Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Satjam Rapid - Jednoduchá krytina s důrazem na design a pokládku

1. 9. 2014

 Satjam

 

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

Nadčasová elegance v čistém a minimalistickém designu, dlouhá životnost a rychlá, jednoduchá a přesná realizace. Tyto parametry jsou vyhledávány u každé střešní krytiny. A nabízí je například ocelová střešní krytina Satjam Rapid, ideální volba pro novostavbu i rekonstrukci. Tvar krytiny dokáže nejvíce vyniknout v moderní architektuře na Satjam Rapidpultových a sedlových střechách. Krytina svým vzhledem připomíná tradiční falc, ale může být využita i do historické zástavby. Krytina lze pokládat na střechách již od 8°, upevňuje se skrytým kotvením, díky kterému nebudou na střeše vidět žádné spoje. Rapid je pro každou zakázku vyráběna přesně na míru dle kladečského plánu, což je pro každou stavbu výrazným usnadněním.

Satjam Rapid Satjam Rapid je velkoformátovou plechovou krytinou. Tyto krytiny jsou mezi stavebníky v posledních letech velice oblíbené. Umožňují totiž rychlou a efektivní výstavbu. Povrchovou úpravu válcované oceli Satjam Rapid tvoří vrstva lakoplastu, k dispozici je ve variantách polyester, matný polyester a také polyuretan. Právě polyuretan je jednou z nejkvalitnějších povrchových úprav. Povrchová úprava zajišťuje odolnost proti poškrábání, korozi, UV záření i nepřízni počasí. Zajištěna je také stálobarevnost zvoleného odstínu krytiny. Dlouhá životnost je zajištěna i při velmi nízkých nárocích na údržbu. Dalším bonusem je malá hmotnost. Váha Rapid na 1 m2 je pouze 4,3 kg, což snižuje požadavky na dimenzování krovu a přináší další úspory při stavbě.

Satjam Rapid

Satjam Rapid

Krytina Satjam Rapid je nabízena ve dvou základních šířkách – 310 mm a 510 mm. Při šířce 310 mm je Rapid k dispozici v pásech od půl do deseti metrů. V případě šířky 510 mm lze mít pásy od půl až po 9 metrů. Díky rozměrové variabilitě je umožněno snadné řešení i v případě architektonicky členitějších střech. Krytinu lze pokládat jak na laťování po 240 mm, tak na bednění. To umožňuje využít ji například jako alternativu místo starého eternitu, který bednění také využíval.

Společně s krytinou Satjam Rapid lze pořídit i doplňky k systému. Volit můžete střešní schod a lávku a také sněhové zábrany. Ty díky unikátnímu systému kotev umožňuje přenést zatížení od sněhové vrstvy přímo do nosné konstrukce, čímž se minimalizuje riziko poškození krytiny.

Satjam Rapid je k dispozici v celkem čtyřiceti osmi barevných odstínech. Pořídit ho lze za cenu od 281Kč /m2 (bez zákonné sazby DPH).

Satjam Rapid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více informací naleznete na www.satjam.cz.

Zdroj: Satjam

 



Štítky: Pokládka střecha, Plech na střechu, Lehká krytina
Rubriky článků