Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Lindab - Školící centrum Fordu v Maďarsku

19. 2. 2014

logo lindab
LINDAB 
Na Hůrce 1081/6
161 00 Praha 6 Ruzyně
tel: +420 233 107 200
mail: info@lindab.cz


Zajímavá realizace od Lindabu: školící centrum Fordu pro střední a východní Evropu

Lindab, přední světový výrobce stavebních komponent ze švédské oceli, dokáže jejich širokou škálu zkombinovat do stavebních systémů, s jejichž využitím lze kompletně postavit nebo opláštit celou budovu. Příkladem využití systému LINDAB STAVBY u komerčních budov je školící a vzdělávací centrum společnosti Ford Motor Company v maďarském městě Szentendre u Budapešti. Jeho kanceláře a učebny využívají zaměstnanci a obchodní zástupci Fordu z celé střední a východní Evropy.

Lindab, školící středisko Fordu pro východní a střední Evropu v MaďarskuObr.: Lindab,Školící centrum Fordu pro Střední a Východní Evropu v Maďarsku

Celý systém LINDAB STAVBY pro dvoupatrovou budovu Fordu se skládá ze sekundární konstrukce obvodových stěn, vlastní fasády z trapézových plechů a veškerých lemovacích prvků. Základem dvoupatrové budovy je hlavní železobetonová montovaná konstrukce s pilíři a nosníky. Pro sekundární konstrukci byl využit lehký ocelový skelet LindabConstruline s nosnou konstrukcí z tenkostěnných ocelových profilů, doplněných minerální vlnou a deskami opláštění a s fasádou z trapézových plechů Lindab. Jednou z velkých výhod tohoto montovaného stavebnicového systému je mimo jiné rychlost výstavby – 4 týdny na technickou přípravu a zhruba 4 měsíce na kompletní realizaci. Malá tloušťka nosných stěn, typická pro LINDAB STAVBY, umožnila vyhovět požadavkům Fordu na co největší užitný prostor a funkčnost ve vzdělávacím centru.

Lindab, školící středisko Fordu v MaďarskuNosná konstrukce budovy obsahuje obvodové nosné stěny z profilů se štěrbinami RY/SKY šířky 150 mm pro minimalizaci tepelných mostů, vyplněných minerální vlnou na celou šířku profilů. Z interiérové strany byla aplikována parozábrana a vnitřní opláštění ze dvou vrstev sádrokartonových desek oddělených instalační mezerou. Pro vnější vrstvu bylo použito zdvojené opláštění sádrokartonovými deskami a jako fasáda pak vodorovně orientovaný trapézový plech LVP45. Fasáda byla řešena v šedé barvě s modrými doplňky, aby byla v souladu s korporátními barvami Fordu a jeho známého modrošedého loga.

Lindab, školící středisko Fordu v MaďarskuCelá ocelová konstrukce byla staticky posouzena výpočtovými programy Lindab a navržena ve 3D programu Lindab ADT Tools.


O mezinárodním koncernu Lindab:

Mezinárodní koncern Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 31 zemí a zaměstnává na 4300 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i potrubních a vzduchotechnických systémů. Tím je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2012 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 6,556 mld švédských korun (tj. zhruba 755,3 mil. EUR).

 O společnosti Lindab s. r. o.:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v divizi Profil, která se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla divize Vzduchotechnika. V roce 2003 u příležitosti 10. výročí svého působení na českém trhu Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze – Ruzyni (další výrobní závod Lindabu je v Hustopečích u Brna). V současné době Lindab v České republice zaměstnává přes 500 lidí. Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby včetně dodání projektu a zajištění montáže. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. Dále připraví podrobnou montážní dokumentaci, poskytne orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolí pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytne poradenství a odborný dohled. Disponuje také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montérů.



Rubriky článků