Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Nová krytina Taurus Premium, hřebenáč Omega - další novinky od Satjamu

8. 2. 2016

Společnost Satjam zařadila do svého portfolia nové a modifikované varianty krytiny Rapid, zcela novou krytinu Taurus Premium, hřebenáč Omega a separační rohož Wrap.

Satjam

 

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

Nejnovější přírůstek v rodině střešních kyrtin SATJAM

TAURUS PREMIUM

Krytina Satjam Taurus, zdroj: Satjam, s.r.o.
Obr.: Krytina Satjam Taurus, zdroj: Satjam, s.r.o.

Nejmladší přírůstek do rodiny maloformátových střešních krytin z produkce firmy Satjam. Skvělý design díky výrazné a nevšední profilaci v kombinaci s výrobní surovinou nejvyšší jakosti vám dává jistotu dlouhodobé spokojenosti při užívání této střešní krytiny. Krytina je dodávána jako dvoumodulová šablona, což usnadňuje manipulaci a minimalizuje vzniklý odpad při realizaci. Krytina je vyráběna z vysoce jakostního ocelového pozinkovaného plechu s povrchovou úpravou Satpur50, Purmat 50 a Purex TM 26. tyto kvalitní a mimořádně odolné povrchové úpravy dodávají krytině vysokou životnost i v náročných klimatických podmínkách.
Krytina Satjam Taurus - technická data, zdroj: Satjam, s.r.o.Krytina Satjam Taurus - montážní pokyny, zdroj: Satjam, s.r.o.
Krytina Satjam Taurus - technická data, zdroj: Satjam, s.r.o.

Pokyny k montáži

Vzhledem k tomu, že práce s novou střešní krytinou SATJAM Taurus je velmi podobná jako s našimi tradičními velkoformátovými krytinami, jsou ve zjednodušeném montážním návodu informace zejména o drobných rozdílech v montážním postupu.
Krytina Satjam Taurus - montážní pokyny, zdroj: Satjam, s.r.o.
Stejný systém pokládky jako u velkoformátových krytin může způsobit mírné pootočení šablon, které by znesnadnilo instalaci.
Krytina Satjam Taurus - montážní pokyny, zdroj: Satjam, s.r.o.
Doporučujeme modifikovat systém pokládky dle tohoto schématu.
Krytina Satjam Taurus - montážní pokyny, zdroj: Satjam, s.r.o.
Krytinu lze klást i „na vazbu“. Tímto kladením eliminujete riziko zatečení do svislých spojů krytiny. Založení krytiny u okapové hrany je možné provést několika způsoby. Dvě varianty jsou znázorněny níže.
Krytina Satjam Taurus - montážní pokyny, zdroj: Satjam, s.r.o.

SATJAM ŠINDEL: Nový produkt nejen pro chalupáře

Krytina Satjam šindel, zdroj: Satjam s.r.o.Střešní krytinu SATJAM Šindel,kterou jsme do našeho portfolia zařadili vloni, si již velmi oblíbili majitelé srubů, dřevěnek a chat. Vzhled je totiž založen na tradiční architektuře podhorských oblastí a těmto podmínkám je uzpůsobeno i provedení a zpracování. Design má nízkou, ale výraznou profi laci. Ta se pozitivně promítá nejen do estetického vzhledu, ale také do efektivní –  a tedy i snazší a levnější – pokládky. I toto chataři a chalupáři vítají. Maloformátová krytina SATJAM Šindel se vyrábí z vysoce jakostního pozinkovaného ocelového plechu s povrchovými úpravami Satpur a Purmat®. Obě povrchové úpravy jsou na bázi 50mikrometrové vrstvy polyuretanu. Tím zajišťují, že je SATJAM Šindel odolný stejně jako podobné produkty, které jsou ovšem opatřeny minerálním posypem, což je prodražuje. Náš produkt naproti tomu zachovává užitné parametry i dlouhou životnost při příznivé ceně. Podle vybrané varianty povrchové úpravy se liší škála barevných provedení. V úpravě Satpur je SATJAM Šindel dostupný v černé, cihlové a hnědé. Purmat® k těmto variantám přidává ještě moderní grafi tovou šeď.

Pro krytinu SATJAM Šindel jsme revidovali a doplnili montážní návod. Tentokrát jsme se vydali cestou obrázkového manuálu. Naší snahou je dát vám do ruky co nejpřehlednější pomůcku pro správnou a snadnou instalaci této střešní krytiny. Věříme, že vám nový montážní návod zjednoduší a zpříjemní práci. Ke stažení ZDE.

SATJAM TREND: Kvalitní česká novinka

Krytina Satjam Trend, zdroj: Satjam s.r.o.Dobrá střecha musí naplňovat dva klíčové parametry: být kvalitní a zároveň pěkná. Pokud je i cenově dostupná, má stavebník vyhráno. A právě taková je krytina SATJAM Trend, která patří mezi novinky našeho portfolia. Je určena všem zájemcům, kteří hledají ekonomické řešení nové střechy, kde není fi nanční úspora vykoupena nižší kvalitou či trvanlivostí. SATJAM Trend je krytina s tradičním vzhledem, který lze použít takřka univerzálně – jak pro moderní novostavby, tak pro komerční objekty nebo při rekonstrukcích starších rodinných i bytových domů. Šablony o pěti vlnách s délkou tašky 350 či 400 milimetrů nabízíme ve 20 barevných provedeních. Vybere si opravdu každý, škála je totiž skutečně široká – od decentních odstínů šedé přes několik variant červené až po netradiční, výrazné barvy. Ochrannou povrchovou úpravu tvoří 25mikrometrová vrstva lesklého laku polyestersat 25 PE jakostní třídy EFEKT. Krytina SATJAM  Trend nese pečeť Osvědčeno pro stavbu z programu Česká kvalita, kterým vláda České republiky podporuje prodej kvalitních tuzemských výrobků a služeb. Jednou z podmínek prozískání  ocenění je například otestování produktu nezávislými odborníky ve specializovaných zkušebnách.

SATJAM Wrap

Separační rohož SATJAM Wrap je novinkou v naší nabídce. Je vyrobena ze strukturovaných polypropylenových vláken, která vytvářejí síťovinu zajišťující oddělení plochých plechových krytin od dřevěného záklopu. Tvoří distanční vrstvu, která omezuje pronikání zkondenzované vlhkosti do podkladu a částečně eliminuje chvění krytiny způsobené větrem. Toto chvění může být doprovázeno nepříjemnými zvukovými jevy, proto SATJAM Wrap doporučujeme zejména pro obytné objekty s využívaným podkrovím. Tato separační rohož je vhodná pod krytiny SATJAM Rapid a Rombo Premium, ale i pod klasické krytiny se stojatou drážkou.

Technická data
Technická data Satjam Wrap, zdroj: satjam s.r.o.

HŘEBENÁČ OMEGA

Omega je nový typ hřebenáče, který je určen především ke krytinám SATJAM Taurus Premium a SATJAM Arad Premium. Lze ho však samozřejmě kombinovat i s ostatními krytinami z naší nabídky. Vyznačuje se výraznou profi lací a specifi ckým tvarem. Vyrábíme jej ve dvou variantách o různých rozměrech a ve třech typech povrchové úpravy.
Hřebenáč Satjam Omega, zdroj: Satjam s.r.o.

Technická data
Hřebenáč Satjam Omega - technická data, zdroj: Satjam s.r.o.

Více informací a novinek naleznete v newsletteru Satjam. Ke stažení ZDE.

Stáhněte si zdarma aktualizovaný ceník, který již obsahuje všechny novinky.

Nový montážní návod pro krytinu RAPID


Novou verzi programu MOJE STŘECHA a informace o programu Bonus SATJAM sledujte v Krátkých zprávách na hlavní straně portálu Krytiny-strechy.cz

Zdroj článku: Satjam s.r.o.

Štítky: Plech na střechu, Lehká krytina, Moderní střešní krytina
Rubriky článků