Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Rheinzink - Odborná školení 2016

14. 1. 2016

Školení klempířů a řemeslníků 2016

Praktické školení pro klempíře - možnost profesního růstu

Náplní školení RHEINZINK je klempířská práce od základů techniky krytí na drážku až po speciální systémy a detaily. Využijte možnost zvýšení Vaší kvalifikace! Chladné období roku je nejlepším časem pro školení klempířů a řemeslníků. Využijte zimu efektivně a vzdělávejte se. Vyberte si oblíbené klasické semináře nebo požádejte o individuální program školení klempířů na míru Vašim potřebám, přímo ve Vaší dílně.

Osvědčené semináře a školení pro klempíře organizujeme již více než 20 let. Školicí klempíři a techničtí poradci RHEINZINK Vám předávají své bohaté znalosti a zkušenosti. Semináře jsou zaměřeny na praktickou práci s materiálem. Důraz klademe na základy techniky krytí na drážku a pájení, skladbu a konstrukce střech, konstrukční doporučení, řešení klempířských detailů, rozvržení střechy, krytinových pásů, profilů a panelů.
Semináře mají kapacitu maximálně 20 účastníků. Teoretická část školení je jednoduchá a srozumitelná. Účastníci získají základní informace o zásadách zpracování materiálu. Praktická část probíhá za podmínek blízkých praxi.

Semináře organizujeme ve školicích centrech v Hradci Králové a v sídle rakouské pobočky RHEINZINK v Herzogenburgu, na přání také u našich prodejců či přímo ve Vašich dílnách. Na přání za Vámi přijedeme i na stavbu, abychom Vám pomohli s řešením konkrétních detailů. Na všech školeních s Vámi procvičujeme různé možnosti zpracování titanzinku RHEINZINK za podmínek blízkých praxi.

Zvyšujeme úroveň kvalifikace klempířů. Kvalitní materiál vyžaduje kvalitní zpracování.

* Seminář A - Technika krytí na drážku – základy

Termín: 25. - 29.1.2016 Hradec Králové
5 dní (pondělí až pátek)
Max: 20 osob
  • V tomto semináři získáte nutné teoretické základy a znalosti praktického použití materiálu RHEINZINK na střešní krytiny a oplechování. Největší důraz je tradičně kladen na praktické procvičení nejčastěji se vyskytujících klempířských detailů formou oplechování stolních modelů. Přiměřený časový prostor bude věnován také pájení materiálu. Absolvent semináře dokáže zhotovit střešní krytinu podle zásad správné klempířské praxe v jednoduchém pracovním sledu.
Seminář A - Technika krytí na drážku – základy, ilustrační foto, zdroj: Rheinzink
Seminář A probíhá v areálu SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové. Úvodní teoretická část a přednášky se konají v učebně vybavené konferenční technikou. Praktická část školení probíhá v dílně, kde má každý pracovník k dispozici svůj vlastní stůl s nářadím, materiál určený ke zpracování a dřevěné modely pro oplechování.

Podrobnosti o semináři ZDE

* Seminář B - Technika krytí na drážku – nástavbový seminář

Termín: 29.2. - 4.3.2016 Herzogenburg, Rakousko
5 dní (pondělí až pátek)
Max: 20 osob
  • Seminář B je nástavbový stupeň pro absolventy semináře A. Cílem tohoto semináře je prohloubení a rozšíření základních znalostí a řemeslných dovedností praktickým procvičováním dalších důležitých detailů při realizaci na konkrétní střeše. Každý účastník pracuje samostatně na zmenšeném modelu reálné střechy, kde jsou koncentrovány všechny důležité klempířské detaily. Stupeň obtížnosti se zvyšuje a účastníci se naučí na různých modelových situacích vytvořit komplexní geometrii střechy. Podmínkou účasti je absolvování Semináře A.
Seminář B - echnika krytí na drážku – nástavbový seminář, ilustrační foto, zdroj: Rheinzink
Seminář B organizujeme v sídle firmy RHEINZINK Austria GmbH v Herzogenburgu. Úvodní teoretická část a přednášky probíhají v učebně vybavené konferenční technikou. Praktická část školení se koná v hale, kde má každý pracovník svůj vlastní stůl s nářadím, materiál určený ke zpracování a dřevěné modely pro oplechování.

Více informací o semináři ZDE

* Seminář Pájení naměkko

Termín: 25.1.2016 Hradec Králové (jednodenní)
Trvání semináře: 1 den (8,30 - 16,00)
Max: 20 osob
  • Pájení naměkko je základní a tradiční klempířská technika spojování materiálů. Používá se pro pevné spojování u barevných kovů a pozinkovaných plechů. Touto technikou vznikají vodotěsné spoje. Nejvyšší možné kvality spojů je dosaženo při pájení titanzinku. Vznikne vodotěsný spoj, který má zároveň všechny mechanicko-pevnostní vlastnosti jako základní materiál. Jak? Přijďte se podívat a dozvíte se víc. Pájet titanzinkový plech je snadné, když víte, jak na to.
Seminář Pájení naměkko, ilustrační foto, zdroj: Rheinzink
Seminář je určen pro všechny klempíře, kteří chtějí správně a kvalitně používat tradiční technologii spojování. Pájet by měl umět každý opravdový klempíř. Školení poskytne teoretickou formou všechny informace týkající se technologie pájení naměkko. Každý účastník má možnost prakticky si vyzkoušet pájení na samostatném pracovišti. K dispozici má pájecí sadu a všechny nástroje potřebné k pájení. Spotřební materiál poskytujeme podle potřeby.

Během školení je k dispozici školicí klempíř RHEINZINK, který vždy předvede správné provedení. Zodpoví všechny dotazy a reaguje na případné zkušenosti z praxe.
Během semináře je zpracováván značkový titanzinek RHEINZINK. Seminář je začleněn do systému vzdělávacích seminářů pořádaných firmou RHEINZINK pro zvyšování úrovně zpracování tohoto materiálu a zároveň podporuje klempířství jako tradiční řemeslo. Absolventi školení obdrží Účastnický list – potvrzení o absolvovaném školení.

Více informací o semináři ZDE

Máte zájem o přihlášku? Kontaktujte nás: info@rheinzink.cz




Rubriky článků