Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Rozhovor s Petrem Matouškem, produktovým manažerem společnosti Lindab, na téma nové solární panely Lindab Solar Roof 2.0

19. 10. 2023

Představujeme vám rozhovor s produktovým manažerem společnosti Lindab o nových panelech Lindab Solar Roof 2.0.

Moderátor: Vítejte, dnes máme tu možnost mluvit s produktovým manažerem společnosti Lindab a budeme se bavit o nových panelech Lindab Solar Roof 2.0. Pane Matoušku, můžete nám nejprve říct něco o těchto panelech a jak se liší od vaší předchozí verze?

Matoušek:
Samozřejmě, rád vám povím o nových panelech Lindab Solar Roof 2.0. Jsou to fotovoltaické solární panely, které jsou speciálně navrženy tak, aby se integrovaly do střešních krytin. Jedná se o inovativní řešení, které kombinuje design, funkčnost a kvalitu s vysokou energetickou účinností. Hlavní rozdíly Lindab Solar Roof 2.0 oproti předchozí generaci jsou zejména tyto faktory: nové panely jsou efektivnější, výkonnější a menší. Dosáhli jsme toho díky vylepšené technologii solárních článků, která umožňuje získat více energie ze slunečního záření. Nyní nabízíme integrované panely o výkonech 136, 204 a 306 Wp s rozměry 360 nebo 540 mm x 1985/2925 mm při tloušťce panelu pouhých 2,5 mm. Navíc jsme také zvýšili odolnost panelů vůči povětrnostním vlivům, což zajišťuje jejich dlouhou životnost.

Lindab představuje novou verzi panelů Lindab Solar Roof 2.0
Lindab představuje novou verzi panelů Lindab Solar Roof 2.0


Moderátor: To zní opravdu zajímavě. Jaký je vlastně proces instalace těchto panelů a jak složitá je jejich údržba?

Matoušek: Instalace panelů Lindab Solar Roof 2.0 je jednoduchá. Panely se v naší výrobě integrují přímo do střešní krytiny, což zaručuje bezchybné upevnění. Položení takovéto kompletní krytiny zvládne každý šikovný klempíř. Na elektrické části spolupracujeme s profesionálními instalačními firmami, které mají zkušenosti s montáží solárních panelů a mohou zajistit kvalitní a bezproblémovou instalaci včetně vyřízení potřebných povolení a dotací. Co se týče údržby, vyžaduje naše střecha jen minimální péči. Díky odolným materiálům a kvalitní konstrukci jsou jak panely, tak střešní krytina odolné vůči vlivům počasí a prachu. Občasné odstranění nečistot či prachu z povrchu panelů může být žádoucí, aby se udržel jejich optimální výkon, ale není to nic složitého.


Moderátor:
Zmínil jste dotace. Je tedy možné tyto dotace využít a jak?

Matoušek: Řada evropských zemí včetně České republiky podporuje přechod k udržitelnému rozvoji a zelené energii. Na fotovoltaickou elektrárnu s panely Lindab Solar Roof 2.0 lze získat dotace z programu Nová zelená úsporám. Aby úřady mohly schválit dotaci, je nutné na příslušný úřad podat potvrzení o dokončení instalace solární střechy, včetně kopií faktur, autorizace osob, které práci provedly a fakturovaly a datum instalace. Podání těchto a dalších dokladů směřujících k čerpání dotace pro zákazníky zajistíme. Veškeré informace a kontakty naleznete na našem webu lindabstrechy.cz, které doporučuji navštívit.
 

Moderátor: Skvělé, zní to jako velmi užitečný a efektivní systém. Jaký je potenciál těchto panelů v oblasti obnovitelné energie a snižování nákladů na elektřinu?

Matoušek: Panely Lindab Solar Roof 2.0 mají velký potenciál v oblasti obnovitelné energie a snižování nákladů na elektřinu. Díky jejich vysoké energetické účinnosti a výkonnosti je možné efektivně využívat solární energii pro pokrytí části energetických potřeb domácností či komerčních budov. Využívání energie nejenže snižuje spotřebu elektrické energie z klasických zdrojů, ale také přispívá k ochraně životního prostředí tím, že snižuje emise skleníkových plynů. Z dlouhodobého hlediska mohou uživatelé panelů Lindab Solar Roof 2.0 výrazně snížit své náklady na elektřinu a zároveň přispět k udržitelnější budoucnosti.

LSR představuje efektivní a elegantní řešení, jak ušetřit za elektřinu
LSR představuje efektivní a elegantní řešení, jak ušetřit za elektřinu

Moderátor: To zní skvěle. Kde je možné tyto panely zakoupit a jaké jsou plány Lindabu ohledně jejich distribuce?

Matoušek: Panely Lindab Solar Roof 2.0 jsou k dispozici u našich autorizovaných prodejců a partnerů po celé České republice. Spolupracujeme s odborníky na solární energetiku a stavební průmysl, aby bylo možné nabízet kompletní a profesionální služby pro naše zákazníky. Plány Lindabu jsou založeny na vývoji a inovacích. S panely Lindab Solar Roof 2.0 se zaměřujeme na trh se střešními krytinami a solárními technologiemi a věříme, že přispějeme k širšímu přijetí obnovitelné energie ve stavebnictví.

 

Moderátor: Děkuji vám, pane Matoušku za rozhovor a cenné informace o panelech Lindab Solar Roof 2.0.  Je to opravdu zajímavý produkt s velkým potenciálem. Přejeme vám mnoho úspěchů v dalším rozvoji obnovitelné energie.

 

Pro více informací neváhejte kontaktovat pana Matouška
nebo se podívejte na 10 kroků k solární střeše Lindab.


 


Rubriky článků