Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Jednoduchá montáž a snadné použití sběrače dešťové vody

29. 7. 2016

Sběrač dešťové vody má jednoduchou montáž a snadné použití

logo Rheinzink
RHEINZINK ČR s.r.o.
Na Valech 22
29001 Poděbrady
tel.: 325 615 465
e-mail: info@rheinzink.cz
 
Důležitou součástí kompletního systému odvodnění se v posledních letech stává RHEINZINK- sběrač dešťové vody s rychlospojkou. Jeho výhodou je možnost dodatečné montáže do běžného odvodňovacího systému.

Sběrač dešťové vody byl vyvinut pro snadné a efektivní zachycení dešťové vody z odvodňovacího systému.

Sběrač dešťové vody RHEINZINK s rychlospojkou, zdroj: RHEINZINKHorká a suchá léta nás nutí přemýšlet o důslednějším využití dešťové vody. Zachytávání a využívání dešťové vody představuje hospodárnou možnost šetření cenných zdrojů pitné vody. Nechat déšť ze střechy odtéci bez užitku a zalévat vodou pitnou bylo však barbarstvím odjakživa a zejména starší zahrádkáři se nad „novým“ trendem jen zkušeně usmívají.


MONTÁŽ

Dodatečná montáž sběrače dešťové vody do stávajícího odvodnění je velmi jednoduchá. Vyříznutím částí svodu o průměru 100 mm o délce cca 300 mm se sběrač snadno nasadí na stávající kruhový svod ve výšce, ve které potřebujeme mít maximální výšku hladiny vody ve sběrné nádobě. Sběrná nádoba nemusí být umístěna přímo u kruhového svodu, ale lze ji umístit do větší vzdálenosti. Propojovací délka hadice může být až 5 m.
Sběrač dešťové vody RHEINZINK s rychlospojkou - montáž, zdroj: RHEINZINKSběrač dešťové vody RHEINZINK s rychlospojkou - montáž, zdroj: RHEINZINK

KONSTRUKCE

Sběrač dešťové vody RHEINZINK s rychlospojkou - detail, zdroj: RHEINZINK
Obr.: Sběrač dešťové vody RHEINZINK s rychlospojkou - detail, zdroj: RHEINZINK


Sběrač dešťové vody RHEINZINK s rychlospojkou, zdroj: RHEINZINKVnitřní sběrná část tohoto produktu je konstruována tak, že minimálně 60 % protékající vody je kruhovým svodem zachyceno a přivedeno k rychlospojce. Zbytkové množství vody je současně s většími nečistotami (např. z listnatých stromů) odvedeno dále kruhovým svodem.


Přednosti sběrače dešťové vody:

1/ Nízké pořizovací náklady
2/ Jednoduchá montáž
3/ Možnost montáže do stávajícího odvodnění
4/ Snadné použití


Sběrač dešťové vody můžete objednat/poptat v našem kontaktním formuláři.

Partneři Rheinzink jsou uvedeni zde.

Štítky: Klempířské prvky, Klempířské práce
Rubriky článků