Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Chodská

PRVNÍ CHODSKÁ s.r.o.
Sadová 636
344 01 Domažlice
www.chodska.cz

Střecha, kterou vám budou závidět? To je SATJAM Taurus Modul

4. 7. 2023

Plechové střešní krytiny stále více posilují svou pozici. Tentam je opovržlivý výraz, který se s nimi kdysi pojil. V dobách dávno minulých totiž plechy na střeše bývaly často prorezlé, pokřivené, nevábné. Tohle ale už dávno neplatí. Moderní plechové krytiny si v ničem nezadají s jinými materiálovými variantami. Ani ve vzhledu, ani v životnosti, naopak navíc nabízejí nízkou hmotnost a rychlou montáž. Pro svou výraznou profilaci si mezi nimi od počátku získala velkou oblibu krytina Taurus od společnosti Satjam. 
Nejprve byla tato krytina vyráběna v maloformátové verzi SATJAM Taurus Premium. Po instalaci nové výrobní linky v závodě Ostrava se krytina dočkala vylepšení technických parametrů a aby se to nepletlo, tak dostala i nový název - SATJAM Taurus Modul. 

Charakteristickým rysem maloformátové krytiny Taurus Modul je výrazná profilace, která z této krytiny dělá moderní architektonický prvek. Kromě toho mají vysoké prolisy i funkční význam, neboť materiálu zajišťují vysokou pevnost. Díky ní lze tuto nepřehlédnutelnou krytinu použít už od sklonu 15 stupňů.

SATJAM Taurus ModulSATJAM Taurus ModulSATJAM Taurus Modul
Krytina SATJAM Taurus Modul nabízí atraktivní vzhled a vynikající parametry
 
Taurus Modul má dvoumodulový formát, tzn. že na jedné tabuli je ve dvou řadách po pěti taškách. S lehkou plechovou tabulí o rozměrech 1,20 x 0,75 m se snadno manipuluje a pokrytá plocha rychle přibývá. To v konečném důsledku znamená nižší náklady na realizaci. Při své subtilnosti se krytina na běžnou střechu vejde na jednu paletu (242 m2), což jsou nižší náklady taky na přepravu.

Jádro krytiny Taurus Modul je z ocelového plechu tl. 0,5 mm s několika variantami povrchových úprav v nejvyšších jakostních třídách - nově také GreenCoat Crown BT. Pro náročné je k dispozici provedení z norského hliníku tl. 0,6 mm, nově včetně strukturovaného povrchu AluMat Stucco. 
 
Lehká plechová tabule usnadňuje manipulaci a přispívá k nižším nákladům na realizaci.
Lehká plechová tabule usnadňuje manipulaci a přispívá k nižším nákladům na realizaci
 
Převratnou změnou je řešení transportu a uskladnění krytiny Taurus Modul. Postrádá tradiční ochrannou fólii, což je běžné řešení u plechových krytin. Místo ní  zajišťují bezpečnost na paletě speciální polystyrénové tvarovky. Provedená úprava absorbuje tlaky, ke kterým může při transportu docházet, a tím eliminuje riziko deformace. Shora je pak krytina chráněna víkem z pevného plastu a vše je finálně bezpečně zabaleno do smršťovací fólie. Tímto způsobem je nejen zajištěna krytina proti poškození, ale především odpadá zdlouhavá příprava na stavbě. Stačí odebrat polystyrénové prokladky a krytina je nachystaná. Pomalé rozbalování jednotlivých zafóliovaných šablon je minulostí.

Krásný vzhled a výborné parametry krytiny Taurus Modul by nebyly k ničemu, kdyby bylo nutno na její dodání dlouho čekat. Dobrou zprávou je, že tímto nešvarem krytina Taurus Modul netrpí. Vyrábí se na nové výkonnější výrobní lince v Ostravě, díky čemuž jsou její dodací lhůty oproti jiným výrazně zkrácené. Navíc distribuční síť prostřednictvím specializovaných prodejen PRVNÍ CHODSKÉ je rozeseta po celé České republice a jejích 20 poboček pokrývá Čechy i Moravu. K pořízení moderní střechy s mnoha výhodami tak stačí navštívit nejbližší pobočku PRVNÍ CHODSKÉ a nepřehlédnutelná krytina SATJAM Taurus Modul může být vaše.


Zdroj článku: PRVNÍ CHODSKÁ


Rubriky článků