Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Školení a odborné semináře

Přehled kurzů a školení 2024 - Šikmé střechy

5. 2. 2024

Přinášíme vám ucelený přehled odborných školení, kurzů nebo konferencí s tematikou šikmých střech, které se v tomto roce odehrají a na které je možné se přihlásit.

Školicí program PREFA Academy

Z kurzů Prefa Academy se letos uskuteční následující:

PREFA maloformát základ - seznámení s maloformátovými skládanými krytinami PREFA (falcovaná taška, falcovaný šindel, falcovaná šablona, panel R.16, představení i velkých formátů – šablona 44×44, šindel DS.19) a představení odvodňovacího systému. V praxi: založení krytiny, seznámení se základními detaily při pokládce (štítová hrana, závětrná lišta, úžlabí, nároží, hřeben, lemování prostupů), montáž a spojování žlabů.

PREFA maloformát plus - pro ty, kteří již absolvovali „maloformát základ“ či jiné kurzy s maloformátem. Řešení detailů ve skládané krytině (lemování komínu, střešního okna, kruhového prostupu, úprava šikmé okapní hrany, zafalcování žlabového rohu).

PREFA PREFALZ základ - zaměřeno na drážkovou střešní krytinu PREFALZ – příčné a podélné napojení pásů, dilatační a pevné spoje, rozmístění příponek.
V praxi: procvičení základních detailů, podkladní zatahovací pás, okapnička, kout, složená kapsa, T falcy.

PREFA PREFALZ plus - pro ty, kteří již absolvovali „PREFALZ základ“ či již mají zkušenosti s pokládkou svitkových plechů. Řešení detailů při lemování prostupů střešní plochou (komín, střešní okno, kruhový prostup), faldované úžlabí.

PREFA fasády - seznámení s fasádními materiály (PREFABOND, Siding, maloformátové fasádní prvky, PREFALZ) a podkladními konstrukcemi. V praxi: řešení úpatí, oplechování oken, horní ukončení s ohledem na odvětrání, řešení rohů a koutů.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu PREFA zde.


RHEINZINK: Technika krytí na drážku - základy 

V tomto semináři získáte nutné teoretické základy a znalosti praktického použití materiálu RHEINZINK na střešní krytiny a oplechování. Největší důraz je tradičně kladen na praktické procvičení nejčastěji se vyskytujících klempířských detailů formou oplechování stolních modelů. Přiměřený časový prostor bude věnován také pájení materiálu. Absolvent semináře dokáže zhotovit střešní krytinu podle zásad správné klempířské praxe v jednoduchém pracovním sledu.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu RHEINZINK zde.

SATJAM: Certifikační školení Satjam 2024 


Více informací k tomuto školení najdete zde.

Školení pokrývačů od Tondachu

Tondach letos pořádá tři stupně školení a bonusový seminář o práci s tepelně izolačním systémem iRoof.

Školení pokrývačů 1. stupně: Základní školení je určeno všem pokrývačům bez rozdílu. Podrobně vás seznámí s produkty firmy Wienerberger značky Tondach, včetně keramického i nekeramického příslušenství. Zároveň se seznámíte i s nadkrokevní PIR izolací iRoof.

Školení pokrývačů 2. stupně - Bobrovka: Školení je zaměřeno na pokládku bobrovek v obloukových plochách. Během 3 dnů si každý z účastníků vyzkouší pokládku bobrovek v rovnobokém a nerovnobokém úžlabí, na kuželové ploše a na volském oku. Vše proběhne na modelech připravených v moderním školícím centru ve výrobním závodě v Hranicích. Podmínkou pro účast je absolvování školení pokrývačů 1.stupně.

Seminář 3. stupně: Specializovaný seminář je zaměřen na pokládku prejzové krytiny, s důrazem na správné provedení detailů okapu, hřebene, nároží a úžlabí. Kurz je určen výhradně pro osoby vlastnoručně prejzu pokládající.

Školení iRoof: návrh a montáž systémové tepelné izolace iRoof. Školení je zdarma.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Tondachu zde.


Školení BMI Bramac

V roce 2024 pořádá Bramac čtyři typy školení. Produktová školení jsou zaměřena na novinky a nejčastěji používané střešní doplňky.

Tématem školení Bramac Therm jsou informace zaměřené na nadkrokevní zateplení (návrh, montáž, stavební fyzika atd.).

Speciální školení Oblé tvary obsahuje teoretické školení a praktickou ukázka pokládky krytiny na speciální, oblé tvary modelem Opál (bobrovka).

Speciální školení Chyby při pokládce: Teoretické školení a praktická ukázka nejčastějších chyb při pokládce krytiny na střechu. 

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Bramac zde.


Školení práce s břidlicí NSQ Academy

NSQ nabízí několik workshopů pro řemeslníky podle pokročilosti, pracuje se s břidlicí Del Carmen 30x30.

Břidlice I: seznámení s břidlicí; vznik, těžba a opracování, vlastnosti kamene; pokládání břidlice, oprava, dozor, opracování kamene; úhlopříčné jednoduché krytí čtvercem 30x30 s poloobloukem z DEL CARMEN; montáž okapových hran se zašpičatělou nohou; montáž počátečního a koncového místa

Břidlice II: na co si dát pozor při pokládce, kritické detaily pokládky; úhlopříčné jednoduché krytí čtvercem 30x30 s poloobloukem z DEL CARMEN; montáž okapu s připojenou nohou; montáž štítové hrany s podkladním a počátečním kamenem; ukončení štítové hrany s dvojitým koncovým místem; rozměření a opracování prostupu ve střešním plášti

Břidlice III: problematika úžlabí, vysvětlení a vyzkoušení návrhu úžlab; úhlopříčné jednoduché krytí čtvercem 30x30 s poloobloukem z DEL CARMEN; vykládané úžlabí břidlicí; vložené středové i napojené jednostranné

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu NSQ zde.


Školení montáže oken Velux

V roce 2024 si můžete vybrat ze dvou typů školení pro montážní firmy:

Základy správné montáže: Toto školení je určené pro firmy, které s montáží oken a se značkou VELUX začínají. Pokud se řadíte k pokročilým montážním firmám a v minulosti jste již absolvovali některé ze školení VELUX, doporučujeme se přihlásit na školení pro pokročilé.

Školení pro pokročilé: Školení na témata Výměny střešních oken, sestavy střešních oken a elektrické výrobky.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Velux zde.


Školení montáže oken Roto

Roto letos nabízí realizačním firmám Montážní školení RotoKampus nebo Montážní školení regionální.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Roto zde.


Školení montáže oken Fakro

Montážní školení FAKRO: Dokonale poznáte montáž střešních oken včetně doplňků a navíc se stanete aktivním účastníkem, kdy na připravených stojanech budete moci sami prokázat své montážní dovednosti, a to vše za dohledu zkušených techniků.

• montáž střešního okna: výklopně-kyvné okno preSelect MAX, termoizolační střešní výlez,
• montáž lemování: EHV-AT Thermo (s dodatečnou izolací), EZJ-A (zapuštěná montáž), EZV-F (pro plochou tašku),
• instalace montážních doplňků: zateplovací páska XWT Plus, zateplovací sada XDP,
• montáž vnějších stínicích doplňků: markýza AMZ, elektrická markýza AMZ Z-Wave, elektrická roleta ARZ Z-Wave,
• montáž vnitřních stínicích doplňků: zatemňující roleta ARF.


Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Roto zde.



Školení DEK

Chcete posunout své podnikání nebo řemeslo na vyšší úroveň? Navštivte odborná školení ve Stavebninách DEK. V roce 2024 se budou konat školení z oblasti střech na téma:

DEKMETAL – plechová střešní krytina: Maloformátová a velkoformátová plechová střešní krytina DEKMETAL včetně příslušenství, postup montáže, nejčastější chyby, prohlídka výrobního závodu DEKMETAL.

SATJAM – plechová střešní krytina: Maloformátová a velkoformátová plechová střešní krytina SATJAM včetně příslušenství. Novinky v sortimentu, nejčastější chyby při montáži.

BETONPRES – šikmé střechy se skládanou krytinou: Betonová střešní krytina BETONPRES, její správný návrh a pokládka. Nejčastější chyby při montáži. Prohlídka výrobího závodu.

TONDACH – šikmé střechy se skládanou krytinou: Pálená střešní krytina TONDACH, její správný návrh a pokládka. Nejčastější chyby při montáži.

Kompletní přehled letošních školení naleznete na webu DEKu zde.


Doprovodná školení Střechy Praha 2024

Letošní ročník veletrhu Střechy Praha přinese bohatý program, jehož součástí budou zajímavá školení a přednášky nejen z oboru střech, ale i fotovoltaiky, energetiky, dřevostaveb a izolací.

Kompletní výpis programu naleznete zde.


Odborná školení JUTA

JUTA nabízí bezplatná technická školení 'Podstřešní fólie a parozábrany' pro realizační a projekční firmy. Školení je možné objednat po celý rok, termín a místo konání dle domluvy. Součástí certifikačního školení je i Osvědčení o absolvování školení.

Více informací a kontakty na školitele naleznete na webu JUTA zde.


Odborná konference a fórum DELTA® FÓRUM 2024

DELTA-FÓRUM 2024 bude tradičně cílit na ověřené technické postupy vedoucí ke spolehlivému a dlouhodobému uživatelskému komfortu pod šikmými střechami. Vždy něčím zajímavé realizace budou navázány na jednotlivé výrobky DELTA, a to jak z hlediska vědecky doložených poznatků, tak z hlediska provádění a legislativy.

Program konference a registraci na fórum naleznete zde.

Rubriky článků