Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Malé montované haly od Lindabu ušetří čas i peníze

19. 3. 2014

logo lindab
LINDAB 
Na Hůrce 1081/6
161 00 Praha 6 Ruzyně
tel: +420 233 107 200
mail: info@lindab.cz


Malé haly od Lindabu, využívané jako dílny, šetří řemeslníkům čas i peníze

Společnost Lindab poskytuje rychlé, funkční a prostorově variabilní řešení pro drobné řemeslníky. Technologii výstavby z tenkostěnných ocelových skeletů lze za ekonomicky velmi příznivých podmínek využít pro montované dílny sloužící např. klempířům. Typickým příkladem jsou realizované klempířské dílny firmy STAV-INVEST v pražských Kbelích a společnosti ProEx2000 v Brně-Jundrově a v Kyjově.

Obě firmy, prodávající stavební materiály a střešní systémy, se v rámci svých prodejních areálů rozhodly postavit dílny se strojním zařízením pro výrobu klempířských prvků (zejména různých lemovacích prvků střech a parapetů) a pro přípravu střešních krytin se stojatou drážkou. Cílem je usnadnit práci klempířům, kteří mají nyní možnost ihned po zakoupení rovinných plechů nastříhat je na potřebnou délku a šířku střechy a vyrobit k nim také potřebné klempířské prvky. Tím je vše rovnou připraveno k převozu na stavbu a k instalaci. Dílny od Lindabu tak šetří nejen čas, ale i finanční prostředky, které klempíř dříve musel investovat do převozu materiálu k sobě do dílny, aby je mohl poté odvézt na stavbu.

Pavel Růna, jednatel a ředitel divize Profil společnosti Lindab s. r. o., k výstavbě dílen s využitím systému LINDAB STAVBY uvádí: „Technologie od Lindabu mohou sloužit nejen klempířům, ale jakýmkoli drobným řemeslníkům nebo vznikající firmě – například jako malá výrobna, garáž, sklad či vzorkovna. Výhodou všech těchto malých typových montovaných hal s rámovou konstrukcí z kvalitních pozinkovaných profilů ze švédské oceli je především rychlost výstavby, nízké náklady, široká škála využití i velký rozsah zastavěné plochy, který se pohybuje od 18 m2 až do 1500 m2. Rozpon hal může být až 18 m a jejich výška až 6 m.

Lindab, montovaná hala KbelyLindab, montovaná hala KbelyPro výstavbu dílny STAV-INVEST o půdorysu 5 x 8 m v prodejním areálu Praha-Kbely byla využita bezúdržbová technologie LindabConstruline s nosnou konstrukcí z tenkostěnných ocelových profilů. Stěnové moduly jsou z pozinkovaných profilů Lindab C/U 100, příhradové vazníky z profilů C/U 70; spoje jsou řešeny samořeznými šrouby. Na sedlovou střechu a opláštění včetně klempířských prvků byly využity trapézové plechy Lindab LTP/LVP20 s povrchovou úpravou Classic a okapovým systémem LindabRainline. Rubová strana střechy má antikondenzační úpravu. Stavba je doplněna výklopnými vraty z boční strany a dveřmi ve štítu. Samozřejmostí je design ve firemních barvách společnosti – červené a bílé.

Obě dílny společnosti ProEx2000 v prodejních areálech Brno-Jundrov a v Kyjově využívají kompletního systému typových hal LindabSBS o rozměru 8 x 8 m. Stavby mají sedlovou střechu se sklonem 18˚, ve štítu dílen jsou vložena sekční vrata o velikosti 3 x 2 m. Nosná konstrukce se skládá ze samonosných rámů z tenkostěnných profilů LindabC250 ve tvaru haly a je doplněna kovovými latěmi střechy Lindab S7 45, na nichž je položena krytina – trapézový plech Lindab LTP20. Opláštění stěn je řešeno vodorovně kladeným trapézovým plechem Lindab LVP20 a doplněn prosvětlovacími pásy. I zde je součástí střechy okapový systém LindabRainline.

Lindab, montovaná hala Kbely
Všechny tři dílny byly realizovány podle montážní dokumentace připravené v technickém oddělení společnosti Lindab. Montáž provedly proškolené firmy pod dohledem a za technické pomocí odborníků z Lindabu.

Zdroj článku Lindab s.r.o.

O společnosti Lindab s. r. o.:
V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v divizi Profil, která se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla divize Vzduchotechnika. V roce 2003 u příležitosti 10. výročí svého působení na českém trhu Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze – Ruzyni (další výrobní závod Lindabu je v Hustopečích u Brna). V současné době Lindab v České republice zaměstnává přes 500 lidí. Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby včetně dodání projektu a zajištění montáže. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. Dále připraví podrobnou montážní dokumentaci, poskytne orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolí pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytne poradenství a odborný dohled. Disponuje také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montérů.

O mezinárodním koncernu Lindab:
Mezinárodní koncern Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 32 zemí a zaměstnává na 4400 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i potrubních a vzduchotechnických systémů. Tím je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2013 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 6,523 miliard švédských korun (tj. zhruba 736 mil. EUR).



Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků