Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Novinky, Krátké zprávy

Rheinzink - Clipfix

4. 11. 2013

Krytí na stojatou drážku RHEINZINK - bezpečné upevnění ve větrné horské oblasti

Rheinzink, systém ClipfixSystém stojaté drážky na nově postaveném objektu Laurentius byl upevněn systémem RHEINZINK- CLIPFIX. Díky přesně definovanému upevnění drážek nabízí tento systém dlouhodobou jistotu, a proto se výborně hodí pro střechy, vystavené extrémním klimatickým podmínkám.

Z lékařského hlediska má místo takřka ideální polohu, protože ve výšce 1250 m n. m. panují podmínky s minimálním výskytem alergenů a roztočů. Charita proto ve svém domě v německém Feldbergu přímo pod stejnojmenným vrcholem v pohoří Schwarzwald provozuje kliniku pro lékařskou péči a rehabilitaci dětí, mládeže a matek s dětmi.

Ze stavebně technického hlediska představuje tato poloha velkou výzvu. Během roku zde spadne průměrně 1900 mm srážek, a to převážně v podobě sněhu, který v zimě snadno dosáhne výšky půldruhého metru. Ještě důležitější informací je pro pokrývače/ klempíře celoroční výskyt orkánů s extrémní rychlostí větrů, jejichž rekord byl naměřen v roce 1962 - cca. 205 km/h.


Střešní konstrukce se systémem CLIPFIX

Rheinzink, systém ClipfixVe střešní skladbě jsou i „skryté“ hodnoty, které dnes již sice nejsou vidět, ale pro spolehlivé fungování krytiny jsou velmi důležité. Pomocí CLIPFIX – systému bylo vyvinuto řešení pro upevnění krytí na úhlovou stojatou drážku odolné proti bouři. Vysoká únosnost této kombinace z nově vyvinutých pevných a posuvných příponek se speciálními vruty chráněnými proti korozi umožnila vznik staticky definovaného a spolehlivého upevnění.

Rheinzink, systém ClipfixTrvalé a spolehlivé upevnění

Pro dům Laurentius charitní kliniky byly použity krytinové pásy šířka 520 mm tloušťky 0,7 mm z titanzinku RHEINZINK o délkách do 6,80 m. Na hlavních plochách střechy se sklonem 58° je plechová krytina položena přímo na celoplošném bednění, zatímco na vikýřové střechy, které mají sklon okolo 20°, byla nejdříve položena strukturní dělicí vrstva VAPOZINC. Strukturní rohož se spodní difuzně otevřenou pojistnou hydroizolací odvádí z těchto plochých částí střechy případnou vlhkost mezi spodní konstrukcí a krytinou. Právě v oblasti Feldbergu, bohaté na sníh, bylo důležité spolehlivě zamezit průniku vody do střešní konstrukce a tím ji trvale ochránit před korozí a hnilobou.

Více informací o systému Clipfix a jeho montáži naleznete ZDE

Výrobky Rheinzink naleznete v našem katalogu pod tímto odkazem - PLECHOVÉ FALCOVANÉ KRYTINY



Rubriky článků