Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Lindab Safety: jistota bezpečnosti pro každou střechu

23. 11. 2023

Střechy zlehka poprášené sněhem evokují tu pravou zimní atmosféru. Pokud ale chumelí déle a teploty klesají hluboko pod bod mrazu, dokáže sníh a chlad přidělat vrásky majitelům nemovitostí. Jsou to právě střechy domů, které musí nevlídnému počasí a nánosům sněhu a ledu bezpečně odolat. Ideálním řešením pro takové případy je Lindab Safety, kompletní systém zabezpečení pro každou střechu.

Kromě toho že je Lindab Safety použitelný pro všechny běžné typy střech z všeobecně používaných materiálů, mezi jeho přednosti patří také jeho jednoduchost, montážní nenáročnost a s tím související finanční dostupnost.


Střecha s bezpečnostními prvky Lindab Safety
Střecha s bezpečnostními prvky Lindab Safety

Sněhové zábrany pomohou

Nejen sněhové převisy, ale i námrazy, kusy ledu a rampouchy na střechách mohou způsobit škody na stojících vozidlech, v horším případě i vážná poranění chodců. Pro vhodný návrh sněhových zábran musí být brána délka střechy, její tvar, sněhové zatížení oblasti, kde se stavba nachází a v neposlední řadě i sklon střechy. Sněhové zábrany jsou nejen doporučeny, ale ostatně často i předepsány projektem pro střechy o sklonu vyšším než 10°. 


Sněhové zábrany Lindab
Sněhové zábrany Lindab Safety jsou tvořeny dvojicí trubek o průměru 32 mm. Délka trubek je 3 metry a konce jsou uzpůsobeny pro vzájemné napojení zasunutím. Trubky jsou osazeny do konzol, které se liší podle druhu krytiny. Sněhové zábrany jsou instalovány v jedné nebo více řadách nad sebou dle délky střechy a sněhového zatížení. Více řad také vyžadují víceúrovňové střechy, jako jsou například přístavby nebo vikýře. Instalace sněhových zábran je nutná zejména na dlouhých střechách, kde je zároveň potřeba respektovat maximální délku účinnosti jedné řady zachytávačů.

Střešní žebříky a lávky 

Lindab Safety je kompletní systém prvků pro zabezpečení pohybu osob při práci na střeše. Proto do něj patří také střešní a stěnové žebříky a střešní lávky. Podobně jako sněhové zábrany, tak i žebřík či lávka se osazuje podle požadavků dané stavby nebo jejího projektu.


Žebřík Lindab Safety
Hlavní profily žebříku jsou zhotoveny z oválné trubky o rozměru 25 x 45 mm, stupně jsou kruhového průřezu z trubky o průměru 25 mm. Bočnice jsou na koncích upraveny pro vzájemné napojení, základní délky žebříků jsou od 2,7 až po 4,2 metru. Rozteč mezi příčkami je 300 mm a šířka žebříku je 450 mm. Příčky jsou do podélníků pevně zalisovány – ostatní spoje žebříků jsou prováděny pomocí šroubů. Žebříky jsou pozinkovány a lakovány.  K žebříkům jsou k dispozici i další bezpečnostní prvky jako např. výlezová madla, ochranné koše, zábrany lezení atd.

Střešní lávka Lindab Safety
Střešní lávka je vyrobena z pozinkované oceli. Lávka může dodána již nalakována nebo jen pozinkována. Délka lávky může být 1300 – 3000 mm a šířka 350 mm. Montáž samotné lávky se provádí pomocí úhlově stavitelných konzol. Spodní konzola je vždy volena dle druhu krytiny.

 

Jednotlivé prvky systému Lindab Safety si je možné vybrat z šesti barevných odstínů od antické bílé přes cihlově červenou až po černou. 

Více informací najdete na www.lindabstrechy.cz. 



Rubriky článků