Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. ČR | PREFA
 
PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
K Zelenči 2883/14,
Praha 9 - Horní Počernice
cz.prefa.com

Kebony a PREFALZ pro luxusní vzhled

12. 5. 2022

Norská technologie úpravy měkkého dřeva Kebony a špičková rakouská hliníková krytina PREFALZ tvoří opláštění novostavby rodinného domu v německém Bad Sodenu, blízko Frankfurtu nad Mohanem, kterou navrhlo studio Neff Kuhn Architekten.

Vlastní přístup architektů

Architekti z Neff Kuhn Architekten – Studio PPANK staví nejraději rodinné domy a kancelářské budovy v oblasti Porýní. Protože mají především soukromé klienty, jsou si vědomi toho, že řeší především poptávky po prostorově a materiálově náročných stavbách. Jejich tým je poměrně malý, a tak se vždy raději soustředí na jeden projekt, než aby realizovali mnoho projektů najednou, což by bylo na úkor kvality. V každodenním životě si architekti na své investory udělají čas a chopí se příležitostí, které jim umožní realizovat jejich vize architektury nejenom z hlediska stavebního. Mluví o stavební a prostorové kvalitě, společně se zadavateli řeší, co je esteticky neobvyklé, a vytvářejí prostory, které jsou specificky přizpůsobené jejich budoucím potřebám.


Tým architektů se rád ujme i materiálově náročných staveb
Tým architektů se rád ujme i materiálově náročných staveb

Oba vedoucí architekti, Patrick Neff a Pascal Kuhn, jsou přesvědčeni, že „řešením je architektura, nikoli technologie.“ Klíčovým slovem do budoucna je pro ně nízká technologická náročnost. Kritizují nerovnováhu mezi technickým úsilím a architektonickým výsledkem, kterou lze často pozorovat. Proto se snaží ve svých projektech dosáhnout konstrukční i technické přiměřenosti. Zmiňují, že největší výzvou v dalším vývoji je nenechat se omezovat vlastní zkušeností v oblasti svobody navrhování. Architekti si rozhodně chtějí zachovat jednoduchou a euforickou mentalitu: „Pojďme to prostě udělat!“


Kvalita na druhou

V Bad Sodenu se celé studio zaměřilo na trvalou udržitelnost, recyklovatelné materiály a dlouhou životnost bez nutných udržovacích prací jako je třeba natírání. Dlouhodobě atraktivní vzhled vnější stavby rodinného domu zajišťují špičkové materiály. Dřevo upravené podle norské receptury Kebony si zachovává svůj krásný přírodní dřevěný vzhled, a to při velmi dlouhé živostnosti a bez nutnosti jakékoliv údržby. Stejně je tomu i u střešní krytiny od společnosti PREFA Aluminiumprodukte.

U projektu hrála roli udržitelnost materiálu - proto byl hliník ideálním řešením
U projektu hrála roli udržitelnost - proto byl pro střechu ideálním materiálem hliník

Svitkový plech PREFALZ je zde naprofilován v pravidelných a stejně širokých pásech, které od hřebene sedlové střechy klesají bez přerušení až k okapní hraně. Je použit rovněž na oplechování objemných vikýřů, jejich nadpraží a jsou z něj realizovány i všechny okenní parapety. V barevném odstínu P.10 antracitové dokonale ladí s dřevěnou fasádou. Nízká hmotnost nikdy nekorodujících hliníkových pásů, skryté kotvení a rozsáhlé systémové příslušenství činí ze svitkového plechu PREFALZ jeden z vůbec nejuniverzálnějších materiálů, které lze na střechu použít. Tvárnou a lehkou hliníkovou krytinu ocení i klempíři, kteří ji mohou instalovat i při velmi nízkých venkovních teplotách.

Svitkový plech elegantně doplňuje fasádu ze dřeva
Svitkový plech elegantně doplňuje fasádu ze dřeva

Kombinace dřeva a hliníku spolu s prosklenými plochami působí na rodinném domě v Bad Sodenu luxusně, přirozeně a nenásilně. Všechny tři materiály vykazují nadstandardně dlouhou životnost, bezúdržbovost a jsou tak zárukou spokojeného investora minimálně po dobu 50 let.

Zdroj článku: PREFA



Rubriky článků