Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Krytiny SATJAM jsou špičkové, potvrzuje to značka Česká kvalita

23. 11. 2015

Česká kvalita je od roku 2002 národním program kvality tuzemské vlády. Každý rok jsou v rámci tohoto programu vyhlášeny nejkvalitnější výrobky, které u nás vznikají. Jedná se o produkty, jež prošly pečlivými testy v akreditovaných zkušebnách a u nichž se tak pod kvalitativní a bezpečnostní parametry může podepsat nejen výrobce, ale i stát. Takovými produkty jsou jako jedny z mála i střešní krytiny SATJAM Grande, SATJAM Roof, SATJAM Bond, SATJAM Rapid a SATJAM Trend. Ocenění bylo předáno na slavnostním galavečeru v Národním domě na Vinohradech dne 10. listopadu 2015.

Satjam

 

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

Původním smyslem programu Česká kvalita bylo poukazovat na výrobky a služby, které nad jinými vynikají kvalitou. Postupem času se ale do popředí dostal také aspekt bezpečnosti produktů. Neustále totiž roste počet hlášení do evropské databáze RAPEX, jež tvoří seznam nebezpečných výrobků dostupných na trzích v Evropské unii. Jen za poslední čtyři roky je množství v Česku odhalených závadných výrobků pětinásobné. Přitom 9 z 10 takových produktů znamená vážné riziko pro zdraví nebo život.

Střešní krytiny Satjam
Podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka je kvalita spolu s inovacemi klíčovou podmínkou konkurenceschopnosti českých firem, a to si uvědomují i spotřebitelé. „Kvalitní výrobek pro ně znamená nejen větší užitnou hodnotu a delší životnost, ale i absolutní bezpečnost a zdravotní nezávadnost. V době, kdy inspektoři České obchodní inspekce a dalších kontrolních orgánů stále častěji odhalují na trhu produkty, které mohou ohrozit zdraví, nebo dokonce i životy našich občanů, usnadňuje nezávislé značení kvalitního zboží a služeb spotřebitelům orientaci při nákupech,“ uvádí ministr důvody, proč je ocenění Česká kvalita důležité i pro koncové zákazníky, nejen obchodní partnery.

Střešní krytiny SATJAM Grande, SATJAM Roof, SATJAM Bond, SATJAM Rapid a SATJAM Trend mají certifikaci „Česká kvalita – Osvědčeno pro stavbu“. Letos takovou výsadu získala společnost SATJAM a pouze jediná další firma a její produkty z oblasti stavebnictví. Určitě se tedy vyplatí při výběru dodavatelů a stavebních prvků věnovat zvýšenou pozornost tomu, čím je podložena kvalita materiálů a výrobků.


Mezi podmínky udělení známky Česká kvalita patří mimo jiné testování výrobků ve specializovaných zkušebnách. K němu se firmy přihlašují samy, dobrovolně a na vlastní náklady. Testy jsou sladěny s evropskými normami. Získání ocenění není automatické a samozřejmé, ale závisí na výsledcích prověrek i spokojenosti zákazníků zjištění ze spotřebitelských průzkumů.

Platnost známky je časově omezená a je uvedena v certifikátech, které jsou k dispozici na webu www.satjam.cz. Po dobu platnosti jsou všechny výrobky oceněné jako Česká kvalita dále zkoumány. Vzorky náhodně odebrané z prodejní sítě musejí mít stejné vlastnosti, jaké vykázaly ve vstupních testech. Tím jsou špičkové parametry zaručeny trvale.

Více informací včetně seznamu všech výrobků oceněných značkou Česká kvalita lze najít na internetových stránkách www.ceskakvalita.cz.


Štítky: Plech na střechu, Lehká krytina, Moderní střešní krytina, Plechové tašky
Rubriky článků