Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Ceníky, záruční listy, montážní návody

6 způsobů, jak získat cenovou nabídku na střešní krytinu

2. 10. 2022

Chystáte se na výstavbu nebo rekonstrukci střechy? Měli byste myslet na to, že základem je dobře vytvořená cenová nabídka. A kde cenovou nabídku získat?

6 způsobů, jak získat cenovou nabídku na střešní krytinu

Cena patří mezi nejdůležitější aspekty při nákupu. Ať kvůli rozpočtu, který máte k dispozici, tak samozřejmě kvůli tomu, že chcete nejlepší kvalitu za co nejnižší cenu. Článek nás seznámí s 6 způsoby, jak získat cenovou nabídku na střešní krytinu.


Vstupní informace k ceně

Základní rozpočet na stavbu domu je prvotní vstupní cenová kalkulace. Pokud stavíte celý dům, je vždy výhodné nechat si rozpočet zpracovat zároveň s projektovou dokumentací, kterou Vám připraví specializovaní rozpočtáři. Tento rozpočet slouží jako vstupní informace k ceně. Nejedná se o rozpočet, který je v akčních cenách a slevách. Nenajdete v něm ani doplňkové materiály. Vstupní informace k ceně může být vytvořená i položkově a je potřeba počítat s tím, že se nejedná o přesný rozpočet, ale pouze orientační informace, s jakým objemem peněz je potřeba počítat.



Rozpočet si nechte zpracovat zároveň s projektovou dokumentací
Rozpočet si nechte zpracovat zároveň s projektovou dokumentací

Ceník výrobce a ceník stavebnin

Důležité informace o ceně najdete v ceníku výrobců a v ceníku stavebnin. Jedná se o dokumenty, ve kterých jsou uvedené základní ceny všech položek, které na střechu potřebujete. Tento ceník je vytvořen na kus a je potřeba brát zřetel na to, že není přesně zpracován na vaši konkrétní střechu. Můžete ho použít jako další podrobnější informaci.


Nabídka na míru od výrobce v základních cenách

Poptejte přímo daného výrobce a nechte si vytvořit nabídku na míru. Kvalitní výrobce vám tuto možnost nabídne na úvodní straně svého webu, kde můžete jednoduše poptat vaši střechu přes jeho rozpočtáře. Postup je velmi jednoduchý. Vy pošlete zadání a rozpočtář výrobce vám zpracuje nabídku, která je přímo šitá na míru vaší střeše. Tato nabídka je v základních cenách. Maximálně dostanete nabídku v nějakých akcích nebo slevách, které má výrobce vyhlášené a většinou uvedené na svém webu.


Nabídka na míru od stavebnin v akčních cenách

Stavebniny vám připraví nabídku na míru, která je zpracována v akčních cenách. Buď použijete projekt, nebo váš náčrt, který do stavebnin dodáte, anebo použijete nabídku na míru od výrobce, která je v tomto případě určitě výhodnější. A to z důvodu rychlejšího a jednoduššího zpracování ve stavebninách. Díky tomu se s potřebnou nabídkou setkáte rychleji. Výstupem by v tomto případě měla být nabídka od stavebnin, která by měla vycházet levněji, než nabídka od výrobce.


Nabídka na míru od pokrývače v akčních cenách

Nesmíme zapomínat ani na pokrývače. Pokrývač vám zpracuje nabídku na míru podle projektové dokumentace, nebo podle toho, jak si střechu sám zaměřil. Bude v akčních cenách, které by měly kopírovat minimálně akční ceny výrobce, optimálně akční ceny stavebnin. Někdy jsou pokrývači schopni nabídnout takovou cenu, která se bude rovnat akčním cenám od stavebnin, nebo se aspoň těmto cenám blížit. Výhodou nabídky od pokrývačů je, že pokrývač vám nabídne záruku na montáž, záruku na střešní krytinu nabízí vždy výrobce.



Pokrývač rozpočet zpracuje na základě projektové dokumentace přímo na míru
Pokrývač rozpočet zpracuje na základě projektové dokumentace přímo na míru

 

Výhodná nabídka e-shopů

Další variantou, kde získat nabídku, jsou e-shopy. Malé e-shopy mají oproti stavebninám tu výhodu, že nedrží většinou materiál skladem. To znamená, že mají nižší režie, a tedy i nižší ceny. Mnoho malých e-shopů je ochotno a schopno nabízet prodej střešních krytin v minimálních maržích 1–3 %. To může zapříčinit v mnoha případech v horizontu 1–2 let krach e-shopu. Tyto e-shopy mají také méně výdejních míst. S tím souvisejí problémy například s nemožností reklamovat případnou vadu. Výhodou je samozřejmě už zmíněná nízká cena.

Díky vývoji trhu si mnoho velkých řetězců i stavebnin udělalo své e-shopy, kde můžete střešní krytinu nakoupit a velmi rychle si ji odebrat v místě vašeho bydliště. Ve větších e-shopech jsou ceny v různých cenových úrovních a je dobré je projít a porovnat.





Potřebujete konzultovat vaši střechu s odborníkem? Kontaktujte nás.




Rubriky článků