Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. ČR | PREFA
 
PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
K Zelenči 2883/14,
Praha 9 - Horní Počernice
cz.prefa.com

Hliníkový fasádní obklad v designu dřeva

28. 4. 2022

Fasáda s optikou dřeva je velmi oblíbená, ale dřevo nemusí být vždy opravdu dřevo. Aby spojila kvalitativní přednosti hliníku s tradičním designem dřevěné fasády, vyvinula PREFA
Aluminiumprodukte pro hliníkové fasádní lamely Siding speciální dřevěnou imitaci.
Fasádní lamely PREFA Siding patří při tradičním i moderním ztvárnění fasády ke klasickým materiálům. Tyto vysoce kvalitní hliníkové fasádní lamely mohou být pokládány svisle, vodorovně nebo diagonálně a plášť budovy je řešen jako zavěšená odvětraná fasáda. To znamená, že mezi nosnou konstrukcí a hliníkovou fasádou PREFA je odvětrávací prostor, ve kterém může vzduch cirkulovat.


Obklad štítu hliníkovými lamely v barvě přírodního dubu
Obklad štítu hliníkovými lamely v barvě přírodního dubu


Lamely Siding jsou upevňovány nepřímo, osvědčeným systémem pero a drážka (skryté upevnění), bez viditelných šroubů nebo nýtů. Je to oblíbená alternativa k montážnímu systému „click“.
S fasádními lamely PREFA Siding můžete vytvořit fasádu přesně podle svých představ. Vyberte si ze různých skladebných šířek produktu 138 mm, 200 mm, 300 mm, 400 mm, 500 mm a 600 mm a rozhodněte se mezi povrchem hladkým, stucco nebo linkovaným. Barvu PREFA Siding můžete zvolit z palety až 21 barev.

Chtěli byste mít fasádu s optikou dřeva s dlouhou životností, kterou už nikdy nebudete muset natírat? Pak jsou pro Vás snadno udržovatelné hliníkové lamely Siding v barvách „ořech tmavý“, „dub šedý“ a „dub přírodní“ to pravé.


Obklady stěn a oken s optikou dřeva
Obklady stěn a oken s optikou dřeva


Pro docílení maximálně přesvědčivého efektu dřeva by měly být lamely montovány s přiznanou spárou. Na štítech jsou většinou montovány svisle, na ostatních stěnách vodorovně. Závisí samozřejmě na oblasti, kde se dům nachází a na vkusu stavebníka. Kromě toho jsou lamely Siding ideální také pro barevně dokonale sladěný a na údržbu nenáročný střešní podhled. Opakované natírání, jak jsme zvyklí u všech dřevěných obkladů, tak zcela odpadá. K dostání v odstínech: ořech tmavý, dub šedý a dub přírodní.


Obklady PREFA Sidings v barvě dub přírodní, montované horizontálně s přiznanou spárou a spárou.
Obklady PREFA Sidings v barvě dub přírodní, montované horizontálně s přiznanou spárou.
 
Zdroj článku: cz.prefa.com


Rubriky článků