Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Rheinzink ČR
Fügnerova 1511,
290 01 Poděbrady
T: +420 602 177 533
info@rheinzink.cz

RHEINZINK-PV - Solární systém pro stojatou drážku

6. 4. 2022

RHEINZINK-PV je paralelní solární systém namontovaný mimořádně nízko nad drážkou. Speciálně vyvinutá svorka v jednom kroku připevní panel k drážce. Bezrámové řešení solárních panelů je přizpůsobeno šířkám krytinových pásů pro RHEINZINK-dvojitá stojatá drážka. Inovativní PV-systém je architektonicky propracované a na střeše opticky nerušivé řešení.
Mnoho solárních systémů nenabízí architektonicky propracované systémové řešení pro kovové střešní krytiny. RHEINZINK-PV je opticky sladěný, do střechy integrovaný systém s dvojitou stojatou drážkou.


Šetříme náklady na energii

Generováním vlastní solární energie fotovoltaickým systémem RHEINZINK-PV na titanzinkové střeše můžeme podstatně snížit náklady na energii a přispět k ekologicky udržitelnému bydlení. RHEINZINK-PV optimálně kombinuje ekologickou výrobu solární energie s estetickým řešením střechy.

Rheinzink PV šetří náklady na energii


Estetická fotovoltaika

Jen málo solárních systémů nabízí architektonicky vhodné systémové řešení pro střechy s drážkovanou krytinou. RHEINZINK – PV je ideální systém pro titanzinkovou krytinu se stojatou drážkou, který se montuje extrémně nízko nad drážkou a rovnoběžně se střechou. Toto řešení zachovává charakteristické linie dvojité stojaté drážky a přispívá k atraktivnímu architektonickému vzhledu střechy.

Estetické řešení fotovoltaiky


Technické řešení

Moduly RHEINZINK-PV se montují na střechu RHEINZINK s krytím na dvojitou stojatou drážku, s osovou roztečí drážek u krytinových pásů 530 mm a 430 mm. Moduly jsou přesně přizpůsobeny geometrii drážky. Optimální upevnění solárních modulů zajišťuje originální modulová svorka.

Estetické technické řešení


Jednoduchá montáž

Moduly RHEINZINK PV se montují na drážky pomocí patentovaných modulových svorek, které využívají zcela nový originální princip montáže – svorka vertikálně upevňuje celý systém na dvojitou stojatou drážku a zároveň umožňuje sevření bezrámových solárních modulů. Modulová svorka se přitahuje ke krytině pouze jedním imbusovým šroubem spojeným s protikusem umístěným pod hlavou drážky.

Celková montážní výška nad krytinou je cca 40 mm – umístění skleněných modulů je tedy jen mírně nad drážkami. Počet svorek závisí na zatížení střechy větrem a určuje se pro každý objekt individuálně. Tento způsob uchycení solárních modulů neovlivňuje délkovou roztažnost krytinových pásů s dvojitou stojatou drážkou. Propojovací skříňka na spodní straně modulu zajišťuje elektrické propojení.

Jednoduchá montáž

Solární systém RHEINZINK-PV může být použit pro různé způsoby využití elektřiny, ať už pro napájení do veřejné elektrické sítě nebo pro osobní použití pomocí inovativní technologie skladování.

Zdroj článku: Rheinzink

Rubriky článků