Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Přednosti falcované krytiny z hliníku

19. 9. 2016

Drážková, neboli falcovaná krytina je v současné době moderním trendem. Falcování je metoda spojování plechů, kdy je na falcovaném plechovém pásu utvořena stojatá drážka (falc). Plechové pásy jsou kladeny od okapové hrany k hřebenu střechy a spojují se bočně uzavřením zmíněné dvojité stojaté drážky. Materiál lze ohýbat, překládat a tím kopírovat tvary a úhly střešních rovin.  Tento typ střešní krytiny přestavuje klasiku používanou více než sto.



KERAMET, spol. s.r.o. 
Pod Třešněmi 616/9
154 00 Praha 5
tel: +420 251 680 101
mob.: +420 777 122 322
mail:  obchod@keramet.cz

Falcovanou krytinu lze použít takřka kdekoliv. Je vhodná na historické i moderní budovy, na členité i jednoduché střechy. Ideální využití nachází falcované krytiny v horách. Podmínkou pro montáž falcované krytiny je minimální sklon střechy 5°.

Falcované produkty Keramet, zdroj: KERAMET
Na falcované střešní krytiny je vhodné použít speciální slitinový hliníkový plech KERAFalc od společnosti KERAMET, spol. s r.o.. Materiály KERAFalc jsou dostupné v síle materiálu 0,7 mm a v šíři 625 mm nebo 1250 mm. Délky návinů jsou připraveny dle požadavků realizační firmy nebo zákazníka, aby byla zajištěna snadná manipulace s materiálem.

Hliníková krytina KERAFalc je lehká, bezúdržbová a nepodléhá korozi. Zároveň se jedná o krytinu, která má ověřenou životnost více jak 100 let.


Hlavní specifikace krytiny KERAFalc

  • vysoce tvárný plech
  • flexibilní použití pro historické i moderní budovy
  • reprezentativní a nadčasový design
  • velmi dlouhá, ověřená životnost
  • přírodní provedení a lakované v široké škále barev a povrchů

Druhy falcovaných plechů

KERAFalc NATUR je nelakovaný pás, v přírodním provedení, ze speciální hliníkové slitiny. Lesklý povrch plechu časem zmatní a pokryje se vrstvou kysličníku hlinitého.  Přírodní materiály jsou dodávány bez ochranné snímatelné folie, ale v případě potřeby lze svitek folií opatřit. KERAFalc NATUR je nejlevnější variantou falcované krytiny. 

KERAFalc je lakovaný pás vhodný pro falcování. Základním materiálem je hliníková slitina, opatřená polyesterovým lakem (PES).  Náviny jsou standardně opatřeny ochrannou snímatelnou folií, která chrání povrch plechu při montáži.

KERAFalc STUCCO
je lakovaný pás vhodný pro falcování, z hliníkové slitiny s povrchovou úpravou Stucco. Jedná se o velmi zajímavou, estetickou povrchovou úpravu, která nápadně připomíná „pomerančovou kůru“. KERAFalc  STUCCO je dodáván bez ochranné snímatelné folie a své využití najde tam, kde je kladen nárok na estetickou úpravu.

KERAFalc PROFI je lakovaný pás z hliníkové slitiny, vhodný pro falcování. Základní materiál je opatřen nátěrovou hmotou PVdF (líc) a PES (rub). Druh povrchové úpravy PVdF lze zařadit mezi nejkvalitnější povrchové úpravy plechu na trhu. Lakovaný pás je potažený ochrannou snímatelnou folií, která chrání povrch plechu při montáži. Pro realizační firmy, které pracují s obdobným materiálem Profal, je KERAFalc Profi vhodnou alternativou pro budoucí zakázky. Slitina, stav, povrchová úprava i mechanické hodnoty jsou u obou materiálů shodné. Svým zákazníkům nabízí společnost Keramet v rámci své nabídky i materiály Profal.
Falcované produkty Keramet, zdroj: KERAMET

Alternativou k falcovaným krytinám jsou tvarované krytiny KERAkryt, KERAL nebo KPTR, které jsou vhodné od sklonu 10°.

Potřebujete poradit s návrhem či montáží falcované krytiny KERAFalc? Kontaktujte obchodní oddělení společnosti Keramet, spol. s r.o. na telefonním čísle 251 680 101 nebo e-mailem na obchod@keramet.cz. Více informaci naleznete na www.keramet.cz.




Štítky: Lehká krytina, Střecha hliník
Rubriky článků