Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Školení a odborné semináře

Česká stavební akademie - Energetická náročnost budov po novele zákona o hospodaření energií Změny podle zákona

8. 3. 2016

česká stavební akademie logo
Nadace pro rozvoj architektury a Nadace ABFVás zve na odborný stavební seminář s názvem Energetická náročnost budov po novele zákona o hospodaření energií Změny podle zákona č. 103/2015 Sb., který se koná 17. května 2016.

Zaměřeno na:

Seminář poskytuje aktuální informace o novinkách v předpisech o ENB (zejména zákon č. 103/2015 Sb., účinný od 1. 7. 2015, připravované prováděcí vyhlášky) a jejich praktických důsledcích při zpracování energetické dokumentace (PENB, EA, EP) a jejich uplatnění v dotačních titulech. Proberou se praktické důsledky změn při nové výstavbě a rekonstrukcích staveb. Účastníci semináře se seznámí s novinkami v kontrolní činnosti SEI, přípravě a průběžném vzdělávání energetických specialistů a dalších souvislostech.

odborný garant: Ing. Jiří Šála, CSc.

Obsah semináře

08.30 - 09.00 hod prezence

* Zásadní změny zákona a jejich vliv na výstavbu a rekonstrukce budov.
* Změny v požadavcích na energetickou náročnost budov (průkaz ENB u nových budov a větších změnách včetně výjimek, při prodejích a pronájmech budov, pro užívané bytové domy a administrativní budovy, při veřejném umístění u budov veřejné moci a).
* Praktické důsledky změn v energetických dokumentech - průkazech ENB, energetických auditech a energetických posudcích.
* Souvislosti s povinnostmi ze stavebního zákona.
* Novinky v kontrolní činnosti SEI, v přípravě a průběžném vzdělávání energetických specialistů, v udílení pokut za přestupky či správní delikty.
* Aktuální stav připravovaných změn navazujících vyhlášek.
* Praktický dopad změn zákona a dalších předpisů na programy podpor (dotační programy).
* Průběžně prostor pro dotazy účastníků semináře, odpovědím na ně a diskusi o souvisejících problémech.

Místo konání: Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, Václavské nám. 31, Praha 1

Den: 17.5.2016
Začátek: 9:00 hodin
Předpokládaný konec: 16:00 hodin

Vložné: 1500,- Kč (s DPH)

Určeno pro:

Stavební firmy, stavební inženýry a techniky, architekty, energetické specialisty, poradce, znalce v oboru stavebnictví, studeny a lektory škol stavebního zaměření, uživatele a provozovatele budov, a širokou odbornou veřejnost se zájmem o úspory energie a energetickou efektivnost budov.

ON-LINE přihláška na seminář ZDE

 



Rubriky článků