Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Logo VELUX ke stažení

VELUX Česká republika, s.r.o.
Sokolova 1d

619 00 Brno​

email: prodejce@velux.com
web: www.velux.cz.

Nové střešní okno VELUX s vylepšeným trojsklem

27. 2. 2021

VELUX rozšířil sortiment o nové střešní okno s trojsklem a prémiovými benefity za dostupnou cenu. Novinka je odpovědí na zpřísňující se legislativu v oblasti tepelněizolačních parametrů i nejčastější požadavky zákazníků. Nové střešní okno s trojsklem více zvukově izoluje a vylepšilo i schopnost snížit hluk z deště, čtvrtým benefitem je speciální samočistící vrstva usnadňující údržbu. Novinka posunula výše laťku kvality v cenově dostupné kategorii Standard Plus.
Společnost VELUX opět nastavila nový standard výrobků pro moderní a udržitelné stavebnictví. Uvedením energeticky úsporné okno s lepším útlumem hluku reagovala na přísnější požadavky (nejen) české legislativy. Novinka mj. umožní instalovat větší počet střešních oken a vyhovět tak nárokům na rovnoměrnější prosvětlení, které přinesla norma ČSN EN 170037:2019 Denní osvětlení budov.

Střešní okno Velux GLL se spodním ovládáním
Střešní okno Velux GLL se spodním ovládáním

Rok 2020 byl dlouhodobě vnímán jako zlomový v oblasti udržitelnosti a tepelné ochrany budov. Spolu se zpřísňováním hlukových map jde o celkové zvýšení požadavků na střešní okna. Nové střešní okno VELUX dosahuje Uw = 1,0 W/m2K, při zapuštěné montáži dokonce pouze Uw = 0,94 W/m2K, a zároveň je k dispozici za dostupnou cenu.

Vyšší tepelná i zvuková izolace

Lepší parametry nového okna jsou dány speciálně upraveným trojsklem. Nové zasklení 64 má tloušťku jednotlivých tabulí 6-3-4 mm, pokročilejší nízkoemisní vrstvu V11 a vylepšený termoplastický distanční rámeček SAG (TPS). Jako meziskelní plyn byl použit argon. Výsledkem je úroveň tepelné izolace, jaké doposud dosahovala pouze prémiová zasklení VELUX.

Trojsklo zvyšuje akustický komfort
Trojsklo zvyšuje tepelný i akustický komfort

Tloušťka skel a jejich uspořádání jsou důležité také pro akustický komfort. Tabule skla v různých tloušťkách účinněji absorbují hluk různých frekvencí. Hodnota zvukového útlumu se u nového okna zvýšila na Rw = 35 dB. Ve srovnání s předchozí generací cenově dostupného trojskla – zasklením 61 s Rw = 32 dB – se útlum hluku z vnějšího prostředí přibližně zdvojnásobil. Lepší zvuková izolace se projeví také třetím benefitem – redukcí hluku z deště.

Samočisticí vrstva usnadní údržbu

Čtvrtým benefitem nového okna je snadná údržba. Vnější sklo je opatřené samočisticí vrstvou N2 o tloušťce pouhých 10 mikronů. Tento speciální omyvatelný povlak se aktivuje teprve vlivem slunce a deště, po aktivaci už funguje trvale. Při dešti kapky vytvoří jednolitou vrstvu a ze skla stečou nejen samy, ale vezmou s sebou i nečistoty.


Nový obal je 100% recyklovatelný

Nové okno je dodáváno ve 100% recyklovatelném obalu, na který postupně přejdou i další výrobky VELUX. Přechod na nový způsob balení je jedním z kroků, kterými chce společnost VELUX splnit svůj globální závazek: Do roku 2041, ke stému výročí svého založení, se zavázala dosáhnout celoživotní uhlíkové neutrality, a to jako první společnost ve stavebnictví. Cílem je snížit uhlíkovou stopu výrobků o 50 %, mj. právě díky ekologičtějšímu balení a dopravě. Zároveň chce VELUX vymazat svou historickou uhlíkovou stopu. V praxi jde o zachycení 5,6 milionu tun CO2, což odpovídá uhlíkovým emisím společnosti VELUX v letech 1941 až 2041. Zachyceny budou prostřednictvím projektů na obnovu lesů a biodiversity, na nichž VELUX spolupracuje se Světovým fondem na ochranu přírody WWF.


Okno lze napojit na chytrou domácnost

Okno s novým zasklením je k dispozici ve všech běžných velikostech, v celodřevěné i bezúdržbové úpravě, s horním i spodním ovládáním. Z pohledu instalace se nic nemění, okno je připraveno na standardní i zapuštěnou montáž a je kompatibilní s montážními doplňky VELUX.

Střešní okno le možné napojit i na prvky chytré domácnosti a ovládat dálkově
Střešní okno je možné napojit i na prvky chytré domácnosti a ovládat dálkově

Nové okno lze doplnit motorem na elektrický či solární pohon a dálkově ovládat. Následně se může napojit také na inteligentní systém řízení zdravého vnitřního prostředí VELUX ACTIVE with NETATMO nebo chytrou domácnost. Okno je kompatibilní se všemi vnitřními i venkovními doplňky VELUX.

Novinka představuje další mezník ve vývoji střešních oken VELUX. Přestože dánská značka nabízí trojskla už celou dekádu, teprve snížení jejich cen v roce 2017 přineslo průlom v poptávce. Za poslední tři roky se podíl trojskel v prodeji oken značky VELUX zvýšil z 15 % na 80 %. Nové zasklení 64 chce tento proces dále akcelerovat a umožnit zákazníkům, aby si pořídili střešní okno vyšší kategorie a přispěli tak k vyšší kvalitě staveb.

www.velux.cz


Rubriky článků