Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

VELUX - Soutěž Internation Design Award 2014

31. 12. 2013

Představení soutěže

Inovace prostřednictvím experimentů - navrhněte stínění budoucnosti

 
Námět
„Jeden experiment je lepší než tisíc výpočtů.“ Tímto heslem se řídil zakladatel skupiny VELUX, Villum Kann Rasmussen, a položil tak i základy našeho experimentálního přístupu. Od té doby byl právě tento přístup klíčem k neustálému vylepšování inovativních konstrukčních řešení a funkcí našich výrobků. Skupina VELUX usiluje o inovace na základě experimentů a snaží se vyvíjet výrobky, které budou naplňovat budoucí potřeby a hledat nové způsoby, jak vnášet do našich životů světlo. Skupina VELUX vyvíjí maximální úsilí, aby neustále držela krok s nejnovějšími trendy, a chce se učit od mladých nastupujících konstruktérů a designérů, kteří jsou průkopníky nejlepších myšlenek a nápadů budoucnosti.


Střešní okno není jen rozhraní mezi vnitřkem a vnějškem. Je také zdrojem denního světla a čerstvého vzduchu a atraktivním vizuálním doplňkem a nabízí tak lidem denní světlo a lepší prostředí pro život, práci i dětské hry.

Velux, International Design Award 2014
Soutěž
Základní myšlenkou soutěže VELUX International Design Award 2014 je přání vytvořit nejlepší a nejoriginálnější stínění budoucnosti. Usilujeme o nový přístup k vývoji výrobků a chceme vyzvat studenty, aby se s námi podělili o svoje sny a vize a představili nám, jaké rolety a žaluzie by vytvořili pro budoucí generace uživatelů obytných prostor. Soutěž je pro studenty výzvou, aby posunuli dále hranice možného a vytvořili stínicí doplňky pro okna, které budou více než pouhým funkčním rozhraním mezi vnitřkem a vnějškem. Oceněni budou ti, kdo se odváží vytvořit řešení, jež bude skutečným přínosem pro kvalitu života v podkroví.

Soutěž není určena studentům žádných konkrétních oborů designu; usiluje ale o kvalitní projekty vybudované na pevných základech tvořivosti, inteligence, kvality a osobnosti.

Studenti se mohou do soutěže zaregistrovat jako jednotlivci nebo jako tým. Vítána je i účast mezioborových týmů, které budou spojovat více různých přístupů k designu.
Soutěž VELUX International Design Award 2014 je jedinečnou příležitostí pro studenty designu, aby mohli být spolupracovat na rozvoji inovativního přístupu skupiny VELUX k vývoji jejích výrobků; nejnovějším vyjádřením tohoto přístupu je spolupráce se světově uznávaným designérem Karimem Rashidem. Nyní skupina VELUX vyzývá studenty designu, aby se zúčastnili, přinášeli nové pohledy na vývoj výrobků a určovali tak nové trendy pro zítřek.
Soutěžní projekty bude posuzovat porota složená z uznávaných designérů.

 
Kritéria
Porota bude projekty hodnotit podle následujících kritérií:
 
  • Inovace: jak invenční je návrh? Jde o zbrusu nové řešení zastínění okna? Představuje návrh nový způsob myšlení a nový přístup k designu?

  • Kvalita života: schopnost návrhu zlepšit kvalitu života. Je návrh jakožto součást našeho každodenního prostředí skutečným přínosem a zlepšuje kvalitu našeho života?

  • Udržitelnost: jak je v návrhu řešena otázka udržitelnosti? Je udržitelnost zabudována přímo do konstrukce návrhu a do jeho funkce?

  • Tržní potenciál a možnosti výroby: lze návrh přetvořit ve výrobek pro normální výrobu s tržním potenciálem?

 
Porota
Zaslané návrhy budou předány porotě mezinárodně uznávaných designérů.Všechny zaslané projekty bude hodnotit mezinárodní porota; vítězný návrh bude vybrán podle výše uvedených kritérií. Více viz designaward.velux.com.
 
Kdo se může zúčastnit?
Studenti designu z akreditovaných evropských škol designu, které nabízejí alespoň bakalářské studium. Studenti se mohou přihlásit jako jednotlivci nebo jako tým. Vítána je i účast mezioborových týmů spojujících různé přístupy k designu. Počet přihlášek z jedné školy není nijak omezen.Zaměstnanci skupiny VELUX se soutěže účastnit nemohou.​

Registrace
Soutěže se mohou zúčastnit pouze studenti, kteří se zaregistrují nejpozději 31. prosince 2013. Zaregistrovat se můžete na adrese designaward.velux.com; postupujte podle uvedených pokynů.

Odevzdávání návrhů
Projekty se odevzdávají prostřednictvím webových stránek soutěže na adrese designaward.velux.com pod účtem, který jste si vytvořili při registraci. Poslední termín pro odevzdání projektu je 31. březen 2014. Projekt lze podat pouze v elektronické podobě a může jej zaslat pouze zaregistrovaná osoba. Porota provádí hodnocení on line; při tvorbě prezentace vašeho návrhu je třeba vzít toto v úvahu.
Musíte zaslat jeden soubor s obrázkem, který vyobrazuje váš návrh. Dále je nutno zaslat textový popis projektu v angličtině, který nebude delší než 200 slov. Dále můžete připojit video o maximální délce 30 sekund.




Více informací o soutěži naleznete pod tímto odkazem Velux International Design Award 2014

Střešní okna Velux v našem katalogu naleznete ZDE


Rubriky článků