Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Satjam

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

SATJAM Rapid DeLuxe se nově pyšní oceněním Česká kvalita

24. 11. 2021

Vyrábět ve špičkové kvalitě je pro nás standardem. Svou pozici výrobce prvotřídních střešních krytin jsme opět potvrdili a již potřetí jsme získali ocenění ČESKÁ KVALITA - OSVĚDČENO PRO STAVBU. Slavnostní předání proběhlo 3. listopadu 2021 na Ministerstvu průmyslu a obchodu v rámci slavnostní akce Den s Českou kvalitou. Certifikát stvrzující, že prestižní známku OSVĚDČENO PRO STAVBU smíme nadále používat, jsme převzali z rukou ministra průmyslu Karla Havlíčka a odborného garanta za Osvědčeno prostavbu a předsedy předsednictva Svazu zkušeben pro výstavbu Ing. Petra Kučery, CSc.

Ocenění ČESKÁ KVALITA - OSVĚDČENO PRO STAVBU jsme poprvé získali už v roce 2012 a společnost SATJAM se tak stala vůbec prvním oceněným výrobcem střešních krytin v České republice. Od té doby se tímto prestižním označením pyšní naše velkoformátové taškové krytiny SATJAM Rapid, SATJAM Roof, SATJAM Grande a SATJAM Trend. Z maloformátových krytin je to SATJAM Bond Metalic. Opakované ocenění v roce 2018 potvrdilo platnost již udělených certifikátů a nově se rozšířilo také na trapézové profily SAT18, SAT18 N, SAT35, SAT40, SAT40 N a SAT50.

Předávání ocenění ČESKÁ KVALITA

Předávání ocenění ČESKÁ KVALITA



Po dalších třech letech, při letošní certifikaci 2021, všechny jmenované krytiny svůj nárok na značku kvality znovu obhájily. Vedle dřívější verze SATJAM Rapid se nově honosí značkou OSVĚDČENO PRO STAVBU také novinka SATJAM Rapid DeLuxe, což je de facto tatáž krytina, ovšem vyráběná z hliníku a doplněná o mnohá vylepšení.

Ocenění Česká kvalita


Všechny jmenované střešní krytiny patří k tomu nejlepšímu, co se v České republice vyrábí pro potřeby stavění. A je třeba dodat, že stavebníci kvalitu oceňují. Výborné ohlasy jsme již zaznamenali na zmiňovanou novinku SATJAM Rapid DeLuxe, která je na trhu jen pár měsíců. Naše snaha vyhovět požadavkům z praxe se tak ukázala jako krok správným směrem. Stále se jedná o starou známou velkoformátovou krytinu Rapid se skrytým kotvením pomocí zacvakávacích zámků, ale provedené úpravy zvyšují komfort při montáži, zrychlují pokládku a také zlepšují užitné parametry krytiny. SATJAM Rapid DeLuxe je zkrátka oblíbená krytina dovedená k dokonalosti.


SATJAM Rapid DeLuxe se nově pyšní oceněním Česká kvalitaSATJAM Rapid DeLuxe se nově pyšní oceněním Česká kvalita – Osvědčeno pro stavbu

K zásadním změnám patří zvětšení perforace pro kotvení. Nepatrná úprava významně rozšiřuje rozsah dilatace krytiny a minimalizuje tím případné nežádoucí zvlnění plechu vlivem teplotní roztažnosti. Nový tvar zámků zase zajistí lepší kluznost v místě spojů, takže pokládka se zrychlí. Další korekcí jsou přidané náběhy u zámků, které dokáží eliminovat napětí v krytině od nerovného podkladu. Zvýšila se také nabídka profilací v ploše krytiny na čtyři varianty, mezi nimiž je úplnou novinkou mikrovlna. K dokonalému vzhledu střechy s krytinou SATJAM Rapid DeLuxe pak napomohou nové krytky zámků.

Úpravy provedené u krytiny Rapid DeLuxe nejsou jen marketingovým tahem, ale opravdu funkčním zlepšením, což dokládá i udělený certifikát OSVĚDČENO PRO STAVBU. Nová krytina musela projít náročným certifikačním procesem, během nějž byla posuzována vhodnost jejího použití ve stavbě podle Stavebního zákona č.183/2006 Sb. a ostatních technických předpisů. Všem požadavkům s úspěchem vyhověla a deklarovala tím náš cíl, kterým je spokojený zákazník s krásnou a kvalitní českou plechovou střechou nad hlavou. Do konce tohoto roku by měla světlo světa spatřit také ekonomická verze krytiny, a to SATJAM Rapid DeLuxe s ocelovým jádrem.


Detaily vylepšení krytiny

Úprava profilace zámku
Úprava profilace zámku
Přizvednutí zámku nad podklad
Přizvednutí zámku nad podklad
 Zvětšení perforace minimalizuje dilatační pohyby
Zvětšení perforace minimalizuje dilatační pohyby
 Ukončení zámků plíškem
Ukončení zámků plíškem


Rubriky článků