Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Střešní šablony

Hliníková střecha Prefa - seriál střešní šablony

14. 8. 2014

Hliníkové střešní systémy

Prefa, patentované příchytky na taškuStřecha odolná vichřicím

Každá hliníková falcovaná taška PREFA je připevněna patentovanou příchytkou. Když se blíží bouřka, je třeba si pospíšit: zavřít okna, odstranit z balkonu a terasy volné předměty, zajet s autem do garaže. A pak zbývá už jen čekat. S hliníkovou střechou PREFA máte přitom zaručeně o jednu starost méně – vaše střecha vydrží! Ne nadarmo přiřkli profesionálové střechám firmy PREFA přívlastek „silná jako býk“. Díky jedinečnému systému skrytých patentovaných příchytek a pokládáni na vazbu odolá hliníková střecha PREFA i nejextremnějším bouřím. Čím exponovanější místo, tím se použije více patentovaných příchytek a větrnému zatíženi se také přizpůsobí druh upevnění (na hřebík nebo šroubované). Tak bude každá hliníková střecha PREFA extrémně odolná proti bouřkám.

Rezuvzdorná střecha

Střecha PREFA je z hliníku, nemůže tedy rezivět. Rezavé fleky na lemech, okapech a okapových svodech, jaké jsou často k vidění na starších domech, to opravdu nemusí být. Ne dnes, ne zítra, a ani za 100 let. To dokazuje střecha kostela San Gioacchino v Řimě (1897), socha Erose na Piccadilly Circus v Londýně a špička 170 metrů vysokého památníku Washington Memorial, které byly všechny provedeny z hliníku před více než 100 lety a dodnes nejeví žádné známky rzi. Jak to funguje? Hliník tvoří v průběhu let ochranný film, který se v případě narušeni sám znovu uzavírá. Díky tomu je naprosto odolný vůči povětrnostním vlivům a zaručeně odolný proti rzi.
Prefa, Schilthorn (CH), 2 971 m n.m., PREFA Falcovaná taška, antracitObr.: Schilthorn (CH), 2 971 m n.m., PREFA Falcovaná taška, antracit, zdroj: Prefa

Nerozbitná střecha

Hliníková střecha PREFA ani v extrémním počasí nepopraská. Přestože teploty silně klesnou a sněhová pokrývka je vyšší a vyšší, můžete v klidu odpočívat. Protože vaše hliníková střecha PREFA zaručeně vydrží. Ani vysoká sněhová zátěž nepředstavuje pro naše střechy absolutně žádný problém. Prolomení je vyloučeno. Teplotní výkyvy mezi dnem a nocí a s tím spojené střídání táni a mrazu nechávají hliníkovou střechu rovněž v klidu.
Prefa, PREFA Falcovaná taška antracit P.10

Lehká střecha

Hliníková střecha PREFA váží pouze 1/10 běžné střechy. Střecha PREFA váži s 2,3–2,6 kg/m2 pouze nepatrný zlomek hmotnosti běžné střechy (cca 35–55 kg/m2). U rodinných domů s běžnou plochou střechy kolem 200 m2 proto musí váš krov zcela jistě nést o dvě tuny hmotnosti méně. Při tom je vaše hlinikova střecha od společnosti PREFA obzvláště odolná, s dlouhou životností a zaručeně vydrží i při extrémním počasí (velké množství sněhu, velké teplotní rozdíly, bouřky). Nejde jen o rozměry a hmotnost, ale výhradně o nejlepší kvalitu.

Pěkný vzhled střechy

Hliníková střecha PREFA je jak pro moderní a dobovou architekturu, tak i pro tradiční stavitelství. Střecha hraje v architektuře ústřední roli. Může radikálně změnit vzhled domu. Sedlová střecha, valbová střecha, pultová střecha, kupolová střecha, válcová střecha, plochá střecha – nenechte si ve svém tvůrčím prostoru stanovit zbytečné meze. Hliníkové střechy od společnosti PREFA vám dovolují flexibilní řešení pro současnou architekturu, ve které se cítite dobře.

Barevně stálá střecha

Lakovaná vrstva je tvárná a dlouhodobě odolná proti teplotě i povětrnostním podmínkám. Horké dny, mrazivé noci – ve vysokých polohách nejsou 50°C rozdíly mezi nejvyššími denními a nejnižšími nočními teplotami žádnou výjimkou. Povrch střechy je ale denně zatěžován i v mírném pásmu. Střecha PREFA ze špičkového zušlechtěného hliníku na sobě nedá nic znát. Kvalitní lakovaná vrstva je tvárná, a tím také nejlépe chráněna před povětrnostními vlivy a teplotními výkyvy.

Optimální pro rekonstrukce střechy

Díky nízké hmotnosti je možné ušetřit náklady na drahou nosnou konstrukci krovu. Starý dům, nová střecha – to, co zní tak jednoduše, může být při zakrytí tradičními střešními taškami velmi náročné a drahé. Až příliš často je nutné připravit starý krov střechy z důvodů statiky na několik tun těžkou zátěž moderních tašek pomocí drahé vnitřní konstrukce a vyztužení. A přitom si to můžete v pravém slova smyslu ušetřit. S mnohonásobně lehčí hliníkovou střechou od společnosti PREFA nejsou dodatečná zpevnění nutná téměř nikdy. Novou hliníkovou střechu můžete rychle a bez komplikací namontovat na starý střešní krov. Hotovo!
Prefa, PREFA Střešní a fasádní panel FX.12, tmavě hnědá P.10Obr.: PREFA Střešní a fasádní panel FX.12, tmavě hnědá P.10, zdroj: Prefa

Kompletní střešní systém

Kompletní systém PREFA umožňuje optimální sladění střechy , okapů, fasády a solární techniky. PREFA není pouze specialista pro silné střechy, ale vyrabí také vysoce kvalitní střešní odvodňovací systémy, fasády a solarní řešení. S více než 4000 různými produkty z hliníku vám nabízíme ideální celkové řešení pro kreativní a obsáhlé ztvárnění střech a fasád. Šetrný k životnímu prostředí
Prefa, PREFA kompletní střešní systémObr.: PREFA kompletní střešní systém, zdroj Prefa

Hliník je 100% recyklovatelný

V době, kdy by mělo být šetrné zacházení s přírodou samozřejmostí, dokazuje hliník svou třídu o to víc. Nízká hmotnost je absolutním šampionem recyklace! Hliník je možné použivat znovu a znovu, tím se ušetří 95 % výrobní energie. Kvalita se recyklací nemění a dokazují to přesvědčivé statistiky: ve stavebním průmyslu se již 85 % spotřeby hliníku pokrývá opětovně použitým hliníkem. Pokud vezmeme na zřetel také nízkou hmotnost a dlouhou životnost hliníkové střechy PREFA (žádné lámání, koroze nebo mrznutí), pak naše produkty vykazují vysoce pozitivní energetickou bilanci.

Prefa, přehled barev

Záruka 40 let

Prefa, PREFA Falcovaný šindel antracit P.10Prefa, PREFA Falcovaná taška antracitHliník dokazuje kvalitu na celý život. Neodletí ! Nekoroduje ! Nerozbije se ! Protože hliníková střecha PREFA je kvalitní produkt vyráběný v Rakousku a Německu. Je zpracováván profesionálně a svědomitě. Je upevňován skrytě. Je na okrajích falcovaný pomocí štítových pásků s odolností proti bouřkám. A je zušlechtěný dvouvrstvým vypalovaným lakováním s barevnou stálosti. Proto vám s klidným svědomím dáváme neuvěřitelných 40 let záruky na vaši hliníkovou střechu PREFA.




Zdroj: PREFA CZ
Prefa, logo



Štítky: Lehká krytina, Střecha hliník, Střešní šablony
Rubriky článků