Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Zákony, normy

Průvodce EET - 2. díl: Jak na registraci

11. 4. 2020

Od května 2020 začne v České republice závěrečná fáze elektronické evidence tržeb. Připravili jsme si pro Vás čtyřdílný seriál o EET, kde Vám jednoduše vysvětlíme, co to pro Vás znamená a jak se na EET plně připravit. V druhém díle zjistíte, jak postupovat při registraci v systému EET.

Tisk účtenky s EET

1. Přihlaste se do webové aplikace EET

www.daneelektronicky.cz > Elektronická evidence tržeb > Správa údajů evidence tržeb

Název uživatele a heslo (autentizační údaje) pro první přihlášení najdete v obálce z finančního úřadu nebo ve vaší datové schránce. Po prvním přihlášení se vám zobrazí výzva ke změně hesla.

2. Založte si provozovnu

Po přihlášení je nutné zaregistrovat provozovny, v nichž přijímáte evidované tržby. Klikněte na záložku PROVOZOVNY a na tlačítko + Nová provozovna. Po založení provozovny bude v tabulce provozoven uvedeno ČÍSLO PROVOZOVNY, které budete potřebovat pro nastavení pokladny.

3. Vygenerujte certifikát

Klikněte na záložku CERTIFIKÁTY > NOVÝ CERTIFIKÁT > VYTVOŘIT ŽÁDOST V PROHLÍŽEČI. V prvním kroku zadejte libovolné HESLO K SOUKROMÉMU KLÍČI, které si zapamatujte. V posledním kroku průvodce proveďte úkon Vytvořit exportní soubor a následně uložte soubor do svého počítače stisknutím tlačítka Stáhnout exportní soubor. Exportní soubor je SOUBOR S CERTIFIKÁTEM s koncovkou P12. Uložte si jej, budete jej potřebovat pro nastavení pokladny.

4. Nastavte si pokladní zařízení

V nastavení pokladního zařízení zadejte DIČ a další povinné/požadované údaje a vložte přidělené ČÍSLO PROVOZOVNY. Do pokladního zařízení také vložte SOUBOR S CERTIFIKÁTEM P12 uložený z webové aplikace EET a zadejte HESLO K SOUKROMÉMU KLÍČI, které jste si zvolili při generování certifikátu. Pomoc při nastavení pokladního zařízení vám poskytne jeho dodavatel.

Nyní můžete začít evidovat!


Pozor: veškeré zprávy zaslané v ostrém režimu do produkčního prostředí se ukládají a budou považovány za údaje o skutečných tržbách.

Zdroj článku: etrzby.cz

Štítky: Zákony, normy
Rubriky článků