Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Satjam

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

Plechová krytina je výhodná pro stavbu i pro rozpočet

24. 4. 2024

Zastřešení domu rozhodně patří k těm součástem stavby, na nichž se nevyplatí šetřit. Kvalitní střecha přitom ale nemusí přinést velký zásah do rozpočtu, stačí zvolit správnou krytinu. Tu plechovou nyní navíc můžete mít ještě o něco výhodněji.
Nadarmo se neříká, že střecha dělá dům. Jejím primárním úkolem je totiž ochrana stavby před rozmary počasí, její kvalitní provedení by proto mělo být zásadní. Naštěstí dnes existují řešení, které poskytnou dobrou službu za příznivou cenu. Se špičkovou plechovou krytinou tak můžete mít i v dnešní době novou střechu, aniž byste při tom museli dělat kompromisy v kvalitě provedení.

Střešní krytiny SATJAM jsou výhodné jak svými užitnými vlastnostmi, tak i příznivými pořizovacími náklady.
Střešní krytiny SATJAM jsou výhodné jak svými užitnými vlastnostmi, tak i příznivými pořizovacími náklady.


„Hlavní předností plechové střešní krytiny je její nízká hmotnost. Na krov jsou tak kladeny nižší nároky a díky menšímu zatížení lze na jeho konstrukci použít méně materiálu. Oproti jiným druhům krytin zabere méně místa, což usnadňuje dopravu, skladování i manipulaci. Její pokládka je rovněž velmi rychlá, což zase snižuje náklady na práci. Aktuálně jsme navíc snížili ceny vybraných krytin, takže nová střecha je ještě dostupnější,“ vysvětluje Petr Tureček, produktový manažer společnosti SATJAM, předního českého výrobce plechových střech.

Díky nízké hmotnosti plechové krytiny lze na krov použít méně materiálu.
Díky nízké hmotnosti plechové krytiny lze na krov použít méně materiálu.


Majiteli to tak přináší možnost snížit náklady na realizaci střechy, aniž by musel ustupovat z požadavků na její provedení. Hodí se navíc nejen do novostaveb, ale i do starších domů, kde krov není stavěný na těžké taškové krytiny. Kvůli nové střeše tak není nutné předělávat celou střešní konstrukci.

Kvalitní plechová krytina dokáže dlouhodobě odolávat povětrnostním vlivům a může tak bez problémů sloužit desítky let.
Kvalitní plechová krytina dokáže dlouhodobě odolávat povětrnostním vlivům a může tak bez problémů sloužit desítky let.


I přes svou nižší hmotnost přitom má plechová střešní krytina výborné mechanické parametry a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Kvalitně provedená plechová střecha tedy vydrží sloužit desítky let. Pro její výrobu se používá nejčastěji slitina hliníku nebo pozinkovaná ocel. Tvárnost materiálu navíc umožňuje nejrůznější pojetí jejího vzhledu, ať už je požadavkem minimalistický design a rovné plochy, nebo naopak výrazná profilace imitující klasické tašky. Nabízí také široké možnosti svých tvarů, barev i povrchových úprav.


Plechová střecha výhodněji

Investice do kvalitní plechové krytiny tedy nejen zlepší komfort bydlení a prodlouží životnost stavby, ale zvýší i její hodnotu. Jaro je navíc pro realizaci nové střechy ideálním obdobím, a to i díky výhodné nabídce na vybrané střešní krytiny SATJAM v provedení Satmat hrubozrnný, které jsou nyní k dispozici za cenu standardního polyestersatu. Satmat hrubozrnný se vyznačuje atraktivním strukturovaným matným povrchem a má také výhodu ve větší tloušťce laku – 35 µm, zatímco u polyesteru je to 25 µm. Krytině to zajišťuje vyšší odolnost vůči mechanickému poškození, korozi a působení klimatických vlivů.

Novou plechovou střechu můžete pořídit nyní ještě o něco výhodněji
Novou plechovou střechu můžete pořídit nyní ještě o něco výhodněji


Obě povrchové úpravy jsou určeny pro použití v běžných podmínkách a krytinám dodávají výhodný poměr příznivé ceny a dlouhodobé kvality. Jádro krytiny s povrchem Satmat hrubozrnný tvoří žárově zinkovaná ocel, která jí dodává vysokou pevnost a odolnost vůči mechanickému namáhání. Akční nabídka se vztahuje na krytiny SATJAM Trend, SATJAM Rapid Trend, SAT18 Trend, SATJAM Grande Plus, SATJAM Roof Classic a SATJAM Rapid DeLuxe. K dispozici jsou v barevných provedeních červenohnědá RAL 3009, hnědá RAL 8019, grafitově šedá RAL 7024. Cena akčních krytin SATJAM začíná na 229 Kč/m2 bez DPH. Více informací naleznete na www.satjam.cz/akcni-nabidka.

Rubriky článků