kompozičně čisté linie domu. Jedinečný efekt na střeše vytvoří tato taška také v barevném provedení antická červená.

Odolná a bezpečná střecha

Výběr střešní krytiny musí odpovídat nejen estetickým nárokům budoucího uživatele, ale musí splňovat i fyzikálně-technická kritéria. Bezpečnost je vedle vizuální představy základním kritériem výběru střešní krytiny. Každý tvar střešní krytiny od společnosti Mediterran byl navržen s ohledem na komfort a bezpečnost uživatelů. Střecha Mediterran nepropustí dovnitř žádnou srážkovou vodu již od sklonu 22°. S použitím doplňkových opatření však lze realizovat střechy už od sklonu 15°. Přesný tvar a rozměry každého kusu betonové tašky se nemění ani časem. Systém drážek, které do sebe po uložení dokonale zapadají, ochraňuje střešní konstrukce před nežádoucí vlhkostí po celou dobu životnosti střechy. Díky tomu nemůže vlhkost pronikat dovnitř a degradačně působit na konstrukci střechy. Výhodou přesného tvaru tašek je i snadná a rychlá pokládka, která snižuje chybovost při pokrývání střechy. Beton je přirozeně nehořlavý materiál třídy A1, proto jsou všechny krytiny od společnosti Mediterran maximálně bezpečnou volbou pro vaši střechu.

Krytina od společnosti Mediterran se navzdory svému jižanskému charakteru vyznačuje jak vysokou odolností proti UV záření, tak i vysokou mrazuvzdorností a únosností. Střechy pokryté taškami Mediterran umožňují přinést svěží závan léta i do extrémních klimatických podmínek, které se vyznačují vydatnými sněhovými srážkami.

Střecha Mediterran znamená pohodové bydlení v lehkém letním stylu. Efektivně eliminuje vnější vlhkostní, akustické i světelné vlivy. Betonová krytina je navíc přirozeně odolná proti jakýmikoli povětrnostním podmínkám a agresivnímu působení vnějšího prostředí.

Přírodní krása v každém detailu

Tašky Mediterran jsou v dokonalé harmonii s okolním přírodním prostředím. Vyrábějí se technologií, která je šetrná k životnímu prostředí, z čistě přírodních materiálů: nejjemnějšího křemičitého písku frakce 0 až 4 mm, jakostního portlandského cementu a barevných pigmentů na bázi oxidu železa.

 

taška Rundo

 

Díky charakteristickým vlastnostem, které tašce propůjčuje beton v kombinaci s dvojitou akrylátovou povrchovou úpravou, mají tašky mimořádně nízkou nasákavost. Ta se spolu s vysokou pevností, která se dozráváním materiálu postupně zvyšuje, podepisuje pod vysokou životnost střechy. Společnost Mediterran poskytuje na střešní krytinu 30letou písemnou záruku na přesnost rozměrů, vodotěsnost a mrazuvzdornost tašky. Kromě kvalitních vstupních surovin, jejichž kvalita je neustále kontrolována, je pro dokonalou funkčnost nezbytný i široký výběr střešního příslušenství a doplňků. Všechny výrobky Mediterran splňují požadavky nejvyšších evropských standardů a kvalit a jejich důkladným zapracování do střešního pláště vzniká předpoklad pro bezproblémové pohodové bydlení pod střechou s jedinečným estetickým výrazem.

Odkaz na střešní tašky Mediterran

Další články z kategorie: PR články ZDE

autor:Mediterran



Rubriky článků