Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Rekonstrukce střechy stoleté chalupy na Šumavě

18. 12. 2023

V krásném prostředí Národního parku Šumava provedl Lindab rekonstrukci střechy staré chalupy ze začátku minulého století. Chata se nachází v nadmořské výšce 930 metrů nad mořem.

Na rekonstrukci bylo použito 222 m2 krytiny Lindab SRP Click + Sound Control, v povrchové úpravě Elite a v barevném provedení břidlicově šedá. Střecha byla doplněna hlubokým okapovým systémem Rainline 150H ve stejné barvě a zachytávači sněhu z řady Lindab Safety. Na střechu bylo instalováno 10 solárních panelů Lindab SolarRoof 2.0. o výkonu 2,040 kWp. Solární panely budou napomáhat energetické soběstačnosti budovy.

Střechu chalupy na Šumavě zdobí nová generace solárních krytin od Lindabu
Střechu chalupy na Šumavě zdobí nová generace solárních krytin od Lindabu

Lindab SolarRoof 2.0 je výsledkem švédského inženýrského know-how a skandinávského designu. Střecha Lindab se tak může opřít o zkušenosti se severským klimatem, díky kterým domu poskytne ochranu před povětrnostními vlivy.

Nová střecha Lindab SolarRoof 2.0 se skládá se zákazníky oblíbených střešních profilů, které jsou vybaveny novým typem solárního panelu s působivými vlastnostmi. Panel má tloušťku méně než 3 mm. Je pružný a snadno se přizpůsobí povrchu. Dodává se v matné úpravě. Díky svým flexibilním vlastnostem je vhodný jak pro rodinné domy, tak pro větší budovy. Solární panely se vyrábějí v Evropě – a na rozdíl od běžných solárních panelů, které váží 20 až 30 kg na m² – se mohou pochlubit vahou pouze 2,5 kg na m².

Solární panely Lindab jsou připevněny pomocí speciálně vyvinutých lepících pásků. Jejich uchycení proto neporušuje hydroizolační vrstvu, ani nezachycuje vítr tak, jako klasické solární panely.

Další informace o Lindab SolarRoof 2.0 najdete zde.

Flexibilní a nadčasová krytina se hodí jak na nové budovy, tak rekonstrukce starších
Flexibilní a nadčasová krytina se hodí jak na nové budovy, tak rekonstrukce starších

Použitý materiál:

krytina: Lindab SPR Click + protihluková vrstva Sound Control

povrchová úprava: Elite

barevné provedení: břidlicově šedá (BRSE)



Rubriky článků