Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Letošním hitem staveb jsou kvalitní materiály

12. 9. 2016

Satjam

 

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

Podle Hospodářských novin oproti loňskému roku vzrostl počet vydaných stavebních povolení pro rodinné domy až o 10 procent. Z tohoto pozitivního trendu těží také domácí výrobci stavebních prvků. Hlásí i čím dál větší poptávku po produktech vyšší kvality. Dokládá to například firma SATJAM, jejíž střešní krytiny zákazníci nyní preferují v nejvyšších jakostních třídách a z prémiových materiálů. Potvrzuje se, že stavebníci již netrvají na „dogmatech“ a netouží stavět jako jejich předci, ale upřednostňují aktuální, moderní řešení. Ta jsou nejen ekonomicky efektivní, ale také trvanlivá a spojují i řadu pragmatických výhod. U střech se tak prosazují lehké plechové krytiny namísto těžkých keramických nebo betonových tašek.

Vyšší kvalita neznamená vyšší hmotnost, naopak!

Střešní krytiny Satjam, SATJAMRozvoj stavebnictví je přímo spojen jednak s růstem ekonomiky a zvyšováním příjmů obyvatel, jednak s velmi nízkými úrokovými sazbami pro úvěry a hypotéky. Trh je tak otevřen rekonstrukcím i novostavbám. Přesto stavebníci výdaje pečlivě zvažují a nehodlají utrácet zbytečně. To je důvodem, proč u střech stále častěji volí plechové krytiny, a to z nejlepších dostupných materiálů. Plechové krytiny jsou totiž lehčí a kompaktnější, čímž lze uspořit na konstrukci krovu či nákladech na dopravu.

Nabídka tvarů a barev je rozmanitá a umožňuje přizpůsobit design střechy téměř jakékoliv budově. Kvalitní materiály, v portfoliu značky SATJAM se jedná například o ALUMAT (slitina hliníku, hořčíku a manganu od dodavatele Norsk Hydro) nebo PUREX™ a Purmat® (ocel, dodavatel SSAB, respektive ArcelorMittal), garantují odolnost spolu s dlouhou životností a i minimálními starostmi s údržbou. Zmíněné materiály spadají do nejvyšší jakostní třídy Excelent a na krytiny z nich se vztahuje až 40letá SATJAM Záruka Plus. Dnes již rozhodně neplatí, že by se plechová střecha musela co dva roky natírat – stejně krásná jako při dokončené montáži vydrží po dlouhou dobu.

Menší výdaje i starosti

Střešní krytiny Satjam, SATJAMJak již bylo řečeno, volbou plechových střešních krytin SATJAM lze ušetřit přímé výdaje na krytinu, některé stavební konstrukce i přidružené výdaje jako dopravu. Je nutné také zmínit, že i samotné prémiové materiály ALUMAT, PUREX™ a Purmat® jsou dnes díky vyšší poptávce zákazníků cenově velmi výhodné (oproti levnějším základním provedením) a investice do nich se jednoznačně vyplatí.

O plechových střechách se z dob minulých traduje řada pověr, které s moderními krytinami nemají nic společného. Produkty SATJAM (mimo samotných krytin firma nabízí i okapový systém SATJAM Niagara a kompletní sortiment střešního příslušenství) odolávají rozmarům přírody příkladně. Třeba materiál PUREX™ byl vyvinut ve Skandinávii a jeho dodavatel SSAB se přímo specializuje na inovativní výrobky z ocele. Pro střechu s krytinou SATJAM tak není hrozbou ani nečekané krupobití. Nadto SATJAM aplikuje řešení, která tlumí zvuk – například krytina SATJAM Rapid může být na rubu doplněna speciální tlumivou vložkou Soundcontrol™. A krytiny ze slitiny ALUMAT mohou mít povrch upraven do podoby reliéfu, který snižuje hlučnost při dešti (provedení se nazývá ALUMAT STUCCO). Pod střechami SATJAM si užijete klid a pohodu i za nepříznivého počasí.

Střešní krytiny Satjam, SATJAMStřešní krytiny Satjam, SATJAM

Výběr novinek

Na rostoucí poptávku reaguje SATJAM rozšiřováním nabídky. Pro materiál PUREX™ je nově dostupná i červená barva a vyrábí se z něj také unikátní maloformátová krytina se skrytým kotvením SATJAM Arad Premium. Nové jsou krytiny SATJAM Trend, SATJAM Taurus Premium a SATJAM Rombo Premium, přibyla i nová provedení krytiny SATJAM Rapid.

Kdo by ještě váhal, zda je plechová krytina lepší než klasické tašky, které jsou i podle trhu na ústupu, měl by vzít do úvahy, že právě střešní krytiny SATJAM jako první vůbec dostaly ocenění Česká kvalita – Osvědčeno pro stavbu. Tuto známku spadající do vládního národního programu kvality mohou nést pouze prvotřídní produkty, jejichž vlastnosti jsou ověřeny náročnými testy v nezávislých specializovaných zkušebnách.

Více dalších informací včetně kompletní produktové nabídky a kontaktů na obchodní místa najdete na webu www.satjam.cz

Zdroj všech obrázků: SATJAM spol. sr.o.



Štítky: Plech na střechu, Lehká krytina, Moderní střešní krytina, Plechové tašky
Rubriky článků