Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Znáte RHEINZINK- INOVACE? Jsou praktické a hospodárné

14. 12. 2015

Systém otočných háků

Systém otočných háků u odvodňovacích systémů RHEINZINK, zdroj: RHEINZINK
RHEINZINK
systém otočných háků značně zjednodušuje montáž a tím šetří čas a náklady uživatele. Skládá se z montážního C profilu a ze žlabových otočných háků o jmenovité velikosti 280 a 333 mm. Montážní C profil se pomocí kotvících prvků v daném sklonu připevní v místech u okapové hrany. Žlabové háky se jednoduchým vsunutím a pootočením upevní na libovolném místě lišty. Žlab se zatlačí do výstupku na přední a zadní části žlabového háku. V případě, že konce krokví neprobíhají v přímé linii nebo jsou seříznuté v pravém úhlu ke sklonu střechy, je k dispozici lištová kotva. Tato kotva se vsune do libovolného otvoru C profilu a připevní se na krokev ze strany.

logo Rheinzink
RHEINZINK ČR s.r.o.
Fügnerova 1511,
290 01 Poděbrady
T: +420 602 177 533
info@rheinzink.cz

Systém otočných háků umožňuje dodatečnou montáž odvodňovacího systému a také montáž odvodňovacího systému při rekonstrukcích v případě, že není potřeba rozebírat stávající krytinu.
Máte zájem o zaslání prospektu Systém otočných háků v elektronické podobě? Klikněte, prosím, zde


Balkonový zástrčný žlab

Balkonový žlab, zdroj: RHEINZINKPro odvodnění malých ploch, balkonů, altánů, stříšek nebo přístřešků jsou určeny žlaby o malém průřezu. Často je však jejich montáž pomocí tradičních žlabových háků komplikovaná, časově i finančně náročná a pro investora neestetická. Pro takové případy máme řešení: Balkonový zástrčný žlab, který nevyžaduje použití žlabových háků.

Systém RHEINZINK- balkonový zástrčný žlab je praxí ověřený upravený běžný hranatý žlab o jmenovité velikosti 200 mm. Samonosný žlabový profil umožňuje montáž bez použití žlabových háků. Tento systém je možné kombinovat se standardním příslušenstvím hranatých žlabů o jmenovité velikosti 200 mm.
Máte zájem o zaslání prospektu Balkonový zástrčný žlab v elektronické podobě? Klikněte, prosím, zde

Sběrač dešťové vody

Zachytávání a využívání dešťové vody představuje hospodárnou možnost šetření cenných zdrojů pitné vody.

Sběrač dešťové vody byl vyvinut pro snadné a efektivní zachycení dešťové vody. I dodatečná montáž je velmi jednoduchá. Vyříznutím částí svodu o průměru 100 mm o délce cca 300 mm se sběrač dešťové vody snadno nasadí na stávající kruhový svod ve výšce, ve které potřebujeme mít maximální výšku hladiny vody ve sběrné nádobě. Vnitřní sběrná část tohoto produktu je konstruována tak, že minimálně 60 % protékající vody je kruhovým svodem zachyceno a přivedeno k rychlospojce. Zbytkové množství vody je současně s většími nečistotami (např. z listnatých stromů) odvedeno dále kruhovým svodem. Sběrná nádoba nemusí být umístěna přímo u kruhového svodu, ale lze ji umístit do větší vzdálenosti. Propojovací délka hadice může být až 5 m.

Máte zájem o zaslání prospektu Sběrač dešťové vody v elektronické podobě? Klikněte, prosím, zde

Ukončovací kus svodu s výztuhou, opláštěný materiálem RHEINZINK, odolný proti nárazu

Ukončovací kus svodu, zdroj: RHEINZINKUvedený produkt je dostupný v jmenovitých velikostech 110 a 125 mm o délce 1000 mm. Venkovní opláštění je provedeno z materiálu prePATINA blaugrau. V provedení schiefergrau je k dispozici jmenovitá velikost 110 mm. Ukončovací svod se využívá u objektů, které jsou v přímém kontaktu s veřejností, kde je kladen požadavek na vyšší odolnost vůči mechanickému poškození tvaru, při napojení dešťových svodů na veřejnou kanalizaci, případně výtokové koleno.
Máte zájem o zaslání informací o tomto produktu v elektronické podobě? Klikněte, prosím,
zde

Odvětrávací hlavice pro odvětrání WC

I v tomto směru nabízí RHEINZINK řešení. Jedná se o metalické designové ukončení odvětrávacího potrubí nad střešní rovinou, odolné vůči UV záření a povětrnosti. Ukončovací hlavice umožňuje odvod vzduchu a zároveň chrání samotné potrubí před vniknutím prachového sněhu a hnaného deště do vlastního potrubí. Odvětrávací hlavice je dostupná v jmenovitých velikostech 60, 80, 100, 120 a 150 mm.

Máte zájem o zaslání informací o tomto produktu v elektronické podobě? Klikněte, prosím, zde

Autor článku: Ing. Miroslav Komzala, RHEINZINK SR s.r.o.

Zimní stadion Turnov

Zimní stadion Turnov, zdroj: RHEINZINKV letošním roce realizovala firma RHEINZINK ČR s.r.o. společně s firmou GOS cz s.r.o. Trutnov jednu z velmi zajímavých staveb s materiálem RHEINZINK. Jedná se o Zimní stadion Turnov, který se veřejnosti poprvé otevřel už o svátku dne 28.října 2015. Stavbu podle návrhu architekta Miloše Mlejnka realizovalo sdružení „Společnost - BAK + Syner“. Klempířské práce provedla firma GOS cz s.r.o. pod vedením pana Pavla Ilieva a Michala Chleba. Rozsah prací byl v objemu cca 30 t RHEINZINK- prePATINA walzblank. Způsobem pokládky a realizovanými detaily byl podpořen architektonický záměr architekta a zároveň byly splněny i technické podmínky dané konstrukčním řešením objektu.
Autor textu: Ing. Martin Link, RHEINZINK ČR

Štítky: Dešťové svody
Rubriky článků