Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Stavby, stavebnictví


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Lehká ocelová konstrukce Lindab má nepřeberné množství využití pro velké i malé stavby. Inspirujte se!

25. 4. 2021

To, že se ocelové konstrukce od Lindabu (předního světového výrobce stavebních komponent, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů) široce využívají pro velké výrobní a logistické haly, je všeobecně známé. Jejich vlastnosti je však přímo předurčují pro stavby nejrůznějšího druhu a využití: nové pobočky komerčních firem, veřejné objekty či rodinné domy. A v posledním roce prudce roste zájem o ocelovou konstrukci Lindab Construline i od malých stavebníků, kteří „dobu koronavirovou“, kdy tráví spoustu času na svých zahradách, využívají k tomu, aby zde budovali např. kutilské dílny, garáže či domky pro skladování zahradní techniky a sportovního vybavení.

Lehká konstrukce Lindab Construline z tenkostěnné pozinkované švédské oceli je základním prvkem systému LINDAB STAVBY. Výhodou tohoto subtilního skeletu je mj. malá tloušťka skladeb, díky níž mají stavby ze systému Lindab Construline nižší hmotnost; navíc lze u domů s tímto skeletem zvýšit užitnou plochu při zachování stejného obestavěného půdorysu (díky tomu lze např. u objektu o ploše 80 m2 ušetřit až 7 m2).

Malá tloušťka skladeb je možná díky tomu, že každá vrstva skladby plní svůj úkol: ocelový skelet pro zajištění tuhosti a pevnosti, tepelná izolace pro zabránění úniku tepla, oplášťovací sádrovláknité desky pro pohledovou funkci v interiéru, ochranu proti požáru a zajištění mikroklimatu při regulaci vlhkosti, parozábranná fólie pro kontrolovanou difuzi vodních par. Vnější charakter objektu je pak dotvořen vlastní fasádou – kontaktním zateplením nebo obkladem s provětrávanou mezerou a tepelnou izolací. Nízká hmotnost a úspory energií předurčují systém k tomu, aby bez problémů dosahoval parametrů pro nízkoenergetické a pasivní stavby.


PROČ ZVOLIT LINDAB CONSTRULINE?

 

LEHKOST - není třeba řešit těžkou techniku, vše zvládne i nejmenší kutil
EKONOMIE - menší tloušťka skladeb znamená větší užitný prostor
ENERGIČNOST - díky úspoře energií vhodné i pro nízkoenergetické stavby
EKOLOGIE - vytváří se minimum odpadu
RYCHLOST - staví se suchým procesem, tím se urychluje stavba

 

Realizace malých objektů svépomocí? S Lindab Construline žádný problém!

Říká se, že „co Čech, to muzikant“. A platí také, že „co Čech, to kutil“ – obzvlášť při pandemii koronaviru, kdy dostatek času na kutilství dává řadě lidí příležitost k seberealizaci. Pokud se takový manuálně zručný kutil rozhodne postavit si na zahradě třeba dílnu, se systémem LINDAB STAVBY (tzn. skeletem Construline a na něj navazujícími prvky od Lindabu od střechy až po okapy) to zvládne i vlastními silami. Kovové prvky jsou lehké, díky čemuž je manipulace s nimi jednoduchá a není potřeba jeřáb. Pozinkované prvky se spojují samovrtnými šrouby, takže odpadá svařování. S výstavbou svépomocí jsou odborníci z Lindabu samozřejmě připraveni poradit. A pro ty méně manuálně zdatné, kteří si sami na svou budoucí dílnu, sklad či garáž netroufnou, zajistí Lindab veškerý servis: od projektu přes poradenství až po realizaci prostřednictvím spolupracujících firem.

malá typová nezateplená hala o půdorysu 10,5 x 20 m v Bohdašíně

Jedna z nejnovějších realizací s ocelovou konstrukcí od Lindabu: malá typová nezateplená hala o půdorysu 10,5 x 20 m v Bohdašíně bude sloužit jako sklad vstupního materiálu společnosti JIPAM CNC. Na střeše budou tenkostěnné ocelové latě Lindab S7 45 a celá hala bude opláštěna trapézovým plechem. Nebude chybět okapový systém Lindab Rainline.


Montovaná nezateplená klempířská dílna společnosti STAV-INVEST v Praze-Kbelích

Montovaná nezateplená klempířská dílna společnosti STAV-INVEST v Praze-Kbelích s ocelovou konstrukcí Lindab Cosntruline o půdorysu 5x8 m, zastřešením a opláštěním Lindab Coverline a okapy Lindab Rainline slouží svému účelu již řadu let.


Nízkoenergetický dvoupodlažní rodinný dům v Brné


Nízkoenergetický dvoupodlažní rodinný dům v Brné ve velmi svažitém terénu s vyhlídkou na labský kaňon. Těžko přístupný terén kladl vysoké nároky na použité komponenty i postup výstavby. Projekt s konstrukčním systémem Lindab Construline, střešní krytinou Lindab Seamline, okapy Lindab Rainline a provětrávanou fasádou s dřevěným lakovaným obkladem z exotických dřevin se podařilo úspěšně realizovat za 7 měsíců.


Nízkoenergetické rodinné domy projektu Botium

Nízkoenergetické rodinné domy projektu Botium ve švédském Växjö jsou příkladem využití lehké ocelové konstrukce Lindab tam, kde původně plánovaná dřevěná konstrukce narazila na konstrukční limity dřeva jako stavebního materiálu. Architekti se totiž nechtěli vzdát velkých oken a vysokých stropů. Díky tenkostěnné lehké konstrukci Lindab Construline jsou domy mnohem stabilnější, v jádru robustnější, lépe odolávají povětrnostním vlivům – a přitom nic neztratily ze svého přírodního vzhledu. Vynikající tepelná izolace a progresivní způsob větrání a vytápění jsou zárukou, že vily bez problémů splňují požadavky na nízkoenergetické stavby a svým majitelům šetří provozní náklady. V projektu se uplatnily také střešní krytina Lindab Seamline a okapy Lindab Rainline.

mezonetové apartmány Eden na střeše obchodního centra v Luhačovicích

S lehkou ocelovou konstrukcí Lindab Construline lze dokonce postavit i rodinné domy na ploché střeše obchodního centra – v tomto případě jde o mezonetové apartmány Eden na střeše obchodního centra v Luhačovicích. Zastřešení krytinou Lindab SRP Click, okapový systém Lindab Rainline.


rekonstrukce ploché střechy na šikmou na budovách Obchodní akademie a SOŠ v Žatci.


Jednou z aktuálně probíhajících realizací Lindabu je rekonstrukce ploché střechy na šikmou na budovách Obchodní akademie a SOŠ v Žatci. Systémem Lindab Roof budou zastřešeny dvě vzájemně se prolínající budovy. Jsou na nich jak valby, tak úžlabí. Lehká ocelová konstrukce bude opláštěna krytinou Lindab Coverline. Tento příklad ukazuje, že pokud má stávající objekt problémy se zatékáním do ploché střechy, dokáže je rekonstrukce ploché střechy na šikmou prostřednictvím konstrukce Lindab Construline a s ní souvisejících stavebních komponentů od Lindabu vyřešit jednou provždy.


novostavba showroomu společnosti Dachdecker ve Vinařicích u Kladna


V tomto případě byla nosná konstrukce Lindab Construline jako samonosná stavba z tenkostěnných ocelových profilů vybrána jako alternativa k původně navrženému skeletu rámové konstrulce z válcovaných profilů. Jde o novostavbu showroomu společnosti Dachdecker ve Vinařicích u Kladna. Touto změnou se podařilo snížit cenu nosného skeletu téměř o 20 %, aniž by bylo třeba jakkoli slevovat na kvalitě. Naopak – Lindab Construline je na rozdíl od původně zvažované těžké ocelové konstrukce subtilní, ale přitom velmi pevná. Objekt využívá střešní krytinu Lindab SRP Click (a to nejen na střeše, ale i na fasádě) a okapový systém Lindab Rainline. Tato novostavba je vůbec první realizací komerční budovy v České republice, na jejíž střeše byl využit komplexní systém Lindab SolarRoof s nejmodernější technologií CIGS (Copper-Indium-Gallium-Selenide), zajišťující vysokou účinnost získávání solární energie z několika spekter slunečního záření.


Výhody systému LINDAB STAVBY

Celý systém LINDAB STAVBY má řadu výhod. Lze jej charakterizovat třemi přívlastky: ekonomické, ekologické a nízkoenergetické. Petr Hynšt, technický manažer společnosti Lindab, shrnuje: „Jde o stavebnicový systém - výrobu na míru, která nejen šetří náklady, ale vzhledem k minimu odpadu je i ekologická. Další výhodou je variabilita, skýtající široké možnosti využití ve velmi různorodých stavbách.

Důležitá je také rychlost výstavby díky tomu, že probíhá tzv. suchým procesem bez použití vody, která je běžná např. při zdění. Dalšími charakteristickými rysy je nízká hmotnost a úspory energií. V neposlední řadě je třeba zdůraznit nesporné výhody systému od jednoho dodavatele, navíc s dlouholetými zkušenostmi. A také kvalitní servis, který poskytujeme – včetně průběžného poradenství, které je velmi důležité pro ty, kdo se chystají stavět svépomocí.“
 
 
www.lindabstrechy.cz


Štítky: Lehké konstrukce, Stavby, stavebnictví
Rubriky článků