Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Ceníky, záruční listy, montážní návody

Levné zahraniční krytiny a jejich výhody a nevýhody

2. 10. 2022

Střešní krytiny ze zahraničí lákají na svou nízkou cenu. V čem je ukrytý háček a do jaké míry se vyplatí nákup levné střechy ze zahraničí?

Na trhu je možné zakoupit i levné zahraniční krytiny. Dováží se nejčastěji z Polska, Slovenska, Ruska a rusky mluvících zemí. Samozřejmě to neplatí pro všechny výrobce, jsou výjimky. Dívejte se tedy po těchto výhodách a nevýhodách.

Výhody a nevýhody zahraničních krytin

Jednoznačnou výhodou těchto zahraničních krytin je jejich bezkonkurenční cena. Ta je opravdu nejnižší a pokud jdete pouze po ceně tak pak je taková střešní krytina přesně pro Vás. Pokud je ovšem Vaší prioritou kvalita, měli byste zvážit nákup krytiny ze zahraničí.

Bohužel, bezkonkurenční cena těchto krytin je jejich jedinou výhodou. Dále by se už na vás ze všech stran mohly valit jen možné nevýhody a s nimi spojené nepříjemnosti.


Malé obchodní zastoupení je velký problém

Jedná se třeba o malé obchodní zastoupení v České republice a s ním tedy i spojené malé zázemí na území Česka. Levní výrobci mají většinou v rámci jednoho státu 1 kancelář a obchodní zástupce samozřejmě nestíhá. Pokud tedy chcete vědět, jak je na tom váš vybraný dovozce ze zahraničí, stačí zjistit počet zaměstnanců. Čím méně zaměstnanců, tím horší obchodní zastoupení.

Špatná komunikaceŠpatná komunikace



Na to plynule navazuje i špatná komunikace. Pokud je na celou Českou republiku jeden obchodní zástupce, nelze očekávat, že bude skvěle komunikovat, neboť je přehlcen. Dá se i jedním dechem konstatovat, že jaké je poradenství daného dodavatele, takový je jeho přístup ke všemu. Ono totiž jedno s druhým velmi úzce souvisí.


Nízká kvalita vás může nemile překvapit

Další nevýhodou je velmi nízká kvalita levných střešních krytin. Může se jednat například o tenčí plech, nestálou a nekvalitní barvu, špatnou povrchovou úprava a celkově nekvalitní technologické provedení.


Poškozená krytina
Nízká cena krytiny je často na úkor kvality

Čtěte záruční list

S tímto nekvalitním zbožím úzce souvisí následná reklamace. Pokud byste museli řešit reklamaci, tak v lepším případě budete dlouho čekat na vyjádření reklamačního oddělení a v horším případě u nás vůbec nemusí záruka na danou krytinu platit. Je důležité si před nákupem zahraničních krytin pozorně přečíst záruční list, kde jsou obsažené všechny záruční i reklamační postupy.


Závadu na krytině půjde velmi obtížně reklamovat
Závadu na krytině půjde velmi obtížně reklamovat

Problémové objednání doplňků

Dalším nepříjemným problémem může být jakákoliv doobjednávka doplňků na střechu, když zjistíte, že Vám něco chybí nebo se poničilo. Je s tím spojená drahá doprava nebo nemožnost dodání malých zakázek.


Kvantita převyšuje kvalitu

U levných zahraničních krytin kvantita převažuje nad kvalitou. Pokud má zahraniční výrobce výborné ceny i skvělé slevy a vy si krytinu koupíte např. na e-shopu, dodávka většinou proběhne, ale nikdo vám nezaručí, v jaké kvalitě a jakém čase se k vám zboží dostane.

Určitě zvažte, zda jsou pro vás podezřele levné zahraniční střešní krytiny to pravé ořechové.




Potřebujete konzultovat vaši střechu s odborníkem? Kontaktujte nás.




Rubriky článků