Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

SAAB nově s karosérií od finské Ruukki

3. 2. 2014

Švédská společnost National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs), která obnovila výrobu legendárních vozů SAAB, spojila síly s finským výrobcem speciálních ocelí Ruukki. Mimo jiné půjde o dodávky ultra pevné tvarovatelné oceli Litec a další klíčové komponenty zpracování vozu.


Saab Aero 9-3 ve spolupráci s RuukkiObr.: švédský SAAB Aero, model 9-3

Nové automobily Saab vyjíždí z továrny v Trollhätenu již od 2. prosince loňského roku. Ve světě vysoce ceněný model 9-3 je pod novým vlastníkem nyní zpátky ve výrobě a v Nevs se chystají představit svůj první elektromobil v tomto roce.
Společnost Nevs si pro nový projekt jako jednoho ze svých partnerů zvolila Ruukki.

 „Je skvělé, že můžeme být součástí vzkříšení jedné z nejznámějších švédských značek,“ říká viceprezident divize speciálních ocelí Ruukki Thomas Hörnfeldt. „Díky pružnosti výrobních kapacit a krátkým dodacím lhůtám dokážeme rychle reagovat na požadavky SAABu,“ dodává.

Firma bude dodávat především ocelové komponenty z vysokopevnostní oceli Litec pro konstrukce nových modelů SAAB 9-3.

Saab Aero 9-3 ve spolupráci s Ruukki
„Tvárné vysokopevnostní oceli Litec jsou téměř čtyřikrát pevnější než běžné tvarovatelné oceli a mají vysokou schopnost absorbovat energii a průniky do kabiny vozu v případě srážky,“ vysvětluje Jonas Adolfsson, produktový manažer Ruukki z divize Automotive.
„S ultra pevnou ocelí je možné snížit tloušťku materiálu a tím získat lehčí vozy s nižší spotřebou paliva ale stejnými bezpečnostními parametry. V Ruukki se soustředíme na vývoj materiálů a jejich aplikaci tak, abychom splnili požadavky lehkých energeticky nenáročných vozů.“

Pro dodavatele do automobilového průmyslu je stejně důležitý přístup k zakázce, jako použitý hardware. Aby tuto zakázku bylo možné optimálně zvládnout, sestavila společnost Ruukki tým specialistů, kteří ví, co zákazníci potřebují a umí sami přicházet s novými nápady.
„Úzká spolupráce s našimi zákazníky a partnery je důležitou součástí naší firemní filosofie,“ říká Thomas Hörnfeldt. „Můžeme přispět především nalezením nejlepšího způsobu použití oceli tak, abychom vyvinuli produkt s dokonalými vlastnostmi,“ dodává.

Ruukki, střecha

Výrobky Ruukki v našem katalogu naleznete pod těmito odkazy:

Plechové imitace taškových krytin

Trapézové plechy

Tvarované plechové šablony

Sendvičové střešní panely

Okapové systémy







Rubriky článků