Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Plech na střeše - Plechové krytiny

Satjam

Pekařská 695/10a
155 00 Praha
email: informace@ruukki.com
web: www.ruukkistrechy.cz

Když nová střecha promění “bytovku” v osobité bydlení

28. 8. 2020

V České republice stojí velké množství jednoduchých rezidenčních budov takzvaných bytových domů nebo lidově bytovek, které působí na první pohled často velmi stroze, nezajímavě. Jako by měly sloužit čistě účelově k přebývání nikoli bydlení. Když se ale na tyto domy podíváte blíže, zjistíte, že zde žijí lidé, kteří rozvíjí své vlastní příběhy a svoji bytovku dokážou posunout výš. Někdy postačí rekonstrukce původní střechy tak, jak se to povedlo na bytovém domě v Písku. Ten nyní září do světa díky nové nízkoprofilové ocelové krytině Ruukki Decorrey Grand.
Každý dům má svoji vlastní historii. Na počátku je záměr, nákres, stavba a pak přichází příběhy psané jeho obyvateli.

“Nová střecha dokáže razantně změnit celkový vzhled domu a jeho vnímání obyvateli i kolemjdoucími. V případě rodinných domů to až tak překvapivé není, ale u standardizovaných bytovek čeká zásadní proměnu jen málokdo,” vysvětluje Jan Hála, marketingový specialista výrobce finských ocelových střešních krytin Ruukki.

Rekonstrukce střechy "bytovky" v Písku
Rekonstrukce střechy dala bytovce nový vzhled


Lze říci, že v okamžiku, kdy vás napadne střechu vyměnit, je to ten pravý signál to skutečně udělat.

Volba správného materiálu a typu konkrétní krytiny je samozřejmě velmi důležitá. Ale zapomenout by se nemělo ani na to, kdo novou střechu nakonec instaluje a jaké k tomu má předpoklady. Vlastnosti našich produktů často konzultujeme se samotnými klempíři a zástupci realizačních firem. Ti, kteří si zakládají na skvělém renomé a kvalitě odvedené práci, potřebují mít jistotu v použitém materiálu. Máme radost, že si práci s našimi krytinami pochvalují a za svůj výsledek sklízí příjemná hodnocení,” dodává Jan Hála.

Při rekonstrukci byla použita elegantní krytina Decorrey Grand
Při rekonstrukci byla použita elegantní krytina Decorrey Grand


Na rekonstrukcí střechy se vznáší řada pověr a mýtů. Nejčastější překážkou může být už první předpoklad, že samotná rekonstrukce střechy bude příliš drahá. To se samozřejmě stát může, ale vždy záleží jen na vás, jakou variantu zvolíte. V případě písecké bytovky byla použita elegantní, nízkoprofilová a přitom nákladově výhodná krytina Decorrey Grand.

Čtyři kroky k výběru správné střechy i realizační firmy:

1) Nechte prohlédnout krytinu i podstřešní konstrukci odborníkem (doporučujeme také vypracování prováděcího projektu)

2) Zapátrejte nejen u odborníků, ale také ve střešních centrech, kde si můžete jednotlivé materiály prohlédnout na ukázkových stojanech, barvy v katalozích mohou být zavádějící. Určitou představu poskytnou vizualizéry střešních krytin, které lze vyzkoušet např. na www.ruukkistrechy.cz

3)
Nechte si od zástupce značky doložit certifikáty ke střešní krytině, záruční listy aj.

4) Vyberte si pro realizaci projektu firmu, která má s daným materiálem (značkou) zkušenosti a může je doložit platným certifikátem.


Zdroj článku: Ruukki


Štítky: Střešní krytina, Plech na střechu, Lehká krytina
Rubriky článků