Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Lindab Solar Roof 2.0 udává nejnovější trendy a styl střech

13. 8. 2023

Majitelé domů si nyní mohou na své střeše splnit svou touhu po energeticky úsporném a funkčním solárním systému v moderním a stylovém střihu. Střešní systém Lindab SolarRoof 2.0 již tradičně spojuje eleganci krytiny SRP Click ve skandinávském stylu s diskrétními solárními panely. Díky vývoji a průběžnému testování je nový solární systém SolarRoof 2.0 dvojnásobně účinným zdrojem energie než dříve.

Nová střecha Lindab SolarRoof 2.0 je kvalitní střešní krytina od společnosti Lindab vybavená diskrétním solárním panelem s působivým výkonem. Jedná se o plechovou střechu s novým typem integrovaného solárního panelu v jednom výrobku.

Tyto odolné a udržitelné střechy jsou výsledkem švédského inženýrského know-how a skandinávského designu použitého i v České republice. Střecha Lindab se tak může opřít o zkušenosti se severským klimatem, díky kterým domu poskytne dlouhodobou ochranu před povětrnostními vlivy.


Nový typ solárního panelu s jedinečnými vlastnostmi

Nová střecha Lindab SolarRoof 2.0 se skládá se zákazníky oblíbených střešních profilů, které jsou vybaveny novým typem solárního panelu s působivými vlastnostmi. Panel má tloušťku méně než 3 mm. Je pružný a snadno se přizpůsobí povrchu. Dodává se v matné úpravě. Díky svým flexibilním vlastnostem je vhodný jak pro rodinné domy, tak pro větší budovy. Solární panely se vyrábějí v Evropě – a na rozdíl od běžných solárních panelů, které váží 20 až 30 kg na m² – se mohou pochlubit vahou pouze 2,5 kg na m².

Lindab SolarRoof 2.0 přináší nový typ integrovaného solárního panelu
Lindab SolarRoof 2.0 přináší nový typ integrovaného solárního panelu

Solární panely Lindab jsou připevněny pomocí speciálně vyvinutých lepících pásků. Jejich uchycení proto neporušuje hydroizolační vrstvu, ani nezachycuje vítr tak jako klasické solární panely. Záruka na výrobek je 10 let a záruka na výkon ne nižší než 85 % špičkového výkonu je dokonce 25 let.

Panely Lindab navíc splňují podmínky pro uplatnění žádosti o dotaci z programu Nová Zelená úsporám.


Kompletní střecha se snadnou instalací

Vzhledem k tomu, že solární články tvoří integrovanou součást střešního profilu, je instalace solární střechy Lindab stejně jednoduchá jako u dalších standardních střešních profilů společnosti Lindab. Systém SolarRoof 2.0 se dodává jako krytina Seamline se stojatou drážkou (LSP), která poskytuje nejvíce kilowattů na metr čtvereční a kterou může instalovat pokrývač.

LSR barevná provedení

Lindab SolarRoof se dodává v sedmi různých barvách.

Variantou je také takzvaná „zacvakávací“ střecha (Click), kterou dokáže připevnit nejen pokrývač, ale přímo i majitel domu. V takovém případě kromě samotné instalace kabelů a elektrické instalace nevznikají žádné další náklady na zabudování. Lindab SolarRoof 2.0 se nabízí včetně dodání střídačů a baterií.

Lindab SolarRoof 2.0 v praxi

Lindab SolarRoof 2.0 je flexibilní řešení, které lze přizpůsobit téměř každé střeše. Například na fotografii níže má dům jednu řadu dvoumetrových panelů a dvě řady třímetrových panelů na střeše o rozměrech 19,5 × 8,4 metrů. Celkový výkon je 20,7 kWp.

Lindab Solar Roof úvodní foto
 
Další informace jsou dostupné na www.lindabstrechy.cz.




Štítky: Solární panely
Rubriky článků