Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Jak jednoduše vybrat kvalitní střechu? Komplexní řešení nabízí Lindab

13. 5. 2024

Střecha je korunou díla a spoluvytváří celkový ráz stavby. Pro střechu stejně jako pro módu platí, že musí padnout i slušet. Je nejnamáhanější část domu, která musí odolat rozmarům počasí a zároveň plnit i estetickou funkci. Správným výběrem bychom měli ušetřit také svůj čas a peníze. Ideální volbou jsou střechy značky Lindab. Vedle funkčnosti, skvělého vzhledu a nenáročné údržby nabízí svým zákazníkům komplexní řešení střech prémiové švédské kvality.
Střechu mnohdy pořizujeme na celý život, proto při výběru materiálu zohledňujeme mnoho hledisek. Vysoká kvalita zpracování a přesnost jsou pro krytiny Lindab jednou z mnoha předních vlastností. Krytiny se vyrábí na míru každé střechy. Výhodou je i možnost montáže na velmi nízké sklony, a to již od 5°, aniž by bylo nutné zajistit vodotěsné podstřeší. Povrch krytin je naprosto hladký a neposkytuje prostor pro zachytávání nečistot. Barevné povrchové úpravy jsou stálobarevné, proto není třeba střechy natírat. Plechové krytiny nekřehnou a nepraskají, jejich údržba je proto nenáročná.

Krytiny Lindab jsou předurčeny díky modernímu materiálu k použití na novostavby, současně jsou vzhledem k velmi nízké hmotnosti vhodné i na rekonstrukce starších objektů.  „Naší konkurenční výhodou je komplexnost, kdy dokážeme i těm nejnáročnějším zákazníkům nabídnout vedle samotné střešní krytiny také okapy a další příslušenství a vyhovět tak jejich požadavkům i netradičním dispozicím samotného objektu,“ vysvětluje Petr Kulhavý, produktový manažer Lindab s tím, že tyto střechy najdou uplatnění jak v městské zástavbě, tak i na venkovských staveních.


Střecha Lindab vyhoví i nejnáročnějším požadavkům zákazníka
Střecha Lindab vyhoví i nejnáročnějším požadavkům zákazníka


Protihluková vrstva

Není třeba mít obavy z hlučnosti způsobené větrem či deštěm, se kterými si dokáže efektivně poradit vrstva SoundControl. Jde o speciální vrstvu nanášenou při výrobě na spodní plochu krytiny Lindab SRP Click. Aplikace vrstvy SoundControl je předepsána v případech montáže krytiny SRP Click na laťování, dále pak v případě využití nadkrokevního izolantu. Doporučena je i v případech aplikace krytiny nad obytným podkrovím a u budov v oblastech s předpokladem vyššího zatížení větrem.


Aplikace do telefonu i jednoduchý konfigurátor

Pokud chcete mít podrobný a aktuální přehled o střechách Lindab kdykoli k dispozici, stáhněte si do svého telefonu speciální aplikaci. Najdete v ní například střešní mapu realizovaných střech v ČR, ceníky a katalogy, detaily produktů, technické údaje ke krytinám, montážní manuály a video návody. Pro změnu konkrétní představu o vaší nové střeše si můžete udělat jednoduše i pomocí uživatelsky příjemného konfigurátoru, který nabízí nepřebernou paletu možností, jak by mohla vaše střecha vypadat. 


Legenda mezi okapy

Lindab je největším výrobcem odvodňovacích systémů ve Skandinávii. V České republice dodává okapy na stavby všeho druhu již od roku 1993. Jedinečnost okapového systému Lindab Rainline mimo jiné spočívá v technologii výroby z oboustranně předlakované oceli. Povrchová úprava Elite je oboustranně nanášena ještě před tvarováním prvků, proto je rovnoměrná a chrání ocelový plech i ve spojích a na méně dostupných a namáhaných místech. Jistota kvality a funkčnosti okapového systému Lindab Rainline je garantovaná zárukou 30 let.


Střechy Lindab poskytují kompletní systém s unikátní zárukou
Střechy Lindab poskytují kompletní systém s unikátní zárukou

Kompletní systém zabezpečení střech

Lindab Safety je kompletní systém prvků pro zabezpečení pohybu osob při práci na střeše. Současně chrání střechu a její bezprostřední okolí proti sesuvu sněhu a jiných rizikových událostech. Obsahuje řadu prvků v lakovaném nebo pozinkovaném provedení kompatibilních pro všechny typy střech. Jde o velice robustní, elegantní a montážně nenáročný systém zabezpečení střech. „Výběr vhodných prvků by měl vycházet z potřeb daných normativními požadavky pro pohyb osob na střeše a požadavků na zabezpečení střech proti nechtěnému sesuvu sněhu a ledu. Je potřeba přihlížet na celkové parametry a specifika dané střechy, v případě zachytávačů sněhu pak i na klimatickou oblast, kde se střecha nachází, uzavírá Petr Kulhavý, produktový manažer Lindab.


Unikátní záruka

Lindab jako jediný výrobce na trhu poskytuje záruku kompletní výměny materiálu včetně jeho demontáže, respektive montáže. Na co se záruka vztahuje a jaké bude v případě reklamace záruční plnění, je předem srozumitelně a transparentně uvedené. „Záruční plnění je dvoufázové, po delší část záruky je garantována výše zmíněná kompletní výměna produktu, v konečné fázi záruky je pak možnost získat finanční kompenzaci ve výši 50 procent z nákupní ceny reklamovaného zboží,“ říká Petr Kulhavý, produktový manažer Lindab.

Pro další informace o střechách a kompletních systémových řešeních Lindab můžete kontaktovat Petra Kulhavého, produktového manažera Lindab na e-mailové adrese petr.kulhavy@lindab.com.

Rubriky článků