Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Lindab radí: připravte svou střechu na zimu včas!

25. 10. 2017

Poškozené střechy a zničené okapy překvapí každou zimu řadu majitelů, kteří podcenili jejich kontrolu a údržbu a neochránili své domy před mrazem, sněhem a ledem. Náprava si pak vyžádá mnohem vyšší investice, než prevence. Lindab, přední světový výrobce střešních a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli, proto radí: řešte střechy svých domů opravdu komplexně – to znamená včetně prvků pro bezpečný pohyb osob na střeše a protisněhových zábran. Před zimou pak střechu důkladně zkontrolujte, samozřejmě včetně inspekce komínů. Řadu prací zvládnete sami. Pokud ne, nebo si střecha žádá větší zásah, zavolejte odborníky.

LINDAB 
Na Hůrce 1081/6
161 00 Praha 6 Ruzyně
tel: +420 233 107 200
mail: info@lindab.cz

Až se zima zeptá…aneb pečlivá prohlídka střechy je nezbytná

Štěpán Lášek, produktový manažer společnosti Lindab s. r. o., shrnuje to nejnutnější, co byste na střeše měli před nástupem zimy udělat: „Přesvědčte se, že větrný podzim s padajícím listím i větvemi ze stromů u vás nenapáchal žádné škody. Pokud je vaše plechová střecha starší, prověřte případné důlky, trhlinky či dírky. Protože poškození tohoto typu obvykle hradí pojišťovna, kontaktujte ji dříve, než začnete s opravami. Nezapomeňte na okapy a svodové roury, v nichž se s koncem podzimu často hromadí listí, větvičky a drobné nečistoty. Nesmíte dopustit, aby se kvůli nim voda v okapech trvale držela. Kdyby totiž zamrzla, mohl by její zvětšující se objem a hmotnost poničit spoje a okapové háky. Nemluvě o opotřebení nátěru a ochranné vrstvy okapů či dokonce jejich reznutí v případě, že jsou okapy již starší a jejich povrchová úprava je již částečně opotřebena.”

Bezpečnost na střeše i pod ní

Jestliže se vy sami, kominíci či firma, kterou jste si na prohlídku střechy objednali, potýkáte při přístupu na střechu nebo pohybu po ní s problémy, je nejvyšší čas vybavit ji bezpečnostními prvky. Pro bezpečný a snadný přístup a pohyb na střeše slouží komplexní systém Lindab Safety. Ten je letos rozšířen o další prvky, umožňující montáž na prakticky všechny typy střech ze všech běžných materiálů. Navíc je levnější: bezpečnostní prvky lze aktuálně pořídit s až 25% slevou. Většinu sortimentu Safety má Lindab v České republice trvale na skladě, takže svou střechu můžete zabezpečit prakticky ihned. Vybírat si můžete ze šesti barevných odstínů – od antické bílé přes cihlově červenou až po černou; zvolit můžete i čistě pozinkovanou variantu. Střešní lávky a zábradlí lze díky stavitelným konzolám umístit na střechy o sklonech 12º - 45º; lze je různě propojovat a vytvářet i složité střešní cesty. Součástí systému Lindab Safety je také bezpečnost pod střechou v zimním období – tedy jistota, že na chodce či zaparkovaná auta nebude sjíždět sníh, stejně jako zajištění okapů proti velkým sněhovým přívalům. Podle Štěpána Láška je s ohledem na současnou nevyzpytatelnost počasí, provázeného častými změnami teplot i v průběhu zimy, třeba uvažovat o pořízení zachytávačů sněhu v podobě trubkové sněhové zábrany již od nadmořské výšky 400 m, nebo v místech, kde si to okolí budovy vyžaduje. Sněhové zábrany se obecně doporučují pro sklon střechy vyšší než 10º. V oblastech do 900 m n. m. Lindab radí instalovat speciální zachytávače a ocelové rozrážeče sněhu po celé ploše střechy. Větší nápor sněhu spolehlivě zachytí masivnější desková / roštová zábrana, kterou je ve vyšších polohách vhodné umístit především v okapové části, nad balkony a nad vchodem. V horských oblastech je nutné na okraj střechy namontovat účinnější zábrany v podobě například tyčového zátarasu proti sesuvu sněhu. Štěpán Lášek doporučuje: „Systém Lindab Safety se díky své ekonomické výhodnosti, jednoduchosti a snadné montáži velmi dobře hodí pro klimaticky nižší polohy. Pro horské oblasti už je vhodnější systém Lindab Protect, poskytující díky třítrubkové masivní sněhové zábraně řešení i pro extrémní situace.”

Když si střecha žádá větší zásah

Po podzimní prohlídce střechy možná zjistíte, že její celkový stav už ani opravy a přidání bezpečnostních prvků nezachrání. V tom případě vám může přijít vhod současná akční nabídka Lindabu. Při koupi kompletního střešního systému (tzn. střešní krytiny včetně okapů a bezpečnostních prvků) můžete získat 30 % krytiny zdarma. K široké škále barev přidal nyní Lindab břidlicově šedou, která je populární zejména na rekonstruovaných objektech. V téže barvě můžete mít i okapy, díky čemuž střecha působí jako kompaktní celek a esteticky lépe dotvoří architekturu budovy.


Nevite si rady? Obraťte se na odborníky!

Pokud se běžnými starostmi se střechou zabývat nechcete, nebo je potřeba její kompletní výměna, je třeba zavolat odborníky. Technické oddělení Lindabu Vám poskytne konzultace i cenové kalkulace. Bezplatný servis zahrnuje mj. úvodní návštěvu vaší stavby a například v případě instalace bezpečnostních prvků zpracování návrhu střešní cesty, návrh potřebného množství a rozmístění sněhových zachytávačů i rady ke způsobu montáže na krytiny jiných výrobců.

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 32 zemí a zaměstnává 5100 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i vzduchotechnických potrubních systémů. Tím je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2016 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 7,849 miliard švédských korun (tj. zhruba 824 mil. EUR).

www.lindabgroup.com

O společnosti Lindab s. r. o.:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze – Ruzyni. Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. Dále připraví podrobnou montážní dokumentaci, poskytne orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolí pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytne poradenství a odborný dohled. Disponuje také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montérů. V roce 2015 otevřel Lindab svou novou pobočku v Brně, která se specializuje na vzduchotechniku a nabízí ve vzorkovně také široký sortiment lehkých střešních krytin a okapů.

Zdroj textu: www.lindab.cz
www.lindab-stavby.cz

Štítky: Střecha zima, Ochrana střechy, Prvky proti sjíždění sněhu ze střechy, Střecha doplňky, Rekonstrukce střechy, Údržba střechy, Práce na střeše
Rubriky článků